Alçı Dökme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bir tüfek satıcısı arkadaş yaylı tüfeklerdeki geri tepmeyi azaltmak icin bana kundağın dipcik kısmının icine (plastik olanlar için) 250 gram kadar alçı dökmemi tavsiye etti. Bunun etkisi ne kadar olabilirki? yada ne şekilde etkiler, ağırlaşıcağını biliyorum ama tüfeğin ağırlık dengesi daha iyi olacaktır bu kesin ama tepmeyi nasıl etkileyeceğini anlayamadım...?

  • Olay momentumla alakalı bir cisim ne kadar ağırsa o kadar zor hareket eder mantığı
    500 gramlık bir cisim mevcut kuvvetle 10m/s hızla hareket ediyorsa 1000 gramlığı 5 m/s hızla gider
    fiziksel olarak böyledir ama üstatlar ne der bilemem tüfekteki oranlar farklı olabilir tabii

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Uzun bir aradan sonra merhabalar ^^ ,


    Ben denemiştim.Tepmede hissedilir derecede fark oluyor.Ağırlık artıyor fakat denge noktası arkaya kaydığı için ayakta bile çok rahat oluyor.250 gr değil sığarsa 500 gr tavsiye ederim.Saygılar.

  • alçı yerine zamanla kuruyarak içeride boşluk yapıp sallanmayacak bir malzeme kullanılmalı polüretan köpük olabilir + ağırlık için içine av saçması karışımı takviye edilebilir . sentetik kudak içindeki boşlukların dolması atış sırasındaki davul gibi ötmeyide kesecektir .namlu şahlanmasının önüne geçmek için, silahın optimum dengesi için,ikinci atış zamanını kısaltmak için , dünyada ağırlığın dengeli dağılımı için namlu üzerine kundak altına yeri ayarlanabilir değişken ağırlıkta ağırlıklar kullananlar da var dır .bilginize
    sayın ülkü abiye bu konuda verdiği bilgiler için teşekkür ederim