Diana 350 Magnum cal 5,5 mm - 100 metre şişe

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • video sana mı ait kardeş?güzel atış olmuş dürbün markası nedir birde atışı nasıl yaptın direk şişenin üstünemi yoksa biraz üstüne nişan alıpdamı yaptın ?saygılar

  • Elinize ve gönlünüze sağlık.

  • Atış bana ait. :thumbup:
    Şişenin tepesine attım dibinden vurarak kırdı şişeyi. yani votka şişesi boyu 25-30 cm olduğuna göre yaklaşık 30 cm üstüne atmış oldum

  • video sana mı ait kardeş?güzel atış olmuş dürbün markası nedir birde atışı nasıl yaptın direk şişenin üstünemi yoksa biraz üstüne nişan alıpdamı yaptın ?saygılar



    Küçük bir hatırlatma ;


    Pirana kardeşimizin kullandığı tüfeğin mermi çıkış hızı, dürbün yüksekliği ve kullandığı muhimmata göre 10 metrede sıfırlaması yapılan bu tüfeğin 100 metreye atış yaparken uyguladığı yöntem size uymayabilir. Değerler değişkendir ve sizin kendi değerlerinizi kendiniz bulmanız gerekmektedir. Ayrıca mildot kullanan arkadaşlar bilirler ki örneğin 4X le bir dot aşağıdan vuruş yaparken 9X ile atış yaparken üç dot aşağıya çekmeniz de gerekebilir.Sizin de 100 metre ve üzeri atışlarınızın olduğunu hatırlar gibiyim. Bu sebeple sizin değerler ile Pirana nın değerlerinin aynı olmadığını tahmin ediyorum.


    Emeğine eline sağlık Pirana. Güzel atıştı ;)


  • Ayrıca mildot kullanan arakdaşlar bilirler ki örneğin 4X le bir dot aşağıdan vuruş yaparken 9X ile atış yaparken üç dot aşağıya çekmeniz de gerekebilir.


    Bunu biraz açabilirmisiniz ???

  • İşin aslı dürbün konusuna epey kafa yordum ve günlerimi aldı diyebilirim. Sadece masa başında değil arazide de bu testlerime devam ediyorum. Bu sebeple bir-iki kelime ile anlatım yapılabilecek bir konu değil gibi geliyor bana. Ama basitçe örnek verecek olursam ;merminin çıkış hızı, dürbün yüksekliği ve kullandığınız muhimmatın değerlerine göre ;10 metrede sıfırlamasını yaptığı tüfeğiniz ile 100 metreye 3X ile büyütme ile bakarsanız "bir" nokta (dot) aşağıya nişan alırken, 9X ile bakarken de yaklaşık 3,5 dot aşağıya almanız gerekmektedir. Yani zoom yaptıkça dürbündeki nokta aralıklarının mesafe değerleri azalacaktır.


    Bir dip not daha; tüfeklerimizin dürbün ayarında 2 adet sıfırlaması noktası bulunur. Örneğin Pirana kardeşimizin tüm değerlerini baz alırsak, 10 metrede sıfırlanan tüfeğimiz yaklaşık 60 metrede yine sıfıra tekabül edecektir.1. nokta merminin yükselirken dürbün ile kesiştiği mesafesidir ve 2. noktada merminin inişe geçerken dürbün ile kesiştiği noktadır.


    Dürbün ve atış tekniği çok ayrı bir konu olduğu için, Pirana arkadaşımızın 100 metredeki şişe konusunun devamını temenni ederim. :huh:

  • kaliteli dürbünlerdede zoom artarken hedef odaklamama olayı olurmu sorusu aklıma geldi ?? Sizce ?

  • Sanırım anlatımda bir kusurum oldu. Benim anlatmak istediğim ve sizinde bana özel mesajınızda belirttiğiniz gibi bir dürbünü kaliteli yapan başlıca etmenlerden (ki bana göre en önemlisi) zoom yapıldıkça vuruş noktasının kesinlikle değişmemesidir.


    Bahsi geçen konu mildot kullanımı olduğundan; mildot dürbün sahibi olupta,mildot kullanarak atış yapıyorsanız; (örneğin 100 metre) 3X ile bir dot aşağıdan vurduğunuz hedefe 9X zoom yaptığınızda bu sefer de 3,5 dot aşağıdan almanız gerektiğini belirtmek istedim. Chairgun a göre 3X ile olsun 9X ile olsun, ortalama 40 cm aşağıya vuruş yaparsınız.



    Ben dilimin döndüğü kadarı ile mildotın kullanımı ile ilgili kendimce bilgi vermek istedim. Yanlışım varsa düzeltmenizi rica ederim.


    Teşekkürler.

  • Ambrosia kardeşim detaylı anlatımın ve verdiğin anlaşılır örnekler için teşekkürler. bu işe ne kadar gönül verdiğin ve ne kadar ciddiyetle yaklaştığın belli, kesinlikle bu anlattıkların arazide uygulanarak çok daha anlaşılacaktır. paylaşımın için teşekkürler.

  • 100 metre için iyi bir atış.Tebrik etmek lazım.Ancak dürbün olayında arkadaşın tesbitlerine katılıyorum.

    Sevmek güzel meslek ,


    Can dayanıyor dayanmasınada ,


    Yürek gitti gidecek ...
    cukurovateam.png


    Güzel olan sevgili değildir , sevgili olan güzeldir ...

  • +1 perende kaliteli bir dürbün de sıfırlama noktası değişmez kolaylıklar dilerim

  • Herhalde benim anlatım sorunum var. Daha öncede söylediğim gibi "vuruş noktası" dan bahsetmiyorum . Benden, dürbün seçiminde öneri almak isteyen arkadaşlara da zoom yaptıkça vuruş noktasının değişmemesi en önemlisidir derim.


    Benim bahsettiğim konu mil dot kullanımı ile alakalı idi. Chairgun programına göre, 10 metrede sıfırlama yaptık diyelim.100 metreye 3X büyütme ile baktığınızda hedefin bir dot aşağısından nişan alırken 9X ile baktığınız da da 3,5 dot aşağısından baknız gerekmektedir diye biliyorum.

    Hedefe zoom yapıldıkça, mildot aralarındaki mesafe kısalmaktadır. Sonuçta chairgun a göre her iki büyütmede , 10 metrede yapmış olduğunuz sıfırlama ile hiç bir clik ayarı yapmaksızın, 100 metreki hedefe, seçtiğimiz merminin balistik katsayısı ve dürbün yükseklik değerlerinide girdikten sonra, merminiz ortalama 38-40 cm aşağıya vuracaktır. 3X ile de atsanız 9X ile de atsanız vuruş noktanız değişmeyecektir.


    Mildot olayında ise aşağıdaki tablo sanırım bu sefer ne demek istediğimi anlatmama yardımcı olacaktır.Eğer hala yanlışım varsa açıklayarak benide doğru yola sevk ederseniz memnun olurum.


    [Resim Engellendi: http://img156.imageshack.us/img156/5263/3xzf2.th.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img156.imageshack.us/img156/1777/9xkg9.th.jpg]


  • Büyütme oranı değiştiği zaman bir mildot aralığına karşılık gelen mesafe değişir. Yukarıda yazılanlar benim bildiğim kadarıyla doğrudur.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • şimdi anlaşılır oldu algılama hatası kolaylıklar dilerim keyifli atışlar.