RWS (DIANA) MOD52 SUPER TUNING SINIFI MODİFİYE (GMBY İÇİN)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Merhaba Arkadaşlar


    Artık her yapılan modifiye için yeni bir Topic açmak adetten oldu.


    gmby Mustafa kardeşimin yeni silahı Mod52 nin başından kısa zamanda çok işler geçti.


    Silahı 2 ay önce aldı ve silah 1 ay önce yay kırdı,garanti kapsamında ithalatçısının servisinde 3 haftalık istirahat ve rehabilitasyon sonunda,yeni kalp takılıp,diğer organları alelade yerleştirip,tam konumlarına oturtmadan ve kan yerine damarlarına su verilerek geri gönderilmiş,yaşıyor ama her an başka bir yerlerinden yeni kanamalı hastalıklar bile çıkarabilecek bir şekilde taburcu edilmiş.


    Silahın Pazar günki buluşmada testleri yapılmıştı,ama ben yine ölçümler yaptım,


    Benjamin 14,3grains pellet ile 5 atış ortalaması 680ft/sec
    Air Arms Diabolo 16grains pellet ile 5 atış ortalaması 650ft/sec


    Silahın önce kundağını söktüm ve ilk gördüğüm şey,kurma esnasında sürgüyü,tetik düşme riskine karşı ekstra kilit sistemini tutan ana direk diyeceğimiz ayağın kendisininde kontra somunununda olabildiğince gevşek bırakıldığını gördüm bu şekilde her an bir parmak koparabilirdi,allahtan olmamış.


    İkinci etapta silahın içini söktüm ve burada da ilk gördüğüm şey silindir içi ve piston kenarında çok az miktarda adi sıvı makina yağı gördüm,
    Piston keçesinin kenarları bir miktar silinmiş,bu da sanırım servis öncesi silahın yağsız çalıştığı izlenimi oluşturdu bende,çünkü 10.000 20.000 atış yapmış silahlar dianalar HW ler gördüm bu kadar silinme olmamalıydı,ama idare eder,yani sınırı aşmamış,ama bu kadar yeni bir silahta bu tabloyu görmek gerçekten üzücü.


    Aynı sıvı yağ ile piston ve silindirin yağlanma olayını ben hatsanlarda da gördüm,demekki biz türkler sıvı yağları seviyoruz.
    Bu anlamda Silahınızı yeni aldığınızda yakınınızda bir ustaya mutlaka silahı söktürüp sıvı yağlarını dıştan sildirip,iç aksam vidalarının kontrolü,piston kısmının temizliği ve kaliteli bir gres yağı ile yeteri miktarda yağlayarak monte edilmesi tavsiye ederim.


    Gelelim konumuza ; Önce silindir üzerindeki transfer deliğini 4mm den 5mm ye bir matkap ile genişlettikden sonra,silahın iç aksamının tamamını temizleyip piston keçesi kenarlarını bolca ve silindir iç yüzeyini ince bir film tabakası oluşturacak şekilde maccari ve yeşil kauçuk gres karışımı gres ile yağladım,eski yay zaten 5 günlük olduğu için bir eğilme vs.. yoktu(3,20mm) ama biz bir miktarda gücü arttıracağımızdan,yeni Maccari (3,60mm) yayı hazırladım,ucuna teflon yay dengeleyiciyi takıp silahın iç kısmını monte ettim,


    Sonra silahın emniyet kilidini tutan direk ve kontra somununu söküp temizledikten sonra Locktite layıp düzgünce yerine monte edip ayarlarını sıfırladım ve ardından da Kundağı monte ettim.


    Şimdi sıra Silahı yeni güç sistemi ile test etmeye ;



    Air Arms Diabolo 16grains pellet ile 5 atış ortalaması 910ft/sec


    Benjamin 14,3grains pellet ile 5 atış ortalaması 985ft/sec


    Prometheus 9grains pellet ile 5 atış ortalaması 1540ft/sec


    Hayırlı olsun.

  • Mustafa abi tüfek senin sayende kurtulmuş, ama diana gibi bir markanın servisi nasıl böyle özensiz olur, ya hatsana biraz fazla yüklendik yada bu tüfek yanlışlıkla diana yerine hatsana gitti, hele o güvenlik (duvar) dediğimiz olay affedilir şey değil. Allah Korusun ya bi kaza olsaydı, Diananın servis görevlilerine kocaman bir X(+;tuftabV#;tufey#£tabanxalı$

    Webley Patriot - T.M.A.

  • Mustafa abi ( Prometheus 9grains pellet ile 5 atış ortalaması 1540ft/sec ) bu hız geçicimi yoksa bu marka ve ağırlıktaki peletle hep böylemi olacaktır.

    Webley Patriot - T.M.A.

    • Official Post

    Birazı geçici de olsa diselden dolayı geneli 1300fps de devam eder,plastiğin namlu içinde sürtünme katsayısının aşırı düşük olması ve hafiflik etkenleri.

  • baba ,bu plastik 4,5 mm de aynı performansı gösteriyormu yani capın kücülmesi ile plastik kısım yive ve sete oturunca namlunun içindeki yolunda plastikte traşlama oluyormu ?
    bu sacmaların diğer havalı sacmaları gibi bir miktar yağlama yaptığım gibi kutuya aynı oranda bu saçmayada yağ kullanımı oluyormu ,plastik namlu içinde salınımı konusunda hiç bir tecrübem yok

    • Official Post

    baba ,bu plastik 4,5 mm de aynı performansı gösteriyormu yani capın kücülmesi ile plastik kısım yive ve sete oturunca namlunun içindeki yolunda plastikte traşlama oluyormu ?
    bu sacmaların diğer havalı sacmaları gibi bir miktar yağlama yaptığım gibi kutuya aynı oranda bu saçmayada yağ kullanımı oluyormu ,plastik namlu içinde salınımı konusunda hiç bir tecrübem yok

    Bu pelleti de yağlamak son derece faydalı olur,aşırı güçlü silahlarda traşlama değilde sıvaşma oluyor,yani yüksek hız sürtünmesinden plastik eriyor.

  • Konuyu hortlattık ama bazı yerlerde transfer deliği 5 derecelik konik havşayla genişletilmelidir yazıyor ,burda da 4 ten direk 5mm çıkmış hangisi daha fazla güç kazanımı sağlar.

    • Official Post

    Konuyu hortlattık ama bazı yerlerde transfer deliği 5 derecelik konik havşayla genişletilmelidir yazıyor ,burda da 4 ten direk 5mm çıkmış hangisi daha fazla güç kazanımı sağlar.


    5 derece konik olması gerekir sözüm bu yukarıdaki yazıyı kaleme aldıktan yaklaşık 1 yıl sonraya tekamül eder, yani bilgi ve tecrübenin sınırı yoktur, bunları duyumlarla değil kendi deneyimlerimizle kaleme alıyoruz. :)

  • Anladım.cevap için teşekkürler. ^^