sunfun adlı kullanıcının mesajları

    Aynı tüfeği bende güngör de gördüm. Tüfek oldukca dengeli olmus yani kundagın dipcik kısmı agırlastırılıp agırlık dengesini biraz daha ortaya cekmisler. Atıs yapma imkanım olmadı ancak oldukca guclu bi tufege benziyor. Yani gene magnum sınıfı bi tufek ancak bu sefer alttan kurma. Pelet yukleme haznesi bana cok kullanıslı gibi geldi ama dedigim gibi kullanmadım. Size kazasız belasız iyi atıslar dilerim.

    Geçen hafta babam bana, kendisinede bi tane havalı bulmamı söyledi. O güçlü bir tüfek istiyor ama beni kurmayla uğraştırtma diyor. Yani zehri saldık adama ama biraz üşengeç. Şimdi ben ona ne önersemki,FX desem o paraya üstüne ekler yivli av alırım der, güçlü ama ortalama fiyatlı bi tüfek lazım. Yoksa Katresu yumu beklesek?

    Selçuk arkadaş, haklısın da.... birkaç sefer yazdığım gibi 2 silah sahibi olmak benim için gereksiz bir lüks. Haydi bir tanesi yaylı-pistonlu tip olsa anlarım ama her ikisi de hemen hemen aynı spesifikasyonlarda (teknik bakımdan) olunca gerçekten biri fazla.
    Şimdi henüz bir karar vermedim. FX'ler gelip bir süre Gladiator'ü denedikten sonra sonuca göre karar vereceğim. AA'ya gayet iyi uyum sağladım ve silahtan her bakımdan son derece memnunum. Hava tedariki benim için hiç sorun değil. Eğer satma kararı verirsem aklım kalmayacak değil. Özellikle estetik bakımından su götürmez bir üstünlüğü var. Bana göre şimdiye kadar gördüğüm (resimler de dahil) silahların arasında şekil bakımından en güzeli.
    Pek tahmin etmesem de hiç belli olmaz belki de FX çıkar satılığa ????? Güç ve istikrarlı isabet eğer AA'ya eşit veya biraz daha üstün ise (ki daha üstün olabileceğine pek aklım ermiyor) o zaman nikahı kıyarım FX'e. Çünkü özellikle biathlon mekanizma bayağı kolaylık sağlayacak gibi.
    Neyse deyim yerinde ise "doğmamış çocuğa don biçmeyelim"....
    Sevgiler.

    Bi kez daha sana sonsuz katılıyorum abi sana. FX ler gelmeden ne desek BOŞ. Hele bi gelsinler.
    Ayrıca benim kundak işi yarım kaldı. Malum yüksek sezona girdi bizim fabrika ve ancak 9 da falan cıkabiliyorum, eh hafta sonlarıda atış için ayırınca, bide şu maunun kiramit tozu kıvamındaki tozu olmasa bitirirdim. Ama %80 bitt. Bi tek sorum olucak, su dibcik kısmındaki ve bi cok silahta bulunan yukseltme aparatını nasıl yapabilirim?

    Arkadaslar bugun isten yorgun argın geldikten sonra sonsuz bi bulmaca gibi gelen tetikle ugrastıktan sonra, güngör avdan güngör beyi aradım ve sorunumu anlattım, oda bana tam olarak olmasada "iyi halt ettin abicim" gibi bisiyler dedi. Fabrikaya gondericem ve orada toplatıcam, zaten yaydada bi egrilik vardı, onuda yenisiyle degistirticem, tabiki bi miktar para sıkısıcak tetik vidasına...napalım yedik bi halt cekicez. Gercektende toparlanacak gibi durmuyor...

    Arkadaslar bu forumlarda ve diger forumlarda kullandıgınız tufegin hatsan mod 125 kopası oldugu bi cok kereler soylendi ;keyf; . Belki gorunus olarak evet, belki piston olarakta evet ancak kesinlikle tetik tertibatı farklı. Videolara guvenip tetiginizi daha dogrusu pistununuzun icini deneyimsizseniz acmayın cunku tetik hemen dagılıyor ve cıkan parcaların forumlardaki videolardaki parcalara benzemedigini gorunce panikliyorsunuz. En azından ben kısa sureli bi panik yasadım ancak bu konuda yardımı Güngör Av dan yani izmirden almayı dusunuyorum . Bunun icin lutfen dikkatli olun. Yada ilk once benim "yapmadıgım" u½%; gibi tetigi iyicene inceleyin :!: , imkanınız varsa yakın cekim fotolarını cekin ve sonra acın pistonu. İcinden bi kac tane yay fırlıyor ve nereden fırladıklarını gormedim ben ;$., ;( . Dikkatinize....

    Bu modeller en erken mayısa dogru cıkar, tabi cıkarlarsa...Eminde degilim yarın bi arıyıp sorucam tekrar ama epey bi geciktiler. Cıkıs hızları gayet iyidir ama onlara yakın gene hatsan uretimi tufekler var, walther falcon gibi.

    Aldıgım agac kurutulmuş zaten, oldukca kaliteli bi agac elimdeki. Bende düşündüm çatlama kırılma yada şişme gibi sorun olurmu diye ama kurutulmuş olduğu içinde çok fazla endişelenmiyorum. Zaten bi tane yapıyim sonra daha çok yapmayı planlıyorum diğer tüfeklerimede.

    Ceviz rengi bana biraz çiğ bi renk geliyo, namlu siyah olunca sırıtıyo. İşlemesi zahmetli olucak biliyorum ama alet edevat bi hayli var, yani cok sorun olmazmış gibi geliyor bana. Bide aldığım adam kolay işleneceğini söylemişti. Bu arada iki tane yapmayı planlıyorum epey bi büyük aldım keresteyi.

    Arkadaslar, bu hafta sonundan itibaren kendi kundagımı yapmaya baslıyorum webley -royalime, ancak agac olarak maunu begendim, sizce uygun bi agacmıdır?

    ayrıca piston icindeki demir, hakikattende demir torun k101 lerde...o parcayı bi sekilde daha dayanıklı hale getirmezseniz bi sure sonra tetik tırnag,ı o demir parca uzerinde kendine bi kanal acarak tufegi hic kurulmaz hale getirecektir yada kurulduktan kısa sure sonra kendi kendine tetik dusurecektir, buda cok ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Size tavsiyem daha onceden tufekler hakkında tecrubesi olan bi arkadasınız yada tanıdıgınız vasıtası ile tufekte iyilestirmeler yapın, yada bırakın oldugu gibi kalsın. illaha tufegin icini acacaksanız dikkatli olun torun cunku kaliteli malzeme kullanmamıslar, gergi kolları ve tetik tartibatı deyim yerindeyse "dandik", herhangi bir iyilestirme yapıcam derken tufegi cok tehlikeli bi hale getirebilirsiniz.. Torun kullanıcılarına tavsiyem, tetigi ve piston icindeki demiri kesinlikle iyilestirmeleridir.

    Bir tüfek satıcısı arkadaş yaylı tüfeklerdeki geri tepmeyi azaltmak icin bana kundağın dipcik kısmının icine (plastik olanlar için) 250 gram kadar alçı dökmemi tavsiye etti. Bunun etkisi ne kadar olabilirki? yada ne şekilde etkiler, ağırlaşıcağını biliyorum ama tüfeğin ağırlık dengesi daha iyi olacaktır bu kesin ama tepmeyi nasıl etkileyeceğini anlayamadım...?

    Az once tekrar güngör av ile konustum. Sınırlı sayıda iç piyasaya verilmiş tüfekler, iç piyasada güçlü tüfek sıkıntısı oldugu için. Zannedersem bitmek üzereymiş, en azından 5,5 ve 6,35 ler toptancıda kalmamış.

    Arkadaslar Hatsan ın urettigi walther falcon hunter ve webley roayller tıp a tıp aynıdır. Ayrıca Durbun 3-9x44 W&S dir yani S&W degil. Ben persembe gunu bir tane webley royal aldım güngör av'dan. Zaten Wlather Falcon Hunter ı pyramid air de incelerseniz Mod 125 lere cok benzedigini goreceksiniz. Ancak iscilik bu tufeklerde cok daha fazla. Gezleri farklı ve geri tepme nispeten azaltılmıs. İsciligin fazla oldugunu soyleyen ve benimde mod 125 lerle karsılastırma fırsatı buldugum yer güngör av, yani, Hatsan fabrika sahibinin yeğeni. Ben iyiki almısım diyorum. Ve benim tahminimcede cok fazla surmicekler piyasaya.

    Az önce izmir hatsan bayisi ile görüştüm. Walther Falcon lar hatsan mod 125 lerle aynıymış. Ve Camo ile Siyah kundaklıların dürnüleri aynıymış bi farkları yokmuş. Bi gidip bakacam bugün. Haber veririm sizlerede.

    demek adam öyle dedi haa ;şrofls;. ;şrofls;. ;şrofls;. ;lol; ;lol; ne yapalım beklesemmi yoksa şu webley longbow mu neydi onu mu alsam görünüşü çok hoş ama gücü nasıl bilmiyorum 257 m/sn diyor ?(

    Vallaha ben perşembe günü bi uğrucam güney av a...çünkü yeni waltherler geldi , internette falanda ok bü tüfek dedi. anlamadım nedne bahsettiğini.Türkiyede yok gibi falan konuştu. Bakalım bi gidelim görelim.

    bu modelin iç piyasa satış fiyatı hakkında bir bilginiz varmı peki

    Malesef henüz daha türkiyede satış için kesin bir tarih olmadığı için fiyat ne kadarda sorsan vermezler ve vermedilerde. Fiyat zaten şimdi öğrensen bile 1 ay sonra değişebilir.

    Daha öncedende aramıştım ve şubat sonu demişlerdi bana. Ancak bugün aradığımda ise, yurt dışı siparişlere yetişmeye çalıştıklarını söylediler onun için iç piyasaya vermiyorlarmış.

    Ben direk fabrikayı aradım ve distribütörlerinin numarasını istedim. Onlarde bana bi numara verdi ve güney av dedi. Tanıdık geldi bana numara :) çünkü geçen gün senin bana verdiğin ve "manyaaan biri çıkartmış patriot 1. nesil 2. nesil" diyen adamın ta kendisi. Ve evet o numara sahibi , kendileri Hatsan genel distribütörmüş.