AA S410_ Atış yapmadan tüpün boşaltılması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Dün silahımı söküp bakımını yaptım. Tüpü tamamen boşaltma işlemini manometrenin bağlantı vidasını hafif hafif gevşeterek yaptım. Bu işlemin herhangi bir tehlikesi varmıdır. Ustalarımızın bu konuyu değerlendirmelerini rica ediyorum. Eğer yaptığım yanlışsa mesajımı silebilirsiniz.

    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/11qso0h.jpg]


    Not: Bu işlem 70-80 bar civarında yapılmıştır...!!!!!!!!

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

  • Turan kardeşim aman ha dikkat et çok tehlikeli bir durum eğer böyle birşey olsaydı yani tüp böyle boşaltılsa daha önce duyardık dostum kesinlikle. allahtan birşey olmamış ama bundan sonrada olmayacağı anlamına gelmez..Bizim burda bir fabrikada,arızalı olduğunu bilmediği bir tüpün manometresinin camını silip temizlemeye çalışırken cam yerinden fırlıyor ve adamın suratını parçalıyor.
    Aman ha dostum yapma Allah kazadan korusun.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

    • Official Post

    Tüpte basınçlı hava var iken sökmeye çalışmak, alüminyum blok altındaki ince O-Ring in patlamasına neden olur, ve o o-ring zor bulunan bir ölçü, ayrıca tehlikeli.

  • Bilgilendirmeler için teşekkürler. Birdaha denenmeyecek ;(

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

  • Tüpte basınçlı hava var iken sökmeye çalışmak, alüminyum blok altındaki ince O-Ring in patlamasına neden olur, ve o o-ring zor bulunan bir ölçü, ayrıca tehlikeli.


    mustafa bey bahsettiğiniz o ring zor bulunan bir ölçü demişsiniz silahı sökmediğimiz sürece bu o ringe ihtiyacımız olmaz değilmi

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

    • Official Post

    mustafa bey bahsettiğiniz o ring zor bulunan bir ölçü demişsiniz silahı sökmediğimiz sürece bu o ringe ihtiyacımız olmaz değilmi


    Hayır, sökülmediği sürece ihtiyaç olmaz, ortalama 2 - 3 yıllık bir silah olsaydı ve içinde hava bile olmasaydı ve sökülseydi, yine o-ringlerin değişmesi gerekirdi, çünkü bu süre içinde o-ring bayatlamış oluyor ve hava kaçırıyor.

    • Official Post

    Peki nereden temin edebiliriz bu oringi


    Gerekli olduğunda YataGundan talep edersiniz, yada sanayiden ararsınız.