paıntbal tüpü ile co2 tüpler hk bir kaç soru

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 88 gr lık tüpleri almaktan usandım. buna bir çare getirmek istiyorum. 88 gr co2 tüp yerine paıntball tüpü montesi benim için sorun değil ancak elimde bir tane paıntball tüpü var vanalı sanırım basıncı az bunların. kafam karıştı şimdi . bundada co2 gazı bulunmuyormu ? şayet varsa bundan bir kaç tane alıp bitince doldurtsak şu crosman nigtstalkerde denesek diyorum. ayrıca birde şu videoyuda seyredin .benim anladığım kadarı ile co 2 tüplerde basınç ölçümü yerine gramaj ölçümü yapılıyor. neden bir manometre kullanılmıyor diyede akıllara soru işareti gelebilir .sanırım buda aşırı ısı düşmesinden dolayı manometreye zarar verme olabilirmi ? birde diğer aklıma takılan ise paıntball dolum tesislerinde adam vanayı açıyor dolduruyor sonra istenilen gramajı tutturmak için tahliye ediyor . neden tahliye etme gereği duyuluyor acaba ?


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • CO2 gazının özelliğidir, tüplerin içerisinde sıvı olarak depolanılırlar. Eğer bir tüpün içerisinde gözgelimi 1 kg sıvı CO2 var ise, kalan kısmında buharlaşarak buhar basıncı 20 derecede 58 bara gelince buharma durur. Yani gaz olan kısmın basıncı 58 bar'dır. Atış yaptığınızda harcanan gaz miktarını karşılayacak kadar sıvı CO2 buharlaşarak yine oluşan boşlukta 58 barda kalır. Bu işlem tüpte örneğin 10 gram dahi CO2 sıvı olarak kalmış olsa, buharlaşarak tüpün üstündeki boşlukta 58 bar'a geldiğinde yine basınç sabit kalmaktadır. Zaten havalı silahlarda kullanılma nedeni bu kendiliğinden regülasyonlu bir gaz olmasıdır. Ve bu özellikten dolayı bir kabın içerisindeki CO2 miktarı manometre ile basınç ölçülerek anlaşılamaz, hep aynı basıncı gösterir (ortam sıcaklığı ve tüpün ısısı aynı kaldığı sürece).


    Ancak CO2 basıncı ısıya çok bağımlıdır. Ortam ısısı düştüğünde basıncı düşer, arttığında ise artar. O neden ile CO2 silahları düşük hava sıcaklıklarında verimli değildir, yani kış silahı değil, yaz silahıdırlar.


    Ayrıca, her atış yaptığınızda sıvı CO2 nin buharlaşarak tüp içerisindeki boşuğu doldurması sırasında, buharlaşma için gerekli olan ısı ortamdan, yani tüpün çeperinden alınır, bu da tüpün soğumasına neden olur. Eğer çok seri atış yaparsanız, bu ısıkaybı artacak, tüp soğuyacak ve basınç düşecektir. Zaten tecrübeleriniz ile de görmüşsünüzdür.


    88 gramlık tüpleri atmadan kullanabilmek için satılan adaptörler var. Bunu tüpün ağzına takarak, tekrar doldurulabilir ve kullanılabilir hale getirebiliyorsunuz. Aşağıdaki linkte bu adaptörü "Airsource" Refill Adapter adı altında görebilirsiniz:
    http://www.bryanandac.com/OldPages2/BulkCO2.htm


    Tüpü doldurmak ise ayrı bir işlem. Yukarıda ortam ısısının yükselmesi ile basıncın son derece yüksek değerlere ulaştığını belirtmiştim. Eğer CO2 tüpüne üzerinde yazılan değerden daha fazla CO2 basarsanız, yükselen basınç dolayısı ile yeterli boşluk olmayacağından tüp patlayacaktır, elbette bunu engellemek için tüpün üzerinde emniyet valfleri bulunur, öncelikle bu patlayarak tüpün patlamasını önleyecektir. Bir aşırı dolum sonrasında başıma gelmiştir, doldurduktan 10 dakika sonra emniyet valfi atmış, tğm CO2 odaya boşalmıştır. Boğucu bir gaz olduğundan solumaktan kaçınmak ve hemen ortamı havalandırmak gerekir. Video'da yapılan ağırlık kontrolu budur. Eğer fazla miktar doldurulmuş ise tahliye edilerek doğru ağırlığa gelmesi sağlanır.


    Evede beni bir adet 2,5 kg'lık Bursan firmasından aldığım CO2 tüpü var. Buna boşaldıkça sanayide 10-15 TL'ye tamamı ile CO2 doldurtturuyorum. Evde ise kendi yaptığım bir adaptör ile videoda görüldüğü gibi dolum yapıyorum. Bu işin püf noktası: Ana tüpten doldurulan tüpe sıvı CO2 girmesi için doldurulan tüpün soğuk olması. Yoksa gaz basınçları dengelenince hiç sıvı CO2 girmeden kalıyor. Tüpü soğutmanın bir yolu, bir kaç defa doldurmaya çalışıp (her sefererinde az bir sıvı girer) daha sonra bu sıvıyı tahliye ederek tüpün soğumasını sağlamak. O neden ile videolarda bir kaç kere dolum ve tahliye görebilirsiniz.


    Daha kolay ve gaz harcatmayan ve benim izlediğim yöntem ise: Doldurulacak tüpü derin dondurucuya atarak 2-3 saat tutmak ve -20 dereceye kadar soğumasını sağlamak. Daha sonra soğuk halde ana tüpe bağlayarak doldurmak.


    Çeşitli paintball CO2 veya yeni çıkan HPA denilen 200 barlık tüplerden 60 bara indiren regülatörlü tüp temin edip bir adaptör ile silahınıza bağlamanız mümkün. Benim aşağı yukarı tüm CO2 li silahlarım için yaptırdığım adaptörler var ve bunlar ile gerek CO2, gerekse basınçlı hava kullanabiliyorum. Eğer bir scuba tüpünüz var ise, CO2 yerine basınçlı tüp ve regülatör alıp kullanmak daha iyi ve zahmetsiz.


    Bu konuda yazacak daha çok şey var ama şimdilik burada bir ara vereyim.

  • 88 gram tüpü tekrar tekrar doldurarak kullanmak için gerekli adaptör bu:
    http://www.rap4.com/store/pain…oz-disposable-co2-adapter


    Bu adaptör de işinize yarayabilir (İki adet 12 gram CO2 tüpünü 88 gramlık yerine kullanmak için):
    http://www.ebay.de/itm/Walther-Co2-Adapter-2-x-12-Gramm-8-Kapseln-fur-SG9000-/290800176258?pt=Sch%C3%BCtzensport&hash=item43b50a8c82#ht_2313wt_907


    Yüksek basınçlı hava (HPA) paintball tüpleri:


    12 ci (0,2 lt) Alüminyum tüp - 200 bar giriş / 60 bar çıkış regülatörlü:
    http://www.ebay.de/itm/PaintNoMore-Paintball-Zubehor-12ci-Mini-HP-Flasche-/320937424769?pt=Paintball_Airsoft&hash=item4ab95c7781


    0,8 lt Alüminyum tüp - 200 bar giriş / 60 bar çıkış regülatörlü:
    http://www.ebay.de/itm/PaintNoMore-Paintball-Zubehor-INSPIRE-0-8l-HP-Flasche-200bar-/320951051379?pt=Paintball_Airsoft&hash=item4aba2c6473


    1,1 lt Karbon kompozit - 300 bar giriş / 60 bar çıkış regülatörlü:
    http://www.ebay.de/itm/PaintNoMore-Paintball-Zubehor-1-1-l-Inspire-Composite-HP-System-300bar-/320937425091?pt=Paintball_Airsoft&hash=item4ab95c78c3


    CO2 tüpleri:


    12 ounce (340 gram):
    http://www.ebay.de/itm/Paintball-co-2-flasche-/181033085896?pt=Paintball_Airsoft&hash=item2a2669abc8#ht_500wt_1289


    20 ounce (566 gram):
    Yukarıdaki tüpleri silahınıza bağlayabilmek için valf, hortum ve çabuk bağlantı ucu takımı:
    http://www.ebay.de/itm/PaintNoMore-Paintball-Zubehor-Remote-System-fur-HP-CO2-MAMBA-Premium-/221063475422?pt=Paintball_Airsoft&hash=item337868f0de#ht_2627wt_1039

  • baya bir zahmet vermişsiniz güzel bir döküman olmuş , akşam etraflıca inceleyeceğim. aklıma takılan olursa yine dönerimç elinize sağlık

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • 3 lt'lik tüpler gayet uygun görülüyor. Fiyatlarıda gayet iyi. Geriye bir tek dolum aparatı kalıyor, o da şöyle bir şey:


    http://www.ebay.com/itm/Paintball-Co2-Refill-Station-Fill-adapter-with-37-Inch-Steel-Braided-Hose-/140815580566?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c9433d96


    Ancak fiyat pahalı olduğundan, CO2 tüpünün vana çıkışına uygun dişli bağlantıyı (yukarıdaki resimde sol tarafta hemen giriş valfinin solunda olan pirinç parça) tüpçüden satın alarak geriye kalan kısmı pirinç parçadan tornacı da yaptırdım.


    88 gram boş silindirleri doldurmak ve tekrar kullanmak için aşağıdaki parçalardan da yararlanabilirsiniz.


    Bu adaptör 88 gramlık tüpü, çıkışı paintball standardına uygun olarak dönüştürüyor:http://www.ebay.com/itm/88g-3oz-Disposable-CO2-Adapter-AL-2-/390505190921?pt=UK_Sporting_Goods_Paintballing&hash=item5aebec5609


    Bu adaptör ise, standart paintball çıkışlı bir tüpü, 88 gram girişi olan silaha bağlamak için kullanılıyor:
    http://www.ebay.com/itm/88g-BB-Air-Tank-Adapter-AG2-/271113169372?pt=UK_Sporting_Goods_Paintballing&hash=item3f1f9aa9dc