Hatsan Mod 125 Sniper (Yeni Model)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Değerli arkadaşlarım,


    Burası sanal bir alem, kimse kimsenin sarfettiği cümleleri sarfederken ana amacını, mimiklerini bilmiyor, bazı arkadaşlarımız eski üyedir, canı yanmıştır, bildiği bir şeyler vardırda sanal ortam olduğu için yazamıyordur, bazı arkadaşlarımızda konunun geçmişinde bu forum sayfalarında yaşanmışları bilemeyebilir, bazı arkadaşlarımız olayları kaşıyan olabilir (kimseyi kastetmiyor, genel anlamda olabilecekleri vurguluyorum), bazı arkadaşlarımızda gerçekten samimi olarak geçmişi bilmediği için doğal olarak bu satırlarda okudukları ile yorum yapabilir ki bu da çok normal.


    Aslolan bu hobiyi yaşamak ve paylaşmaktır, burası birbirimize üstünlük sağlama platformu değildir, bazı sözler kimimize göre kırıcı gelebilir, söyleyenin amacı kırmak olmadığı halde.


    Lütfen konuyu burada sonlandıralım, konuyu kapatmak zorunda kalacağım.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Herkes dilediği tüfeği alabilir, bu keyfiyettir.
    Benim kullandığım iki tüfeğimde hatsan ürünü ve ben tüfeklerden de servisten de memnun kaldım.


    Kimsenin beğenmediği mod 125 ile 10 metreden 10 kuruş içine 5 atış sığdırdım.
    Bu elbette öğünülecek bir başarı değil, ama ben bunu sadece 4 günde başardım, ilk aldığımda gezi bile ayarlayamamıştım. Silaha alıştıkça daha iyisini yapıyorsunuz. Atıcılık silahla değil bireysel eğitimle gelişiyor, silahınız eğitimsiz birisinin elinde en kalitelisi de olsa pek bir netice elde edilmiyor. Tecrübeniz yeterli ve silahınız da iyi ise tek delik atışları bile yapabiliyorsunuz.


    Daha önceki notumda da yazdım Hatsan'ın şu andaki tüfeklerinin bir Diana ayarında olmasını beklemek mümkün değil, ama bu Hatsan günün birinde diana ayarında tüfek üretemeyecek olmsası anlamına da gelmez. Sonuçta Hatsan 3 sene önce ürettiği tüfeklerin aynı modelini hala üretiyor ama bunu yabancı ve büyük firmalarda yapıyor. Yani mod 125 günün birinde çok kaliteli bir tüfek olabilir mi? Teknik olarak evet , ha forum sayfalarında hep dile getirilen hatsan bu işi bilen insanları dinlese daha iyi olunur kanaatine bende katılıyorum, (tabi dinlemiyorsa) kullanıcıdan heleki usta olanlardan alınan geri bildirim kadar kıymetli bir bilgi olabilir mi?, Avrupalılar yıllardır bu ürünleri üretiyor ve yurt dışında havalı silahlar bir kültür, bizim ülkemizde bu forumlar kurulmaya başladığından beri bu hobi bir kültür haline geldi. Benim arkadaşlarım hala o boncuk atan silahlarla ne vakit kaybediyorsun diyor, tüfeğin fiyatını söylediğimde aklını mı yitirdin sen diyorlar... Yani biz daha emekleme safhasındayız, kullanıcı olarak.


    Ben notumda kimseyi eleştirmedim, Hatsan firmasının önünden geçmişliğim bulunmaz. Aldığım silahlarla ilgili firmayı aradım, çok ciddi bir ilgi ve alaka gördüm. Gönderdiğim maili fabrikanın genel müdürü ve ortaklarından Bahtiyar Taşyağan bizzat kendisi okumuş, çıktısını alıp ilgili servise göndermiş ve istediğim yedek parçaların hepsini kargoma eklemişler, ilgil imail çıktısını da kargo ile göndermişler, üstüne daha bir sürü ilave parça eklemişler. Ben bir kullanıcı olarak gönderdiğim maili firma ortağı ve genel müdürünün bizzat okumasından, 1 TL bile almadan dünya kadar malzemeyi bana göndermelerinden çok memnun olduğum için bu notu yazmak istedim. Hatsan firmasından memnun olmayanlarda var ve onlarda yaşadıkları sıkıntıları yazıyorlar. Kullanıcılar her türlü görüşü okuyacaklar ki kalpleri kanaat etsin.


    Sonuçta ilk mesajlarımda da yazdım, paranız varsa daha iyisi alma imkanınız varsa alırsınız AA yada FX bu hobiden daha çok keyif alırsınız, ama yoksa da bütçenize göre hareket edersiniz.


    Tüm hobidaşlarıma sevgilerimi sunarım.

    Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
    Gamo CFX Royal .22 cal. (envanterde)
    Zoraki Hp 01 Light .177 cal.(envanterde)
    Hatsan Mod 95 SAS .177 cal.(envanterde)
    Walther Falcon (.22 cal) ; dampa ayak + tasco 3-9x32 (envanter dışı)
    Webley Raider Tekli (.22 cal);maderatör + Tasco 6-24x50 AOE(envan. dışı)
    Webley Patriot I. Nesil (.25 cal) + Walther Red Dot (orijinal) (envan. dışı)
    Crosman 1377c (.177 cal) + Özel Yapım Ayak + optima 3x7-20 dürbün (envan. dışı)

  • Bende son sözlerimi toparlıyayım madem. Öncelikle lütfedipte birşeyler yazıyorsak, bizden önce lütfedip birikimleri paylaşan ve bu forumu hizmete sokup devamını sağlamaya emek veren insanlar sayesinde yazıyoruz. Burada konu hatsan değildir. Ben kendi yaşadıklarımdan ve diğer kullanıcı yorumlarından edindiklerim sayesinde, bir yanlışı açıklığa kavuşturmak istedim. Bugünkü gelinen noktada hiçbir yerli firmanın havalı tüfeğine kefil olmak mümkün değildir. Bu tartışmaya açık değildir. Forumu okumak bunun için yeterlidir. Sayın Nick in de bu noktada yanlış anlaşıldığını yada kendisini yanlış ifade ettiğini belirtmesi yeterliydi. Yada evet kefilim zarara uğrayanı ben tazmin ederim diyebilirdi. Kefil olmadım demek için insanın kendi okuduğunu anlamaması gerekir. Bu beni geriyor. Ben ortamı germiyorum.. İnsanın kendi yazdığını anlamaması beni geriyor?
    Arkasından gelen yorumlar ince dokundurmalara meyilli. Yanlışa parmak basarken, yerli malı düşmanı gibi gösteriliyorum. Servisi iyiymiş firmanın. Ben değil diyorum. Bende faydalandım o servisten. Bir hatsan tüfeği 2 seneme mal oldu. Bu insanların kaliteden ne anladıklarıyla ilgili bir durum. O yüzden memnun kalanlar olabilir. Hayat kalitesiyle ilgili bir durum. Ne kadar ekmek o kadar köfteymiş? Benim harcadığım ekmeğe bu köfte az geliyor. Sanki kolay ve çok para kazananlar gidip yerli tüfek alıyormuşta ne kadar akmek o kadar köfteymiş.! Sayın Nick kardeşime burada en ufak bir sitemim yoktur. En başa dönerek sadece bu markaya şu anda kefil olmak yanlış olur diyorum. Yerli üreticilerin kullanıcılarına saygılı olduğu ve kazandıkları paranın hakkını verecek ürünlerle Türk tüketicisinin karşısına çıkmalarını umarım.