Patriot tetiğinin montajında sorun yaşıyorum lütfen yardım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Montajdan sonra kurma kolunda yayın kitlenmesi için normalden fazla bir baskı yapmam gerekiyor ve içerde bir metal sürtüyor, sonrasında ise tetik işlevini yitirip kasılıyor.tüfeği boşaltmak için tetiği tekrar sökmek zorunda kalıyorum. montaj işlemini onur arkadaşımıszın resimlediği gibi yapıyorum ama melesef bu sorunlar ile karşılaşıyorum sanırım T1 nolu parçadan kaynaklanıyor.


    Arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz çaresiz durumdayım, bu kalitede bir tüfeği servise göndermeye korkuyorum.


    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

  • dostum forumda tetik mekanizmasının detaylı resımlerı var onları incele zor degıl bir iki seferden sonra gözün kapalı yaparsın.hadi göriym seni :)

    Weihrauch hw100s 5.5 + remington 4-16 *50AO


    hatsan at44-10 optima 4-12*44

  • :) saten 4 kere söküp taktım ama her seferinde aynı sorunu yaşadım.Parçalar döküme benziyo oyüzdende korkuyorum tak çıkar kırılacak diye, hağla çözebilmiş değilim nerede yanlış yaptığımı. sizce tetikten değilde pistonun tetiğe bağlandığı yuvadan olabilirmi. ilgilendiiğin için teşekkür ederim sağol.

  • Sorun anladığım kadarı ile kurma kolundan oluyor olabilir.


    Mesela ben bir ara silahı söktüğümde tetiği doğru topladım, namluyu kırdığımda tam kurulacak gibi oluyor tüfek şak-şak ediyor ama kurulmuyordu, bunu tetikteki 2 parçayı hafif zımparalayarak çözdüm ama arada bir yine yapıyor.


    Mustafa abime gelen dandik 2. nesil Patriot'larda da bu sorun varmış ve nedeni kurma kolunun kısalığı. Yani kurma kolu ile ilgili gibi.

  • kıymetli kardeşim şimdi şunu yap ,bu arada senın yaptığın hatayı ne yaparım da aynı hatayı tüğe yaptırıp sana hatanı tarif ederim diye düşünüyor ve uğraşıyordum
    şimdi sadece tetik piminden tetik ve yayını çıkar ve öyle kur bakalım tüfek kuruluyormu ? evet kurulu yorsa t 14 e üsten bastır ve ateşle tüfegi,ıste sıkıtı burda ıse kı ben öyle tahmın ediyorum ;tetik le emniyet arasındaki bağlantı yerleşmeden tetik oturuyor, emiyeti ateşleme pozisyonunda tak ve bu deneyi yaparak ilerle kurmadı birdaha tetik ve yayı cıkarıp tekrar takıp emniyeti kurunca hareket ettirene kadar devam et inşallah yaparsın kolay gelsin

  • :) saten 4 kere söküp taktım ama her seferinde aynı sorunu yaşadım.Parçalar döküme benziyo oyüzdende korkuyorum tak çıkar kırılacak diye, hağla çözebilmiş değilim nerede yanlış yaptığımı. sizce tetikten değilde pistonun tetiğe bağlandığı yuvadan olabilirmi. ilgilendiiğin için teşekkür ederim sağol.

    tam üstüne bastın kanımca pistonu tutan tırnaklı demir parçasını kontrol et derim dostum işlevini doğru yapmıyor olabilir

  • İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, şu anda böyle bir tüfeğe sahip olupta kullanamamak kötü ;( ama. tamir edemesem bile sizin bu şekilde ilgilenmeniz gerçekten çok güzel bişey. keşke okumaya başladığım zamandan beri sizlerle iletişime geçseydim. sağolun ;tese;kkur :)

  • ;tese;kkur Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.tamamen benim resimleri dikkatli takip edememden kaynaklanmış, yani onur her nekadar güzel ve başarışı bir çalışma sergilleyip bize böle bir kaynak sunmuş olsada demeki benim gibisine az ;tacli# T1 deki yayı, tetik kasasının alttaki vida girişinin çıkıntısına tutturduğum için, yay ters işlev görüp T1'i pistondan uzaklaştıracağına pistona doğru ittiğinden bu sorunu yaşıyormuşum. avcihoca abimizin dediği yöntemle ilerleyerek bunu görebildim onada ayyrı bir şekilde teşekkür ediyorum düşünüp yazdığın 3-5 satırla bana çok büyük faydan oldu sağol abi ;tese;kkur


    ilk söktüğüm tüfek demekki bana bunları yaparak tecrübe kazandıracakmış :)


    benim gibisi çıkacağını sanmıyorum ama :) onurun fotolarından alıp aşağıda yaptığım hatayı anlatan bir foto ekledim umarım başkasının başına gelmez.

  • T1'i gösterdiğim ok yönünden yerleştirmezseniz bu gibi sorunları yaşamamak içten bile olmaz

  • daha patriotu sökecek vaktim olmadı.


    fakat forumdaki arkadaşlar sayesinde sanıyorum birkaç kez sökmüş kadar tecrübe kazandım.


    emeyi gecen tüm arkadaşlara TEŞEKKÜRLER.

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen kalem65 ().

  • Ben onu benim gibi dikkatsizler ;confused; için gösterdim en azından o şekilde yerleştirilirse dikkat etmeseler bile doğru oturmuş olucak. Gerçi benim gibisi çıkmaz ya, ihtiyat meselesi işte tekrar sağolun.