2FAN adlı kullanıcının mesajları

    mustafa amcacım zaten bende belirtmiştim, özellikle hatsan ve benzeri güçlü tüfekler için diye :)
    bu gün bu yazdıklarıma tekrar şahit oldum çünkü;
    rednepe nickli özdil abi ile gölete atışa gittik ve geçen hafta 30 metreden vuramayıpta bıraktığımız şişeleri bu hafta 100 metre ve daha uzak mesafelerden (mesafenin fazlası var eksiği yok, hatta biz bile inanamayıp gelene geçene sorduk adamlar 200-250 metre rahat var dediler düşünün artık ;$., ) çok isabetli atışlarla hemde çapaklı gamo ve öztay marka saçmalarla kırınca rodajın iyi birşey olduğuna tekrar kanaat getirdim, kalan 500 adet saçmayıda bu gün tükettik.atış alanından resimler çektim ancak şuan ekleyemiyorum ilerki günlerde eklerim bu sayfaya.
    ben patriotla özdil abi modifiyeli mod54 ile atış yaptı akşama kadar 50 den fazla cam ve plastik şişe imha ettik, çok yüksek bi isabet oranıyla.
    ama gün kötü bitti ben patriotun gevşeyen vidalarını sıkmayı unutunca kundak çatlattı X( artık hatsandan bi yardımda ben isteyeceğim.

    Dediğin gibi 100 metredir.

    Tüfek yeni olduğu için şuanda yağlıdır. Ondan dolayı duman çıkartabilir ama daha sonra dizelleme etkisi diye birşey yaratıcak tüfek bu konuda forumda araştırmalar yapabilirsin. Gamo Pro Magnum veya TS 18 kullan saçma olarak.

    Haftada 4 kere atmaya gidiyorum. Toplamda 50 km yol kat ediyorum ve devamlı tüfeği elimde taşıyorum, kendim kuruyorum. Normalde sağlakım ama sol elle kuruyorum alışkanlık oldu. Hemde öyle 2 saat uraşmıyorum kurmak için yürürken dipçiği bacağıma dayıyorum adımı atarken kuruyorum saçmayı koyuyorum şak diye kapatıyorum. Ama bunu yazın yapacağımı sanmıyorum kış olmasına rağmen banyodan çıkmış gibi terlediysem yazın erir giderim.

    Öncelikle hayırlısı olsun. Dürbün olayını şu şekilde halledebilirsin. Dürbünü en sona daya ve iyice sık gerekirse japon kullan :D Daha önce denemedim ama son çare deniyecem galiba. Sonra kullanım klavuzunda gez nasıl ayarlanır açıklanıyor. Bu arada 8 kalın kitap + kapı demişsiniz, kitaplar 25 sayfa kapıda 1 cm falan olması lazım. Saçma olarakta Gamo kullan Pro Magnum veya TS 18 öneririm. Pro Magnum rüzgarsız havada çok etkilidir. TS 18 rüzgarlı havalar içindir benim için, Expander ise rüzgarlı havada hiç bir işe yaramıyor rüzgarsız olsa bile çok yavaşlıyor uzun mesafede bu yüzden önermem. Bu arada Av sezonu kapandı açık olsa bile havalı tüfeklerle avlanmak yasak biliyorsundur zaten, ama zevki sana kalmış.

    yeni aldığım patriotumu bugün yeşil gresle yağlayım dedim arkadaşlar. sonuç malesef hüzün oldu. önce yaptıklarımı anlatayım. Öncelikle kundağı sonra namluyu söktüm. namlunun sökülmesi sırasında namluyu tutan büyük vidanın kilit vidası küçük olan sökülmek bilmedi. tam vazgeçmek üzereyken namlu vidasını denedim neyseki söküldü. şimdi kilit vidası mahvolmuş durumda. içi iyice bozuldu. diş namına hiç bişey kalmadı. üstelik çokta çirkin görünüyor. onur kardeşinde aynı vidanın bozulduğunu okumuştum. o kendisinden olduğunu yazmış ama sanırım vidanın sertliği yeterli değil. sorun vidada . sökenlerin kaliteli yıldız ile bastırarak yavaşça sökmelerini tavsiye ederim. namluyu söktükten sonra tetiği rahatça dağıtabiliyorsun ( toplayana aşk olsun ?( ). tetiğin üzerindeki pistonu tutan kalın pim rahatça çıktı. ama yay bi türlü boşalmak bilmedi. tam yine vazgeçmek üzereyken tornavida ile dürttüm birden fırladı ( burada azami dikkat) şanşıma çıkan pimin yerine ince bi tornavida kullandığım için yay fırlarken tornavidaya takıldı. tornavidayı çekerek yayı ve pistonu çıkardım. onurun tarifleri gibi güzelce yağladım. gelelim toplamaya... o da ayrı bi dert. yayı tek başıma zorda olsa bastırark yerine soktum. daha sonra namlunun toplanması esnasında namlunun iki yanınıdan çıkan jilet gibi pullar başıma bela oldu. ikisini aynı anda namluyla beraber bir türlü yerine girdiremedim. yerlerine oturtulmuş pullar namluyu takarken sıyrıldı gitti. en fazla bi tanesinin girmesine izin verdi aralık. ikisinin birden girmesi için uğraşırken tornavida ile zarar verdim pullara. şu an kullanılmayacak durumda dersem yanlış olmaz. bunların yenisini temin edebilirmiyiz acaba? neyse dedim... ;hirr; pullar olmadan namluyu bağladım. sıra geldi tetiğe. onurun resimlerinden yawaş yawaş herşeyi yerli yerinde topladım. son anda tetiğin bıçağının içindeki yayın tetik bıçağıyla birlikte yerine takılmasında biraz sorun yaşadım. pim yayın içinede girdimi girmedimi anlamadan pimini taktım. daha sonra tüfeği kundağını taktım. bu arada tüfeğin rahat sökülmesi için gez inide sökmüştüm. onu bile altında yay olduğu için yerine oturtması zaman aldı. oh dedim nihayet bitti tüm bu işlemler saat 20.00 dan 2.00 a kadar 6 saatimi aldı. sevinçle tüfeği kurdum. bi arkadaşımın yazısından hatırladığım daha çok bastırarak kurma sorunu bendede oluştu. kurma kolu eskisine nazaran daha çok bastırarak kuruluyor X( . tabikide bitmedi boşa bi el sıkarım dedim. tetiği çektim tık yok tüfek çalışmıyor. X( . şimdi ben napayım bu saatte arkadaşlar. bu kadar uğraştığımamı yanayım. çalışan tüfeğimin artık çalışmadığına mı yanayım. toplarken olan bunca eksikliğime yanayım. yoksa yayın bu gece gerilimde kaldığına mı yanayım sinirden çatlamak üzereyim. sonuç : ne yapıcam bilmiyorum. tüfeği söken acemi arkadaşların bunları göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyorum. yarın yiba çarşısında usta bulabilirsem ne ala. selam ederim. taner

    Vallahi çok haklısın bende sökmeyi düşündüm ama başa bela olucağını düşündüm. Onur arkadaşım 12 saatte sökmüş yağlamış ve toplamış tüfeği bende bunu göze alarak yapmadım. İnşallah tüfeğini geri toplatırsın umarım tüfek ustaları hallecektir.

    Taktik iyi ama ellerindeki fazla 125'lerin adını değiştirip başka türlü satmak :D Hani bu aralar webley'de ön planda herkez alıyor onlarda biz bu tüfeğin adını webley yapalım daha çok satar misali :P

    Mustafa abi böyle birşey yaparsan çok iyi olur. Yakınız nede olsa ya kendim getiririm yada kargo ile yollarım. Tüfeğin bakımını yapıp yollarsınız maliyetide neyse artık öderiz, vallahi iyi olur :D

    Bu silah bakımı konusunda ve modifiye parça montajı,dürbün montajı - sıfırlanması gibi konularda en geç 20 güne kadar İstanbulda profesyonel bir birim oluşturuyorum,gerekli açıklamaları da yakında yapacağım,dolayısı ile bundan sonra sıfır olsun kullanılmış silah olsun kiralayacağım bir atölyede,eleman konusu tamam,hizmet alacaksınız.

    Hayırlı olsun. Bende alıcaktım ama son anda vazgeçtim çünkü bende dürbün takıntısı var. Webley'ede dürbün taktırmak masraflı gibi gözüküyor. Bu yüzden Torpedo'yu bekliyorum. İlk alışverişimi yaptım bu arada satıcıdan yeni gelen dürbünlü silah kılıfından aldım çok kullanışlı ve kaliteli bir tüfek kılıfı fiyatıda çok uygun.