Infra-Games

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese Merhaba,
    Ben Salih Oral Irdelmen. Türkiye'de Infra-Games girişimini başlatan (veya başlatmaya çalışan diyelim) kişiyim. Açıkçası mesajımın direkt olarak airsoft ile ilgili olmadığını ve reklam kapsamına gireceğinin farkındayım ve neticede site yetkililerince kaldırılabileceğini de peşinen kabul ediyorum. Ancak biraz tanıtımın da kimseye bir zararı olmayacağını düşünüyorum.



    Buradaki amacım kesinlikle airgun veya diğer teknolojileri kötülemek değil. Sadece bu yeni teknolojinin avantajlarından biraz bahsetmek ve sizlerden gelecek öneri ve eleştirileri değerlendirmektir.



    Biraz açmak gerekirse Infra-Games'te kullanılan teknoloji kızılötesi ışınlardır. Bu ışınlar normal uzaktan kumanda cihazlarında kullanılan ışınlar olup insan sağlığına/hayatına karşı herhangi bir zararı yoktur. Cihazların menzili 100 metreden fazladır ve bu sayede çok gerçekçi senaryolar gerçekleştirilebilir. Sistem geliştirilmesinde M.I.L.E.S. Nato tatbikat sisteminden esinlenilmiştir. Infra-Games benzeri sistemler halen İngiltere, ABD ve Avustralya gibi ülkelerin kolluk kuvvetleri tarafından tatbikat ve eğitimlerde kullanılmaktadır. Bundan dolayı bu sistemin gerçekliğe en yakın sistem olduğu kabul edilmektedir. Eğlence sektöründe ise son 5 yılda yine bu ülkelerde bir patlama yapmış ve tam anlamıyla 7'den 70'e tüm katılımcılara açık bir spor faaliyeti şeklini almıştır.



    Cihazlar herhangi bir cisim atmadıklarından dolayı mermilerden/boya toplarından dolayı bir yaralanma/berelenme söz konusu değildir. Bundan dolayı katılımcıların maske gibi koruyucu ekipmanlar kullanması da gerekmemektedir. Oyun başında kişilerin kaç hayat hakkı olacağı, kaç şarjör taşıyacakları, şarjör kapasiteleri ve oyun süresi dijital olarak tespit edilir. Oyun sırasında vurularak hakları biten oyuncuların silahları otomatik olarak oyun dışı kalır. Bu sayede kim vuruldu/kim oyun dışı kaldı tarzı karmaşalar yaşanmaz. Cihazlar mesafe ne kadar olursa olsun rakip vurulduğunda size vurduğunuza dair bir teyit mesajı verir. Aynı şekilde rakibinizin cihazı da vurulduğunu haber verir. Infra-Games’te yapılan atış kızılötesi ışının tabiatı gereği menzil boyunca düz hareket eder. Bu sayede çok uzun mesafelerde dahi atışınızın rüzgar veya yer çekiminden etkilenmesi engellenmiş olur. Işınlar yaklaşık 100 metrelik bir mesafe sonrası bir yumruk büyüklüğüne erişir. Yani gelişi güzel atışlarla başarılı bir isabet kaydetme ihtimaliniz yoktur. Oyuncuların sensörleri şapkalarındadır ve kafadan alınacak bir vuruş isabet sayılır.



    Oyundaki mermi sayısı oyun başında katılımcılar tarafından tespit edildiği için oyun sırasında mermi satın alma/temin etme durumu da yaşanmaz. Oyuncular sadece süre için ücretlendirilir-başka herhangi ek bir maliyetleri söz konusu olmaz.



    Sahamız Polonezköy'de bulunan Polgarden tesislerindedir ve 40 dönümlük ormanlık araziye sahiptir. Ancak sistemimizin tümüyle mobil olmasından ve çevreyi kirletecek herhangi bir cisim atmamasından dolayı, gerekli izinlerin alınması akabinde istenen herhangi bir yerde oynanabilir.



    Gruplar halinde ve süreklilik arz eden rezervasyonlarda ciddi indirimler söz konusudur. Konuya ilgi duymanız halinde www.infra-games.com adresli web sayfamızdan veya 0537 789 15 27 no'lu telefon numarasından tarafımızla irtibata geçebilirsiniz.



    İyi günler dilerim,
    Salih Oral İrdelmen





    [Resim Engellendi: http://img844.imageshack.us/img844/3454/infragun.th.jpg]



    Uploaded with ImageShack.us




    [Resim Engellendi: http://img297.imageshack.us/img297/6316/infragames.th.jpg]



    Uploaded with ImageShack.us

  • paintball u arkadaşlarım sıkça gitmesine rağmen hiç oynamadım ama bu bana çok daha makul geldi..ankara ya da bekliyoruz..

    Sİz süt içerken ,biz rakıdan balığın hesabını soruyorduk.Kırmızı rujlu kadınlar turnusol kağıdını turuncuya boyarken yüzümüz kızarıyordu,utanıyorduk


    Huğlu çift tetik 12/71 çifte (baba yadigarı)
    huğlu çift tetik 16/76 çifte (dede yadigarı)
    Torun 307 lihgt 12/66 sp (24-32 gr arası çok tatminkar)
    hatsan torpedo 150 (bozuk bir dürbünle paslanmayı beklemekte)
    Hatsan at44 WX10 LW(sonunda)
    zoraki 4.5mm

  • Güzel bir çalışma, tebrikler ve başarılar. Yalnız size bir eleştirim var.


    İnternet sitenize girip baktığımda anasayfanızda "maskesiz/acısız" ibaresiyle üzerine çarpı atılmış bir paintball maskesi gördüm. Belki can acıması korkusuyla paintball oynayamayanları çekmek istiyorsunuz ama bunu bu şekilde lanse ederek insanlara paintball'un can yakan bir oyun olduğu izlenimini veriyorsunuz.


    Böyle bir yatırım yapacak kadar bu konunun içindeyseniz paintball'un kaliteli top ve doğru ayarlanmış marker kullanıldığında (speedball'u buna dahil etmiyorum, o işin profesyonel kolu) kesinlikle can yakan bir oyun olmadığını biliyor olmanız gerekir. Laser tag ve paintball birbiri ile paralel yapaya sahip ve birbirini besleyen uğraşlar. Bence sitenizde painball'a yanlış algı oluşturacak böyle bir materyal kullanmış olmasaydınız çok daha güzel olurdu.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Paintball ya da bu tür bir uğraş içine girmeyi hatta paintball ile senelerdir atış alanımızın yanında olsuğu halde bir kez bile ilgilenmedim. Nedeniyse belki içimdeki canavar hisli gaddar kerim uyanır ve ateşli ile bir yerleri (evimin yakınındaki gece gündüz okey taşı sesi gelen kahveyi mesela) basıveririm diye korkuyorum :) oynarken acısız ya da eğlenceli olsa da bence bu tür oyunlar, elinde ateşli silah bulunan bir kişiyi bir arıza durumunda çevresine kurşun saçar hale getirebilir düşüncesindeyim.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    bu tür oyunlar, elinde ateşli silah bulunan bir kişiyi bir arıza durumunda çevresine kurşun saçar hale getirebilir düşüncesindeyim.


    Sen zaten potansiyel saldırgansın, bende bu aralar aynı konumdayım, istarsen bir afrika safarisi gerçekleştirelim, .50 kalibrelerle. ;şrofls;.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Çocukluk kahramanım can rambo ve elli kalibreli silahı :)


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776