RWS 350MAGNUM 4,5mm "SUPER TUNING" (GENÇOSMAN İÇİN)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Merhaba Arkadaşlar


    Bugün Admin Haluk kardeşim bizim köye geldi sohbet için,benim ofiste yaklaşık 5 saat gibi uzun uzun Teknik konularda konuştuk tartıştık,oldukça zevkli doyurucu bir sohbet oldu.


    Ayrıca 29 Nisan Buluşmasında silahların Krono ölçümlerinde,namlu ucuna takılan basit kronograf ile,Hareketli sistem olmasından dolayı Mod54 te ölçmek oldukça zor,silahın hareketini sabitlemek gerekiyor aksi halde ölçümler hatalı oluyor.Bu noktada Haluk kardeşim "Bende sabit kronograf var,onu sana vereyim onunla ölçüm yap daha sağlıklı" demişti,sağolsun bu gün gelirken onuda getirmiş.


    Bir de Topic başlığındaki konu ya bahsi geçen Gençosman kardeşimin RWS 350 Magnum .177 silahını getirdi,Modifiye için,tabi daha önceden PM den gençosman ile konuyu görüşüp "Süper Tuning" sınıfı bir modifiye yapmaya karar vermiştik.


    Bu doğrultuda akşam eve gelip yemeği yedikten sonra hemen silahı sökmeden bendeki Hiciğir kardeşimin Namluya takılan Kronograf ve Haluk'un sabit Profesyonel Kronografla,Prometheus (6grains) pellet kullanarak 5 er atış ile testleri yaptım ve not ettim.


    Bu "Süper Tuning" öncesi ölçümlerde önce Hiciğir'in Namlu ucuna takılan Kronografla ölçümler yaptım Sonuçlar ;


    5 atışın ortalaması 1160ft/sec


    Haluk'un sabit Profesyonel Kronograf ile yaptığım ölçümlerin sonuşları ;


    5 atışın ortalaması 1210ft/sec


    Önce silahın tüm parçalarını söküp güzel bir temizlik yaptım,silah yeni olmasına rağmen metal birleşim noktaları yağlı olmasına rağmen,kağıt havlu ile yaptığım temizlikte bariz kahverengi oksitlemeleri gözlemledim,özellikle namlunun gövdede hareket ettiği kısımda,aklıma gelmişken belirteyim,silah temizleme yağları silahın zamanla nemden korunmasına fazla katkısı yoktur hatta aksine içindeki kimyasallar metal'e zamanla zarar verir,bunun yerine bu yağlar ile temizledikten sonra,Tetik mekanizmalarını ince makina yağı ile yağlarken (oldukça az) diğer sürtünmeye tabi ve silahın görünmeyen metal kısımlarını gres yağı ile yağlayın,en iyi korumayı sağlamış olursunuz.


    350 magnum Silahtan çıkan orijinal yay oldukça iyi durumda idi,yay 39 spir ve tel kalınlığı 3,16mm, ben bu yayın yerine "Süper Tuning" de kullandığım 33 spir 3,60mm lik yay'ı taktım.
    Burada eski yay'ın kapalı uzunluğu 123,24mm iken yeni yay'ımızın kapalı uzunluğuda 118,80mm,yani toplamda 4,5mm daha kısa olmasına rağmen yeni yay'ı takarken yay ön kısmına taktığım yay dengeleyicinin kalınlığıda 2mm idi ve daha 2,5 mm lik pul koyarakta gücü artıra bilecekken buna gerek hissetmedim,çünkü silahı toplayıp bu haliyle yaptığım ölçümleri yetersiz bulsaydım o 2,5mm lik pul ilavesinide yapardım. <IMG alt="Very Happy" src="http://havalisilah.com/forum/images/smiles/PDT_Xtremez_22.gif" border=0 />


    Son olarak transfer deliğini kontrol ettim ve delik çap'ının 4mm olduğunu ölçünce,bu kısma bir operasyon yapmadım.


    Silahı toplarken pistonu benim meşhur yeşil kauçuk gres ile az miktarda (mikron seviyelerinde) yağladım ve 5 defa söküp takıp fazla yağ kontrollerini yaptım ve dizel etkisi olmamasını sağladım,sonuçta silah ile yaklaşık 50 atış yaptım,yay otursun kendine gelsin diye ve bu atışlarda hiç bir şekilde dizel etkisi de oluşmadı (duman çıkmadı).


    Ve sıra geldi "Süper Tuning" yaptığımız silahın yeni hali ile ölçümlerine.Yine önce namlu ucuna takılan kronograf sonuçlar ;


    5 atış ortalaması 1860ft/sec


    Sabit Profesyonel Kronograf ile yapılan sonuçlar ;


    5 atış ortalaması 1920ft/sec


    6grains pellet ve 1900ft/sec = 48,35 footpounts/lbs (65 jouls) güç elde etmişiz.


    Genç osman kardeşimin Diana 350 Magnum .177 (4,5mm) silahının "Süper Tuning" sınıfı modifiyesi böylelikle tamamlanmış oldu,kazasız belasız isabetli atışlar dilerim.

  • ne olmus abi o yaw 65 joule. 1920 feet kac m/s oluyor mustafa abi Herhalde 500 felan. ya dehset olmus ya ama baya bi dikkatli olmak gerek o silahla birine yanlislikla dek geldimi baya bir acir yada rahmetli olur

  • 1900ftsec. 570 mt galiba oyyy... aslında 6.35cal. de denense ya harika olur valla ellerina sağlık mustafa abicim :thumbup: :thumbup:

    TurkishMauserGewehr

    • Official Post

    Fakat burada dikkatinizi çekeceğim bir şey varki,(pelletprometheus) yani plastik kabuklu ve 6grainsağırlığıyla aşırı hafif aynı zamanda sürtünme katsayısı çok düşük bir pellet.

  • Fakat burada dikkatinizi çekeceğim bir şey varki,(pelletprometheus) yani plastik kabuklu ve 6grainsağırlığıyla aşırı hafif aynı zamanda sürtünme katsayısı çok düşük bir pellet.


    yani prometheus olmasada en azimdan 440/ms felan olur bence :D

    • Official Post

    Çok bir şey değişmez,zaten bu tüfeğe takdığım yay 3,60mm , 3,75 de takılabilir,bir başka arkadaşın silahına da takdım,ama o silahta namluyu da biraz kısalttım,fakat bunu o arkadaşım mutlaka en güçlü olsun dediği için yaptım,aşırı güçlendirmek silahta isabetsizliği doğurur,oluşan aşırı tepmeden dolayı.

  • mustafa abi merhaba konu baya eski ama ben yeniyim:) bunun aynısından benim silahada yapabilirmisiniz rica etsem :) yada gerek varmıdır ?

    Theoben Raw HM1000X 0.25 cal.
    Benelli Vinci Black Synetic
    Mke çifte 71cm 12 cal. Kaval Namlu
    SAUER 202 7mm Remington magnum

  • Evet Ahmet Abi konu eski ama devam ettiği iyi olmuş. Benimde bugün yatagundan aldığım yay ve keçe geldi :D ; bugün bunları taktırmaya gidicem basit şekilde nasıl modifiye yapılabilir bende çok merak ediyorum. Üstadlar bi yol gösteririse çok sevinirim.

    • Official Post

    Ahmet kardeşim, ben o pistonlu silah modlamalarını bundan 1,5 - 2 yıl önce bir kaza sonunda bıraktım ve bunu duyurdumda, zaten forumların amacı bu hobinin teknik tarafında da kendinizin tornavidayı elinize almanızdır.


    Senin silahın 4,5 kalibre ve yeteri güce zaten sahip tavsiye etmem, Mod54 te kayar sistem olduğu için tepme kundağa yansımaz ve isabetliliği bozmaz oysa diğer pistonlu silahlarda güç artırıldıkça tepme artar dolayısıyla isabetlilikte negatif etkilenir.

  • neyse peki mustafa abi. madem öyle bende bu şekilde kullanmaya devam ederim. hayırlısı yaza doğru bi istanbul yapabilirsem ozaman şu güzelim fx leri kullanma fırsatım olur bir tane alırız belki... bu arada çok geçmiş olsun. umarım böyle kazalar bir daha yaşanmaz..

    Theoben Raw HM1000X 0.25 cal.
    Benelli Vinci Black Synetic
    Mke çifte 71cm 12 cal. Kaval Namlu
    SAUER 202 7mm Remington magnum

  • Aaa benim silah yahu bu ;şrofls;. Genç osmandan ben almıştım. Benim de hevesim geçti, satılıklar bölümünde bulabilirsiniz ½bay£bay`;


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Ben dayanamıyorum bu konuyu yine hortlatıcam. ;şrofls;. Mustafa Abi bu yay ucuna dengeleyici taktım demişsin, bu dengeleyici nedir ne işe yarar nereden nasıl temin edebiliriz? Bi yol gösterirsen çok sevinirim. Birde benim orjinal yayı 3.50 lik 33 spirli bi yayla değiştirdim silahın kurulması çok rahatladı tüfeğin namlusunu kırınca 3-4 cm lik bi boşluk var gibi. Bu normalmi yoksa ben yanlış bişeymi yaptım?

    • Official Post

    Bilemiyorum, yani ne demek istediğinizi anlamadım.

  • yeni yay'ı takarken yay ön kısmına taktığım yay dengeleyicinin kalınlığıda 2mm idi ve daha 2,5 mm lik pul koyarakta gücü artıra bilecekken buna gerek hissetmedim,çünkü silahı toplayıp bu haliyle yaptığım ölçümleri yetersiz bulsaydım o 2,5mm lik pul ilavesinide yapardım. <IMG alt="Very Happy"


    Buradaki yay dengeleyiciyi sormuştum. :him:s

    • Official Post

    Buradaki yay dengeleyiciyi sormuştum. :him:s


    Yayın ucuna taktığımız pistonun içine giren kısım, amaç yayı merkezde tutmak ve aynı zamanda piston ağırlığına artırarak momentumdan maksimum seviyede verim almak.