Bu peletler nedir ? nerden nasıl ulaşabiliriz ? gereklimidir?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Abilerim arkadaşlarım bu peletler ilgimi çok çekti hakkında bilgisi olanlar varmı?


    http://www.youtube.com/watch?v=9lF5vvhG4xU&feature=related


    http://www.youtube.com/watch?v=_CVPXUhDl3I&feature=related




    vede peletler hakkında bilgi verebilirmisiniz tam bir konu bulamadım bununla ilgili mesela ben herzaman sivri uçlular tahribat ve isabet olarak daha iyi sanarken (hava sürtünmesinden dolayı) kubbe başlıklılar daha iyi deniyor hollow point - match- kubbe başlı- sivri uçlu - plastik gövdeli-ucundan eki olan(rocket-red fire-blue fire vs. gibi) yardım ederseniz çok memnun olurum


    saygılarımla...

  • amaca göre pellet seçimi


    yukardaki başlığı okudunuz mu bilmiyorum. videoları seyredemediğimden ne tür pelletleri sordunuz şu an onu da göremiyorum. Bende hobiye ilk başladığımda çeşit çeşit pellet aldım, sonuçta evde isabetsizliğinden dolayı kullanmadığım kutu kutu pelletim oldu :) isabet istiyorsanız JSB, AA, FX, Falcon ve türevleri, bulamazsanız H&N , Crosman vs pellet ve bunların kubbe başlı olanını seçeceksiniz.


    dün Bulletz'in yaptığı deneylerden güçlü silahta ince memed solid'inde isabetli göründüğünü söyleyebilirim. Plastik gövdeli pelletler hız haricinde hiçbir şey katmıyor hobiye (onu da denedik zamanında).

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Türkiye' de bunları bulacağınızı sanmıyorum ama İnce Mehmet Point Lead bunların yerine alınabilir, H&N Baracuda ve Samyang Point pelletlerde tahribat olarak çok iyi ağırlıklarından dolayı, ayrıca H&N çok da isabetli. Hollow point oyuk kafalı tahribat amaçlı, pointed olanlar sivri uçlu delici, match pelletler yakın mesafe atışlarında kağıdı düz delme amacıyla küt başlı, plastik gövdeli ucu ekli pelletlerde ekstra delici pelletler, Türkiye 'de hepsinden temin edebilirsiniz.

  • hepinize cevaplarından dolayı teşkkür ederim anladığım kadarıyla peletler fantezilere göre değişiyor standart kullanım için kubbe başlıklı jsbler iş görür sanırım amaca göre pelet konusunu okumuştum ancak aradığım cevabı bulamamıştım şimdi iyi oldu bu arada böyle ağır peletler yaylılarda çokda iyi sonuç vermez anladığım kadarıyla ancak her pcpidede sonuç verirmi örneğin bi at44-yada AA bunun için yeterlimidir illaki daystate yada sumatramızmı olmalı?

  • Üstadlar kadar iddialı değilim ama (tekli At44 LW 6.35 belirtilen maksimum çıkış hızı 670 fps :him:s ) en başarılı uzun mesafe atışlarımı H&N Baracuda ile yaptım, ağır ve hassas bir pellet. Samyang ise yakın-orta mesafe için oldukça yıkıcı, yaylıda da etkili olur bu mesafelerde, onun dışında Jsb kubbe başlı uzun mesafelerde fazla düşmesi olmayan çok isabetli bir pellet, yaylı da tatmin etse gerek.

  • Yaylılarda jsb gerçekden tatmin edici özellikle ilk olarak norica-ince mehmet- jet- poligon gibi peletler kullannan biri olarak süper geldi şuana kadar elime geçen en iyisi bu ama FX-AA-CROSMAN ultra- H&N Hollow point - Hatsan torpedo- ince mehmet solid. bunlar sırasıyla listemde bunlarıda zamnla deneyeceğim mesajlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim...

  • yaylıda aman öyle çok ağır pelletler kullanmayın .22 (5.5 MM) için yaylıda kullanacağınız pelletlerin 15 grain den ağır olmamasına dikkat edin yay ömrü açısından özellikle.

    Ankara TR

  • bunları torna makinelerinde yapıyorlar kurşun değide çelikten sanırım... pcp tüfeklerin namlu yiv seti kurşun a göre dizayn edildiğinden bu çelik pelletler 1 2 atışta yiv seti bozar namlu çorta çıkar... yapmak isteyenler olursa elmadağ hasanoğlan da eskasan diye çelik dövme sanayii var.. orada bilgisayarlı torna makinalarıyla traktör motor parçaları silah namluları ve parçalarını yapıyorlar..

  • mesaj için teşşekkür ederim nasıl yapıldığını görmüş olduk ama sanki ilk videodaki peletler paketli seri imalat pelet gibi geldi bana değil mi?

  • Arkadaşlar bu pelletler Bulgaristan'da var, ben 2. videodakinden bir arkadaşa 3-5 paket almıştım, av ve tahribat için çok güzel fakat isabet çok iyi değil, elimde halen 1 paket var (100 adet) isteyen olursa istanbul içi elden teslim edebilirim, özelden msj. atabilirsiniz.

  • Av zaten mümkün değil havalı silahlarda av yapmak kanunen yasak ancak yinede denemeye değer yazın istanbula geleceğim eğer unutmazsam size özel mesaj atarım paketi nekadara geliyor peki bilgilendirirseniz sevinirim ?

  • paketi yaklaşık 20 tl ye gelmişti. elimde sadece 1 paket kaldı. şu an izindeyim tekrar gemiye çıktığımda isteyen arkadaş olursa almaya çalışırım. av konusunda pek yorum yapmak istemiyorum av yapan zaten yapıyor havalıyla.

  • Haklısınız ben av baysinde av yasak değilmiki dediğimde polisleri çağırıp yanlarındamı av yapacaksın demişti yani lafta bilnçli kullanıcılar harici pek dikkat etmiyor bu konuya canlıya verdiği acı fazla olsa gerek... Yazın naip olursa istanbulda iletişime geçerim sizde müsait olursanız...