W.Patriot ses azaltmak için...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Dün dağıtmaya başladığım Hatsan Alfamax'ın yay önü piston ağırlığı ile piston arasından, pistonun içi çapında 4mm kalınlığında sert bir plastik pul çıktı sanırım bu pulu sesi azaltmak için kullanmışlar.


    Yaydaki titreşimi azaltacağına inanır gibiyim ama yinede bilen ustalara sormak istedim, patriotun yay ağırlığının önüne 2 kat iç lastikten pul koysak silahımıza bir faydası olurmu?

  • İlk tetiğe basış anında yayın gücünün bir kısmını emeceği için bence gücü düşürür. Aniden harekete geçen yay ve önünde ona direnç uygulayan pistonun birbirine direk bağlı olması daha iyidir bence. Ses belki azalabilir bir miktar ama güç kaybederek ses azaltmak istemem şahsen.

  • henüz patriotumu daha sökmedim ancak ben başka tüfeğe uyguladım ben bunu...bahseddiğim tüfeğin yay tutcusu yaklaşık 7 cm uzunlukda idi böyle olunca araya 3 cm lik plastik su borusundan parça kesip koydum (20 lik plastik su borusu bir değiş ile yarım parmak) yay tutucusuna sonra yay ile pistonuda aşırı kaçmayacak şekilde yeşil gres ile yağladım montaj işlemini bitirdim...bu uyguladığım teknik ile hem yaydan gelen tınnn sesi kesildi hemde tüfeğin geriye tepmesi gözle gtörülür azaldı..bunu şu sebebden dolayı yaptım benim tüfeğin dürbün ayarı sürekli bozuluyordu kendi kendine aklıma böyle bir şey geldi...ben patriotumu henüz sökmedim bendeki patriotun sesi hiç de gürültülü deyil bu yüzden gerek duymadım..(not: bu yapdığım uygulama ile tüfekden çıkan ses de azaldı yeşil gresin de yardımı ile

  • Bir silencer planladım ve büyük ihtimalle bir tane ürettireceğim. Silahım hele bi gelsin :)

  • Bir silencer planladım ve büyük ihtimalle bir tane ürettireceğim. Silahım hele bi gelsin :)


    1 tane mi? :S

    webley patriot 5.5 + hawke reflex 4-12*50 mildot
    TOZ MC 20-01(SATILDI)
    ARMSAN A612W 71+61 slug namlu(ahşap kundak,karbon plastik kundaklı,satılır)
    REMİNGTON 870 20" F.R.

  • 1 tane ürettirir denerim. Eğer güzel iş görürse resmini çeker koyarım, isteyene ürettirir yollarım. :)

  • Ben elden alırım :) ,yalnız kaygım şu ki zaten ağır olan tüfeğin ağırlığı katlanılmaz olabilir ve bir de desteksiz atışda denge sorunu ortaya çıkabilir bunlara karşı hafif bir malzeme olması şart bence

    webley patriot 5.5 + hawke reflex 4-12*50 mildot
    TOZ MC 20-01(SATILDI)
    ARMSAN A612W 71+61 slug namlu(ahşap kundak,karbon plastik kundaklı,satılır)
    REMİNGTON 870 20" F.R.

  • Hafif bir maddeden olmalı ve sağlam olmalı. ilk önce sağlıklı bir şekilde ölçüleri alıp planı tam çizeyim, arkadaşım geldiğinde autocad ile ona çizdireceğim ve bir engelim olmazsa bir tane numune üreteceğim.