Fx'lerin Ağırlıkları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba.ben de fx kervanına binip o güzel diyarlara gitmek istiyorum.ama o güzel diyarlara giderken önümü bazı olumsuzlukların kestiğini görüyorum. olumsuzluklar da fx'lerin, özellikle benim istediğim revonun ağırlığı. baktım 3,6 kg.bi de buna dürbün yaklaşık 4 kg olacak. benim daha önce kullandığım 125 gibi.ayakta atış yapmak imkansız gibi bi şeydi.ama merak ettiğim bi şey var.acaba fx mühendisleri ağırlık merkezi denen şeyi ayarlayıp güzel bi kullanım sağlamışlar mıdır? ne derdiniz?

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • Havalıtüfeklerde , ağırlık yanında ağırlık merkezide çok önemli, örneğin hw97k ağır bir silah (4kg), hw100de onunla hemen hemen aynı ağırlıkta (3,9kg), ancak hw100 T kundak, kullanımda bana hw97kdan daha hafif geliyor. Silah ergonomik bir tutuşa sahip, eklemlerinize yük bindirmeyen bir yapıda ve ağırlık merkezi gövdenize yakınsa göreceli olarak daha hafif geliyor. Örneğin Hatsan mod145'i bir kez elime aldım, kundak kısmı hafif ve namlu kısmı ağırdı, ve tüfeğe destek veren sol kolunuzu çok yoruyordu.
    Kaliteli üretilen ve tasarımı iyi yapılmış silahlarda, ağırlığın bir kısmını size hissettirmeyebiliyorlar. Eminim FXairguns markalı silahlarda ağırlık merkezi-ergonomiye önem vererek üretilmiştir. Zaten T kundak (thumbhole-tabanca kabzalı gibi) silahlarda sağ elinizin bileği doğru açıyla duruyor, bu nedenle FT'de kullanılan silah kundakları hep bu şekildedir. Revolution'da bu şekilde bir tutuşa sahip. Problem yaşamayacağınızı düşünüyorum.
    Tabi ağırlığı çok hissetmesenizde eğer silah elinizde arazide dolaşıyorsanız, her gramın önemi var.
    Bu arada eğer 4-16x50 ve üzeri bir dürbün düşünürseniz bu dürbünlerin ağırlıkları 575-600g. dan başlar ve ayaklarıyla beraber, düşündüğünüzden daha yüksek bir ağırlıktadır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Valla bana fx olsunda 6 kg olsun :)


    Şaka bir yana ben de ağırlık merkezi konusuna katılıyorum. Tüfekte ağırlık merkezinin birazda olsa dipçiğe yakın olması atış sırasında rahatlık sağlayacaktır kanımca.

  • Tüfeğin ağırlığı olduğu gibi uzunluğuda önemlidir. Ama böyle bir silahta mutlaka gerekli düzenleme ve yapılandırma yapılmıştır diye düşünüyorum.

    Professional Shooter
    2FAN A.K.A®


    Hatsan Mod 125 5.5mm .22 Caliber Air Rifle + Tasko 3-9*40E
    Hatsan Torpedo 150 TH 4.5mm .177 Caliber Air Rifle(SIRADAKİ)
    Dessert Eagle Füme Kurusıkı Ses Tabancası (x2)


    Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır.


    marmarateam.png

  • Tüfeğin ağırlığı olduğu gibi uzunluğuda önemlidir. Ama böyle bir silahta mutlaka gerekli düzenleme ve yapılandırma yapılmıştır diye düşünüyorum.


    birazda (çoğunluğu duygusal) aradaki 7cm boy farkı nedeniyle kısa olan Gladiatör'ü Revolution'a tercih ettim ^^

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Şahsen alabilecek gücüm olsa bende gladyatörü seçerdim. Bir kere doldur atış yapmaya git. Tüp almaya gerek yok. Çok büyük avantaj. Seri atmasın o kadar önemli değil bana göre. Zaten tek tek atmayı daha çok severim.

  • Benim kişisel düşüncem, genelde havalı tüfekler ayakta ava ateş eder gibi değil de destekli olarak kullanıldığından ağırlık merkezinin o kadar önemli bir rol oynamadığı şeklinde. FT pozisyonunda bile destek var..

    S&W 686-6