Atışlar Hep Sağ Tarafa

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar selamlar, foruma yeni üyeyim. Aslında uzun süredir takip eidyorum ama üyelik şimdiye nasip oldu. 2 arkadaşımla birlikte bir hevesle hatsan mod 125 aldık. Sıfırlamayı nasıl yaparsam yapayım atışlar sürekli sağa doğru çekiyor. Ben dürbünden L ye doğru ne kadar çevirirsem çevireyim bir iki atış sonra yine sağa doğru atmaya başlıyor. Tüfekte yatagun dampa ayaklık var. Dürbünü söküp yeniden taktım aynı problem devam.

  • Cevaplar için çok teşekkür ederim başka bir dürbünüm olmadığı için böyle bir deneme yapmam zor. Aslında problemimi biraz daha ayrıntılı anlatırsam şöyle;
    tüfek 25-30 metrede sol 80-100 metre arası atışlarda da sağa çekiyor. Böyle birşey nasıl olabilir mantığım elvermiyor? Bir a4 kağıda dik bir çizgi çiziyorum. 25 metrede sol vurup 80 metrede nasıl sağ vurur. Hava rüzgarsız olsa da aynı başlarda rüzgara suç attım ama sebebi kesinlikle rüzgar değil.

  • Cevaplar için çok teşekkür ederim başka bir dürbünüm olmadığı için böyle bir deneme yapmam zor. Aslında problemimi biraz daha ayrıntılı anlatırsam şöyle;
    tüfek 25-30 metrede sol 80-100 metre arası atışlarda da sağa çekiyor. Böyle birşey nasıl olabilir mantığım elvermiyor? Bir a4 kağıda dik bir çizgi çiziyorum. 25 metrede sol vurup 80 metrede nasıl sağ vurur. Hava rüzgarsız olsa da aynı başlarda rüzgara suç attım ama sebebi kesinlikle rüzgar değil.

    o nasıl bir falsodur oyle yaa... 8o

  • Aklıma gelen muhtemel sorunlar g;$i


    * Tufeginizin uzerindeki durbun kızagının duzgun olmaması
    * Durbun ayarlama turetlerinde sorun olması yada sağlıklı çalışmaması
    * Tufek yivseti ile alakalı olası sorunlar

  • Tufeginizin uzerindeki durbun kızagının duzgun olmaması

    Bu sorun benim de aklıma geldi. Eğer sorun dürbün kızağından kaynaklanıyorsa bu problemi nasıl çözebilirim?

  • Bu sorun benim de aklıma geldi. Eğer sorun dürbün kızağından kaynaklanıyorsa bu problemi nasıl çözebilirim?


    Servise gondermekten baska careniz yok :(

  • 30 metrede sola 80 metrede sola nasıl çeker bunu anlayamadım. Farklı pelletleri denediniz mi?


  • Farklı pelletleri de denedim. Hatsan Jsb yi denedim en son. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Bir haftadır bu problemi nasıl çözerim diye uğraşıyorum. Ne yaptıysam olmadı ama en son başka bir forumda işime yarar bir başlık gördüm. Sorun büyük ihtimalle dürbün kızağından kaynaklanıyor. Namlu yolu ile dürbün ekseninin birbirini tutmamasından kaynaklanıyor. Tüfeği 40 metreye sıfırladığımda sadece 40 metrede performans alabiliyorsun 60 veya daha uzak mesafelerde koca bir karton kutuyu bile vuramıyorsunuz. Adama kafayı yedirtir bir sorun. Aynı problemi yaşayan, dürbünüm bir türlü sıfırlanmıyor diyen arkadaşlar varsa olayı çizerek anlatayım. Belki fikir verir. Aşağıdaki şemada problemi anlatmaya çalıştım ama umarım başarabilmişimdir. Kırmızı çizgi namlu yolu, gri ise dürbün ekseni olsun. Namlunun düz ve doğru attığını düşünürsek, dürbün yolu kızaktan kaynaklanan eksen kayıklığı sebebiyle sadece bir yerde namlu ile kesişir ve o mesafe haricinde ne yaparsanız yapın dürbünü ayarlayamıyorsunuz.
    [Resim Engellendi: https://lh4.googleusercontent.com/-Y_HtgyU8sjM/UIPRyJUgizI/AAAAAAAADvs/rnVcLl4G3bo/s800/vurus.jpg]

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen gecko ().

  • Yukarı aşağı sapma oluyormu yoksa sadece sola veya sağa mı kayıyor??Eğer öyleyse dürbünü hafifi takarken ekseni kaydırmış olabileceğiniz aklıma geldi...

  • vaktinde aynı sorun benimde bir silahımda olmuştu.namluyu gözle muayene edin.namlunun içerisindeki kavisi görebilirsiniz.eğri namludan doğru mermi çıkmaz. bide kaliteli pelet kullanın.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen avc ().

  • Yukarı aşağı sapma oluyormu yoksa sadece sola veya sağa mı kayıyor??Eğer öyleyse dürbünü hafifi takarken ekseni kaydırmış olabileceğiniz aklıma geldi...

    Yukarı ve aşağı yönde sapma olmuyor. Sadece sola ve sağa. Dürbünü çıkartıp muntazam bir şekilde taktım. Dampayı ters çevirip yine taktım. Dürbünü tutan her vidayı eşit derecede sıktım yine de çözemedim. Bilmiyorum ama eğer bulabilirsem bir kumpas ile dürbün kızağının doğruluğunu ölçmeye çalışacağım. Bunu anlayabilmem için başka bir yol aklıma gelmiyor.

    vaktinde aynı sorun benimde bir silahımda olmuştu.namluyu gözle muayene edin.namlunun içerisindeki kavisi görebilirsiniz.eğri namludan doğru mermi çıkmaz. ben bu sorunu şöyle çözmüştüm. tüfeği mengeneyle sabitlesiniz mesela 25 metreye sıfırlarsınız. eğriğin durumuna göre 25 metreden önce sola, 25 metre gibi ortaya, 25 metrelerden sonra ise sağa vurur. bide kaliteli pelet kullanın.

    Namluyu gözle muayene ettim ama gözüme bir yanlışlık takılmadı yada ben farkedemedim. Son olarak tüfeği servise yollamayı düşünüyorum bakalım ne olacak?

  • Ben bu cevabı ta sabah yazdım ama gitmediğini yeni fark ettim. Siz yapılacakları yapmışsınız sanırım ama farklılıklar olabilir.


    Önce ilk olarak ayaklıği kızak üzerinde atış yaptıktan sonra geri gitmeyecek hale getirin.silahınız high power olduğu için her atıştan sonra tepmenin etkisi ile ayaklık geri kayar bu yüzden ayar da bozulur.bunun önüne geçmek için kızak üzerinde ki delikler ile ayağın altında ki deliğe denk gelecek çelik bir pim kullanabilir ya da ayaklığin arkasına stopper koyabilirsiniz..
    Sonra dürbünu ayaklığa bağlayan bilezikleri sıkarken çok dikkat edin çok fazla sıkmadan tüm vidaların EŞIT oranda sıkıldığına dikkat edin.sağdan veya soldan bakıldığında bilezik ile ayak arasında ki boşluklar sağda,solda önde ve arkada eşit olsun..
    Eğer bu durumda hata düzeliyorsa sorun montajdan kaynaklıdir.
    Eğer bu durumda çözülmedi ve sorun devam ediyorsa bu kez ayaklıği sökün ve ters takın yani önce size bakan kısmı bu kez namluya baksın.sonra vidalama işlemini yine aynı şekilde yapin eğer sorun çözüldü ise kızakta sorun vardır..
    Çözülmedi ise bu kez dürbünu sıkan bilezikleri atışın kaçtığı yöne doğru ya da tersine sıkarak yani bir taraf fazla bir taraf az sıkarak dürbünun eksenini değiştirin bu milimetrik işlemler bile ayarınızı değiştirebilir. bu durumda sorun çözülürse muhtemelen hata ayaklıkta ,yüksek ihtimalle kızakta dir..
    Dürbünu değiştirip alternatif kullanamadığınız için onu hesaba katmiyorum.Tabi aynı şekilde namlu da olabilecek hatalarda bu konuya dahil değildir..
    Bu yaptıklarınızda da verim alamazsaniz ki high power silahların genel sorunu dur optik nişangah sıkıntısı, bence en iyisi ya medium power bir silah alım ya da alabilirseniz pcp alın kurtulun.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Sn Gecko umarım sıkıntınıız enkısa zamanda giderilir benzer olay crosman 357 tabancada yaşadım malum dürbün yok sürekli sağ vuruyordu önemli bir sapma değildi ancak sapma vardı gez ayarı busapmayı tolore edemiyordu etse dahi farklı mesafede sapmalar yaşanıyordu nişan alırken busapmayı düşünerek hafif sol nişan aldığımda isabet tamdı pratik çözüm olarak arpacığın tek tarafını eğe ile aşındırdım arpacık incelince hassas nişan almak daha kolay oldu tekrar geçmiş olsun .

  • Ben bu cevabı ta sabah yazdım ama gitmediğini yeni fark ettim. Siz yapılacakları yapmışsınız sanırım ama farklılıklar olabilir.

    Cevabınız ve önerileriniz için sağolun.
    Ayaklığın arkasında bir stoper var. Dampayı sürekli kontrol ediyorum hiçbir şekilde geriye doğru kayma yapmıyor.
    Ayaklığı birkaç kez ters çevirip takmayı denedim sorunum bu şekilde de çözülmedi.
    Dürbünü sıkan bilezikleri en son montajımda sanırım biraz fazla sıkmışım ama her vidayı eşit tur sayısıyla muntazam bir şekilde sıkmıştım. Hiçbir vidada diğerine göre bir dengesizlik yoktu.
    Farklı bir dürbün deneyemedim ama bu dürbünü başka bir tüfekte daha yeni test ettim ve dürbün muntazam çalışıyor. Sorunun dürbünde olmadığından eminim.
    Söylediğiniz gibi sorun ya namluda veya kızakta. Bir ihtimalde dampada.
    Son bir kez dediğiniz gibi fazla sıkmadan bilezikleri tekrar montajlıyacam. Bakalım durum ne olacak. Tavsiyeleriniz için sağolun.
    Acaba kızakta kumpasla sağlı sollu ölçüm yapsam en azından sorunun kızakta olduğunu anlayabilirmiyim diye düşünüyorum ama henüz kumpas bulamadım.
    En son olarak bayramdan sonra servisine kargolarım bakalım ne olacak. Ama bu sorunu belki yaşayan başka arkadaşlar vardır eminim. En azından belki onlara bir faydamız olur.
    Tekrar teşekkür ederim.

    Sn Gecko umarım sıkıntınıız enkısa zamanda giderilir benzer olay crosman 357 tabancada yaşadım malum dürbün yok sürekli sağ vuruyordu önemli bir sapma değildi ancak sapma vardı gez ayarı busapmayı tolore edemiyordu etse dahi farklı mesafede sapmalar yaşanıyordu nişan alırken busapmayı düşünerek hafif sol nişan aldığımda isabet tamdı pratik çözüm olarak arpacığın tek tarafını eğe ile aşındırdım arpacık incelince hassas nişan almak daha kolay oldu tekrar geçmiş olsun .

    Hakkaten çok can sıkıcı ve hobiden soğutacak kadar adamı kızdıran sinir eden bir sorun. Sizinkini bir şekilde çözmenize sevindim. Umarım ben de çözerim. Vakti zamanında dedem sıfır aldığı kara cavayı kafasını bozdu diye benzin döküp yakmıştı. Çözülmesse bende öyle yapacam.

  • Konu başında sırfırlamadan sonra 1-2 atış düzgün, sonra sağ vurmaya başladığınızı söylüyorsunuz. Namlu kızak çarpıklığı sıfırlamanızla tolare edilip, 1-2 atış sonra namlu biraz daha eğrilemeyeceği için namlu kızak sorunu olamaz :) Çizdiğiniz resimde sadece 40 mt de sıfırlayabildiğinizi söyleyip 25 mt de sol, 100 mt de sağ vuruyorsunuz. Dürbün tüfeğin üzerinde olduğu için açı yatay olarak dürbün ve kızak merkezinden sıfır olarak başlar ve büyüyerek devam eder. Yani 10 mt de 1 cm sağ ise 40 mt de 10 cm, 100 mt de 20 cm gibi sağ olur. Yani ayar nasıl olursa olsun atış mesafesinin hiçbir noktasında kesişemez :thumbup: Bunu gerçekleştirmek için dürbünü söküp atıyorum tüfeğin 20 cm soluna koyup atış yapmak gerekir. Onun için söylediğiniz gibi bir arıza olamaz. Daha fazla canınızı sıkılmadan 10 mt de sıfırlama sorunu yoksa, 10 mt ile 50 mt arasında titiz bir çalışma yapıp sonra üyelere sorun derim :rolleyes: Yanlış anladığım bir şey varsa pardon :) saygılar

  • Benim dürbünde de aynı sordun vardı L ye çevirince daha da kötü atması gibi.R ye çevirince dağa sağa atıyosa L ye çevir :thumbup:

    Kral Magnum 5.5 mm (Özel Üretim)
    BSA 3-9X32EG


    Adapazarı/Sakarya - Silivri/İstanbul
    Tatanga...