Havalı Tabanca Kullanımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar Smith Wesson M&P havalı tabanca aldım. Havalı tabanca ya da atıcılık sporu ile ilgili pek bir bilgim yok.Bir sorum olacak.
    CO2 tüpünü takıp iyice sıktım.Şarjörüne saçmaları yerleştirip şarjörü taktım.Emniyetten aldım.Ateş ettim...Tık yok.Hiç bir şey olmadı.sonra CO2 tüpünü çıkarayım dedim biraz gevşettim tüp sızdırmaya başladı fısss diye fışkırmaya başladı..Anlamadım gitti neyi yanlış yaptım.Bir de internette videolarda falan CO2 tüpünün ucuna krem gibi bir şey sürüyorlardı o silah yağı mı o şart mı?Ben ayçiçek yağı sürüp öyle takmıştım tüpü :D
    Özetle bilgisi olan bir arkadaş havalı tabanca kullanımı hakkında biraz bilgi verebilir mi?Kullanımı, bakımı ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen dr.virus ().

  • Merhaba.Bence sürdüğünüz yağ valf içinde dondu ve valf yolunu tıkadı.hiç yağ kullanmayın derim.daha iyi randıman alırsınız.

    Daystate AirRanger 25 cal.6.5-24x56 20X sidewinder
    Daystate Air Wolf 22 cal.
    Rapid HM 1000X 25 cal.Hawke 8.5-25x42 20x sidewinder
    Kral Puncher Pro Marine 22 cal. Hawke 6.5-20x42 20x Sidewinder
    Kral Puncher Breaker Marine 22 cal
    Weihrauch Hw 75 .177 cal.
    Walter CP 88 4'' .177 cal.
    Walter CP 88 6'' .177 cal.
    Walter CP 88 6''Nicel .177 cal.
    Walter P 08 .177 cal BB Blowback
    Umarex Colt Peacemaker SAA 45.177 cal.BB
    Drager 6.8 lt 300 bar

  • Yönetici Not'u : İyi günler AirgunTürk forumuna hoşgeldiniz. Lütfen kendinizi "Tanışalım" başlığı altında tanıtınız ve profil bilgilerinizi tamamlayınız, Lütfen Forum kurallarını okuyunuz.
    Forum Kuralları ve Kullanımı Hakkında


    Aksi halde üyeliğiniz sonlandırılacaktır.

  • Merhaba.Bence sürdüğünüz yağ valf içinde dondu ve valf yolunu tıkadı.hiç yağ kullanmayın derim.daha iyi randıman alırsınız.


    Cevabınız için teşekkürler...Peki yağ kullanmamak silahın o bölümünün ömrünü kısaltmaz mı?

  • co2 tüpler -50 derecelerde o ayçicek yağını dondurur. O videolarda görünen kırmızı yağ pelletgun oil , çok birşey değiştirmez. WD-40 sıksanız biraz bekletseniz de aynı etki. Önemli olan tüpü sıktıktan sonra oringler arasından gaz sızmaması. Tübü de fazla sıkmayın derim , 'tıs' sesinden sonra yarım tur yeterlidir. Yoksa alüminyum dişleri çabucak bozarsınız .
    İyi atışlar.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Cevap için teşekkürler.
    Gaz sızmadığını nasıl anlarım.Tüpü sıktıktan sonra sesi dinleyerek mi? Ayrıca iki şeyi daha merak ediyorum.
    1)Diyelim ki bir CO2 tüpü ile 30-40 atış yaptım.Sonra tüpü çıkarıp başka bir zaman kullanmaya devam edebilir miyim? Yoksa tüpü bir taktım mı bitirmek zorunda mıyım?
    2)CO2 tüpünün silaha takılı halde bir kaç saat takılı kalması problem olur mu?Sürekli gaz mı kaçırır?
    Sorularımdan anlaşıldığı gibi bu konuda bilgisizim. Önerilerinize muhtacım.
    Teşekkürler.

  • Tüp takılınca bir daha çıkartmak için bitmesini beklemelisiniz. Tübün ucundaki aluminyum kılıf tabancaya konulup sıkıldığında delinir ve çıkarttığınızda tüp gider. Tübü içeride bırakmak sorun değil. Tüm tabancalarda ortalama 80 atış sonra tüp performansı kaybeder.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Çok teşekkürler.Sonunda ilk atışlarımı yapmayı başardım :)

  • o sürdükleri yağ değil silikon yağ sürmeyin. arkadaşlarında dediği gibi içine yaş kaçmış olabilir. ayrıca co2 yi takınca tam sıkmayın o ile takarken fıss diye çıkardığı ses gider gitmez sıkıştırmayı bırakın. çok fazla sıkmak sızıntıyı engellemez. şarjordeki ince deliği yamultabilir.

  • Co2 tüplerinin üstüne bir damla sürülen 'Pellgun Oil' dir; silikon bazlıdır. Contaları korur ve içeriye giden ilk gaz ile birlikte geçtiği her yeri ince bir silikon bazlı yağ ile kaplar. WD-40 tamamen farklı bir yağdır ve contalara kesinlikle zararlıdır; kesinlikle tüpün üzerine WD-40 veya organik yağlar dökmeyin, silahı çok daha hızlı bir şekilde bozarsınız. İyi günler.

  • Bende bunu araştırıyordum sonunda aradığım bilgilere ulaşabildim konu eski bir konuymuş sanırım değişen çok fazla birşey olmayacaktır...


    bilmediğin zaman en basit birşey olsa da bilmiyorsundur


    yorum yapan arkadaşlara bende teşekkür ediyorum rastgele...