9mm .357 kalibre Dereyi gormeden pacalari sivamak bu olsa gerek ama...........

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Özellikle yüksek kalibre Havalı silah mühimmatı konusunda Av maksatlı en fazla deneyim amerikalılarda ve altta verdiğim linke girin, karşınıza çıkacak ürünleri inceleyin, size fikir verecektir,


    Ama eminimki onlardan çok daha farklı ilginç dizaynlar da geliştireceğinize eminim.


    http://www.pyramydair.com/pellets

  • pelletlerde agirligin etkisiyle ilgi bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylasirsaniz tasarimlarimda dikkate almak isterim
    lakin bu iste yeniyim cok ogrenmem lazim cooookkkk

    >>Gamo CFX<<

    • Official Post

    pelletlerde agirligin etkisiyle ilgi bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylasirsaniz tasarimlarimda dikkate almak isterim
    lakin bu iste yeniyim cok ogrenmem lazim cooookkkk


    Siz bence forumun bu bölümünde iken arama motoruna pellet imalatı yada pellet dizaynı vs.. gibi kelimeler yazarak aratma yapın, bu konuda o kadar fazla yazıldı çizildiki, bu konu yani mermi dizaynı konusu apayrı bilim dalı (Balistik) Balistik konusunda çok ciddi araştırmalar yapmalısın ayrıca, yabancı dilin varsa yabancı kaynaklara gözat, google amca hizmetimizde. g;$i

    • Official Post

    Mahmut, ağırlığı 145 grainsmiş, .357 Recluse biraz modlamayla bu çekirdeği 900fps ile atsa 262 fpe enerji üretmiş olur, birde ucundaki plastiği söküp onun yerine çelik bilye sabitlediğinde sanırım birşeyleri iyi deler ;şrofls;.

  • o kırmızı plastik parçanın amacı penetration yani canlıya girdimmi bütün enerjiyi bırakması için konulmuş. çelik bilye koyarsak delicilik artar diye düşünüyorum. merminin 3 tane de çemberi var o da hava kaçağını kesecektir diye düşünüyorum.

    • Official Post

    o kırmızı plastik parçanın amacı penetration yani canlıya girdimmi bütün enerjiyi bırakması için konulmuş. çelik bilye koyarsak delicilik artar diye düşünüyorum. merminin 3 tane de çemberi var o da hava kaçağını kesecektir diye düşünüyorum.


    Av için kullanılacaksa zaten çelik bilye olmaz, o plastik parça dahaziyade merminin BC değerini artırmak için, canlıya teması esnasında anında çekirdeğin ön tarafı şelale gibi açılıp daha fazla tahribarla daha erken ölüm gerçekleştirir, 3 halka olmadığı zamanda çekirdek çapı ile namlu uyumu iyiyse hava kaçağı olmaz, burada 3 halka özellikle havalı silah gibi enerjinin zor üretildiği silahlarda minimum sürtünme sağlaması için, bugün için 357 Magnum bir ateşli tabancada barutun ürettiği kuvvetin %75 i çekirdeğin yiv-setlerde sürtünmesi ile namluyu terkedinceye kadar yok oluyor, bu çekirdeği 357 magnum kovanına yerleştirsek, kesinlikle çekirdek namluda dönüş yapmadan namluyu terkeder, yani o 3 halkayı sıyırır.


    Yaptığım bir testten bahsedeyim sizlere ; 5,56mm 30grains eley peleti benim S410 (ultra modlu) 1315fps ile atıyor, yine aynı eley peletin ortasını n çapını düşürüp sadece ön ve arkada 2 halka bıraktığımda namlu çıkış hızı 1540fps ye çıkıyor, sanırım bu test ne demek istediğimi daha iyi açıklıyor.

  • .357 recluse geldiğinde prototip denemeleri yapıp,uygun olan en iyi peleti kullanmayı düşünüyorum.
    altta kullanmakta olduğum kuyum tasarım programından aldığım render çıktılarını paylaşmak istedim.çizimi sadece deneme amaçlı yaptım.
    [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/2z8nn92.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i52.tinypic.com/2evff9f.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/2na0mk9.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i53.tinypic.com/4ub33p.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/35i3iwk.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/33xecn5.jpg]

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen akinsenol ().

    • Official Post

    Şenol bey çok güzel 3D çizimler yapıyorsunuz ;d;


    Bu son dizaynda çekirdeğin ön kubbe bitimindeki set rüzgar direnci yapar ve 50 - 70 metre sonrasında sapmalar başlar, o kısmı radüsleyin, ayrıca çekirdeğin kıç kısmı klasik pelet görünümünde çizmişiniz, bu da kısa mesafede iyidir ama arkada oluşacak hava odacığı düşük hızlı havalı silahlarda isabetliliğe katkı sağlarken uzun mesafelere gitmesine izin vermez, bu odacık, uzun mesafelerde çekirdeği çok hızlı yavaşlatır, aynı barut hakkı, aynı kalibre ve aynı ağırlıkta 2 farklı dizayn çekirdeğin biri top atışıyla 1000 metre giderken bir diğeri 2000 metre gidebilmekte,


    Alttaki fotoğraftaki çekirdeğe bakın, kıçta tekrar çap düşüyor, işte bu arkada oluşacak hava odacığının minimuma indirilmesini sağlarki, bu da çekirdeğin çok daha uzak mesafelere enerjisini taşımasını sağlar yani BC değerini artırır, tabi konumuz havalı silah olduğu içinde silahın ürettiği enerjinin düşük olduğunu hesaba kattığımızda ve namludaki twist oranın düşük olması çekirdeğin ağırlığınında az olmasını gerektirir, bu durumda da kıçtan çekirdeğin içini 3/5 uzunluk oranında delik olmasını sağlamalıyız, .357 Recluse de pelet uzunluğu problem değil, hatta Sumatralarda da oldukça uzun şarjör sayesinde pelet boyu ile bir kısıtlamamız yok,


    Çekirdek namluyu terkettikte sonra ne kadar kısa zaman sürecinde hedefe ulaşırsa aynı oranda isabete katkı sağlar,


    Umarım yazdıklarım biraz fikir verir.


    [Resim Engellendi: http://pookieweb.dyndns.org:61129/Groza/9x39/P1080644.jpg]

  • Mustafa bey öncelikle açıklayıcı ve ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim.
    çizimleri sizinde konuda belirttiğiniz üzere,pyramidair sitesinde bulunan .45 ve .50 cal peletlerden esinlenerek çizdim.
    anlattıklarınız beni bu dizaynda dahada aydınlattı.yeni bir çizim yapacağım,ancak benim en çok merak ettiğim konu pelet namluya oturduğunda,(havalı silah olarak) arkadan hava itişi olduğu için
    pelet namlu yüzeyine komplemi tutunursa daha iyi olur.? yoksa ara kısımın yontulması fayda sağlarmı.? tabiiki bunu recluse için soruyorum.
    teşekkürler

    • Official Post

    Mustafa bey öncelikle açıklayıcı ve ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim.
    çizimleri sizinde konuda belirttiğiniz üzere,pyramidair sitesinde bulunan .45 ve .50 cal peletlerden esinlenerek çizdim.
    anlattıklarınız beni bu dizaynda dahada aydınlattı.yeni bir çizim yapacağım,ancak benim en çok merak ettiğim konu pelet namluya oturduğunda,(havalı silah olarak) arkadan hava itişi olduğu için
    pelet namlu yüzeyine komplemi tutunursa daha iyi olur.? yoksa ara kısımın yontulması fayda sağlarmı.? tabiiki bunu recluse için soruyorum.
    teşekkürler


    Recluse için ideal sırt formu Crosman ın yeni üretimidir, yani 2 yada 3 halkalı olmalı, halka üst çapları namlu içindeki yiv deriliğine göre 0,1 - 0,2 mm geniş olmalıdır, aralar ise namlu içi set üstüne temas eder etmez seviyede olmalı, çekirdek dizaynı tamamen amaca yöneliktir, amaç (Racluse için) 50 - 80 metrede av ise pyramidair deki dizaynlar, hatta crosman ın yeni 9mm dizaynı başarılı olur, ama amaç 150 - 300 metrelere hedef atışı ise biraz önce anlatmaya çalıştığım dizayna geçmek gerekir, benim amacım av olmayıp hedef atışı olduğu için merminin çok daha uzağa ve yüksek isabetlilik, ama her iki amaçta da sırt dediğim gibi 2 yada 3 halka olmalı 80 grains e kadar 2mm genişlikte 2 halka, 80 grains üzerinde bir ağırlık düşünüldüğünde 2mm genişliğinde 3 halka, aslında 3 halka değil 3 temas noktası, çünkü ön kubbe bitiminde radyüs ile geçiş yapılacak.


    airgunturk.com/attachment/4526/

  • tabiki paylaşırım.
    zaten tüm forum üyelerininde bu çatı altında toplanmasının amacı hem tanışmak,hemde birşeyler paylaşmaktır.

  • Mustafa Bey biz 6,35 Sumatra sahipleri olarak tahribat atışları yapabileceğimiz pelletlerden de tedarik etme imkanı olacakmı?

    FX ROYAL 400 ++++Hawke Varmint 25 SF 6-24 *44
    6 lt Scuba 300 bar+dolum aparatı