gerber mi bidaha asla

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Furkancım kişiliğin, çalışkanlığın, araştırmacılığın hoşuma gidip önem vermemi hissettirdiği için alışılmadık bir yaklaşımıma neden oldu. Ben kırmızı da geçmemelisin dedim sende sarıda geçtiğini söyleyince mesajı aldığını anlıyorum :) Bıçak kırıldığında arkadaşlarının sana yaşattığı duyguyu anlıyorum. Fakat keskin sirke küpüne zarar verirmiş. El aletlerinde kırılmaya karşı bazı büyük markalar süresiz garanti verirler. Bu sayılamayacak kadar çok çelik çeşidinin doğru yerlerde kullanılması gerektiği içindir. Bıçak kırılmasının da hiç bir savunması olmayacağı için aslında haklısın. Şüphem yok bunları biliyorsun ama paylaşımda konuyu toparlamak gerekiyor. Garanti şartları olmasa da istersen ithalatçı ile görüşürüm. Yenisini almayı başarırsak moral bozan arkadaşlarınla bir daha kırmaya uğraşırsınız. Bence sadece uğraşırsınız :) Saygılar

  • erhan abi bıçağın ne kutusu var nede faturası var hatta tahminimce yurtdışından gelme o yüzden ithalatcının dahi bişey yapabileceğini sanmıyorum ben burda çok fazla yorum yapmadım genel olarak sadece "gerber mi bidaha asla" dedim oda sadece kendi kanaatim çünkü acayip morelemi bozdu o gün bıçak kırıldığında yanımda olan iki arkadaşım kendi 5-10 liralık bıçaklarının dahi bundan daha iyi olduğunu kazıklandığımı falan söylemeleri de sinirimi bozdu bende kafamda gerberi sildim başka hiçbir şekilde genelleme yapmadım yorumu sadece size bıraktım ben daha önce kırılan bir bıçak hiç görmedim o açıdanda garibime gitti ve paylaştım arkadaşların önerileri tavsiyeleri oldu hepsine teşekkür ederim artık ne zaman olursa yeni bıçağımı almadan önce bu konuyu bulup yeniden okurum


    Bu bıçak sahte değilse ya üretim sırasında üzerinde kılcal çatlaklar oluşmuş ya da sertliği iyi verilmemiş; üretim hatası olan ürün sana rasgelmiş. Her markada karşımıza çıkabilecek bir durum, ancak bıçak alırken çeliğine ve garantisine dikkat edilmeli. Yıllarca her türlü ağır işte kullanılan bir bıçağa hiçbir şey olmuyor, bir gün elinden yere düşünce çat kırılıyor.

  • Furkancım kişiliğin, çalışkanlığın, araştırmacılığın hoşuma gidip önem vermemi hissettirdiği için alışılmadık bir yaklaşımıma neden oldu. Ben kırmızı da geçmemelisin dedim sende sarıda geçtiğini söyleyince mesajı aldığını anlıyorum :) Bıçak kırıldığında arkadaşlarının sana yaşattığı duyguyu anlıyorum. Fakat keskin sirke küpüne zarar verirmiş. El aletlerinde kırılmaya karşı bazı büyük markalar süresiz garanti verirler. Bu sayılamayacak kadar çok çelik çeşidinin doğru yerlerde kullanılması gerektiği içindir. Bıçak kırılmasının da hiç bir savunması olmayacağı için aslında haklısın. Şüphem yok bunları biliyorsun ama paylaşımda konuyu toparlamak gerekiyor. Garanti şartları olmasa da istersen ithalatçı ile görüşürüm. Yenisini almayı başarırsak moral bozan arkadaşlarınla bir daha kırmaya uğraşırsınız. Bence sadece uğraşırsınız :) Saygılar


    abi yardımcı olma isteğin beni çok mutlu etti ama ben bir süre daha bu bıçağı kullancam ufak işlerde kullanmalık bir victorinox um var yılların yadigarı ilk gözarım çok iş görüyor bu rahmetliyide daha ağır işlerde odun kırmada filan kullanırım bir sene daha böylece geçer seneye ya nasip

  • uç tarafı usta bi bıçakçı tarafından düzeltilip şekil verilebilir. Çeliği nedir bilmiyorum ama su verilmiş bi çelikse en azından uç kısma meneviş yapılabilir. Tam meneviş yapılabilse daha iyi ama sap dayanmaz. kırılması menevişinin iyi yapılmamış olmasındanda olabilir.

    hatsan mod 99 22 cal -
    hatsan at44 s 10 22 cal -

    hatsan mod 135 vorteks 22 cal-

    hatsan nova compackt 22 cal

    hatsan bt 65 elite 22 cal

    gamo stutzen 17,7 cal

    ersus ers 17 - 36 cal

    ata arms neo 12 cal

    canik 55 shark fc 9 mm

    zoraki ultra 4,5 mm -

  • kukri nin diğer adı gurka kamasıdır gurkalar ingiliz sömürgesi olduklarından dolayı çanakkale savaşında türklere karşı savaşmışlardır bu nedenle bana itici gelir ancak ülkemizde meraklısının çok olduğunu biliyorum...
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Gurkalar
    http://www.avcisayfamiz.com/forum/index.php?topic=20544.0

    bende kukri kullanıyorum nepalden getirttim. bana göre gayet güzel bir bıçak.

  • Gurka kaması kullanışlı olabilir teknik olarak eleştirebilecek nitelikte değilim ama ben (gençliğimde ) kampa giderken balta yerine macheta denildiğini hatırladığım ve daha irice, satır gibi kullanılan kamalardan bulundururdum . Çünki ahlaki olarak kukri kullanmayı kendime yakıştıramadım ( çanakkale savasında bizlere karşı ingilizlere satıldıkları için değil, şu ünlü revir baskınında güçleri ancak yaralılara yettiği için) O yıllarda da australyada yaşayan iki türkün hikayesi tamamı öldürülecekken çanakalede üzerine konan bir bulutla birlikte yok olan ingiliz düşmanların hikayesi gibi efsaneleri dinleyerek büyümüştük sanırım sizler de hatırlarsınız.
    Yine Kişisel ahlaki prensiplerimden dolayı Coca C+*la yada siyasi nedenlerle ahlaki olarak, yada menşei gereği milli sanayimize yada toplum sağlığına olumsuz etkisi olan ürünler de kullanmıyorm, alıp satmıyorum.




    Ben benimkini bir arkadaşımdan almıştım (ona da, hala özlediğim bir kemerimi vermiştim ) Hatırladığım kadarıyla ağız kısmına su verilmişti. Bu sayede darbelere dayanıyor çatlamıyor kırılmıyor ve üstelik esniyor ve kolay körelmiyordu. Ben, iş yerime yakın olduğu için bora bıçaklarına gidip sordum siz de böyle yapıyormusunuz diye , yapmıyorlamış, mogan bıçakçılığa da sordum, onlar da ağız kısmına su vermiyorlarmış ve iki firma da kendilerini beğenmekten fırsat bulup eksiklerine bakmıyorlar bir türlü.


    Sonuç olarak sert çeliklerden yapılmış bıçaklar yıllarca kullanılırlar ve kolay körelmezler ama darbeler için uygun değildir. Senin bıçağını yeniden şekillendirip kullanımına sunmak mümkündür. Bu işlem sırasında sertiğin bir kısmını da gidermiş oluruz ama sonuç olarak daha sık bileylemek zorunda kalırsın. Bunu istersen bir düşün.


    Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir ve şahsımı bağlar, ahlak gereği ne kullanmak ve ne kullanmamak gerektiği anlamında tavsiye olarak algılanmamalıdır.


    saygılar

  • tabiki de herkes istediğini kullanır. ben kukriyi seviyorum tarihi geçmişinde kullananlar türklere karşı savaşmış olabilirler. zaten türklerle savaşmayan da kalmamış. bir adet te katanam var. allahtan japonya ada ülkesi de bizle savaşmamış. :P

  • Aslında böyle düşünmeye başlarsak ilerki yıllarda onlara verdiğimiz paralarla, dünya pazarında onlarla olan rekabetimizde düşmana cephane vermiş olacağız bence bunu da düşün :P

  • Kukri yada macheta da güzeldir elbet, asırlarca dünya okyanuslarına ve denizlerine korku salmış Türk korsanlarının kullandığı kelle makası yatağanı seviyorum ben, siler parlatırken bile insana heyecan veriyor. Herkesin zevki başka elbet, ama herkes biliyor mu internetten alınan teflon tava ağızlı, petrol türevi kabzalı bıçakların fiyatına 2 adet tıpkısının aynısı orjinalinin aslı babalar gibi yatağan yada canavar gibi ananevi palalar kılıçlar alınacağını?

  • Bu konuda bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşırsan bilmeyen arkadaşlar boş yere kazıklanmazlar.

  • Aslında çoğu kişi biliyor, arama motorlarına Yatağan El Aletleri yazın, Denizli' nin Yatağan ilçesindeki ustaların mallarını internet üzerinden pazarlayan bir site, kama-hançer-Zülfikar-sallama-yatağan-pala-av bıçağı-çakı namına ne ararsanız var ve gerçekten çok kaliteli ürünler, siparişle de ürün yapıyorlar. Şahsen ben Cansan bıçağın kendi özel sayfasından 4 adet ürün aldım şu ana kadar, örnek vermek gerekirse 3mm et kalınlığı olan kabzesi koç boynuzu 35 cm lik devasal bir çoban çakı 30 TL, muadili olan av bıçakları ya da kamalar ortalama bu fiyatlarda, 100 TL ve üzerine kuşaklarca kullanılabilecek imajı veren palalar kılıçlar var, en azından bir göz atın.

  • yabancı markalardan fırsat bulup yerli harikalara bakmıyoruz, ama ankarada da bora ve mogan gibi firmaların olduğunu biliyorum. bunlara ulaşmak da kolay fiyatları pek ucuz sayılmaz sizin verdiğiniz fiyatlara yakın

  • Bende gerber scout ve compact scout almayı düşünüyordum. Ama içime kurt düşürdünüz.

  • Kurt düşmesin efendim içinize, birde bizim yerli ustaların imalatlarına bakın tercihinizi öyle yapın, yukarıda açık bir şekilde yazıyor iki tuşa bakıyor :)

  • ülkemizde yerli üreticilerin çeşitli konularda çok güzel kaliteli ürünleri oluyor. Eskiden bizimkiler yalnızca geleneksel olmuş bir kaç model üretiyorlardı şimdi farklı kategorilerde de çok kaliteli üretimler yapıyorlar bence evvela bir bakmak gerek.

  • Yüksek karbonlu bıçakların çok sağlam olduğunu düşünürdüm. Bir darbede kırılması gerçekten hayal kırıklığı. Ama diğer arkadaşlarımızın söylediği gişbi Gerber sahtesi en çok yapılan bıçak markalarından biridir. Acaba öyle bir talihsizlik olmuş olabilir mi?