Neden guclu bir yayli degilde pcp?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Saygideger buyuklerim ve arkadaslarim daha once tufek edinme konusunda sizlerden yardim istemistim.Fakat bu tufekler oyle cokta guclu tufekler degildi.Yani orta seviyelerde tufeklerdi ve butcemde 400 ytl idi.Biraz daha para biriktirdim ve simdi biraz daha para biriktirip diana mod 54 almayi dusunuyorum.Verecegim para az degil.Forumdaki neredeyse buyun buyuklerim bu kadar butce ayrilmisken butceyi biraz daha arttirip pcp alinmasini oneriyor.


    Simdi benim sorum su.Bu diana 54 pcpden daha mi gucsuz?Eger oyleyse aradaki guc farki kaydadeger buyuklukte mi?Pistonlu tufekler bildigim kadariyla belli bir sure sonra yay yuzunden guc kaybi yasiyor.Yay degisimi bildigim kadariyla zor bir islem degil.Peki bu guc kaybini onlemek icin yay gucunden kaybettigi zaman yayi degiserek silahi ilk gunku gucune kavusturabiliriz.Pistonlularda bu yay degisimi ve yay degisiminden kaynaklanacak guc artisi yuzunden tekrar durbun sifirlamaktan baska bir zorluk gelmiyor aklima.Ki durbun sifirlamakta bildigim kadariyla zor bir is degil.Ki bence pcplerde basinci azalmis bir tuple atis yapmak hicte zevkli olmaz.En azindan benim icin.Bu yuzden guclu bir yayli almak bana daha mantikli geliyor.Fakat sizden ogrenecegim bilgiler dogrultusunda pcpde karar kilmam da demiyorum.Yanlislarim veya eksiklerim/atladiklarim varsa duzeltirseniz sevinirim.


    Simdi benim merak ettigim,madem arada bu kadar az fark var(bildigim kadariyla)(menzil,guc ve isabet konusunda fark yoksa eger)neden pistonlu degilde pcp?


    Saygilarimla.

  • yaylı silahların güçleri arttıkça tepmeleride artıyor, istisna mod54: gerçekten hem güçlü hem tepmesiz bir silah. Standart haliyle yeniyken 5.5mm 14.3g Benjamini 800fps, 21,1g Diana High Power'ı ise 600fps hızla atabiliyor.
    aynı pelletleri güçsüz sayılan hw100 ise sırasıyla 850fps ve 740fps hızla atabiliyor. AA s410 ise 950fps ve 820fps hızla atabiliyor.


    1. Sonuçta standart haliyle en güçlü yaylılar bile PCP'lerden daha güçsüz oluyor.
    2. PCP'de kurma derdi yok, yay zayıflama derdi yok.
    3. sarsıntısız/tepmesiz bir atış yapılabiliniyor.(mod54lede bu mümkün)
    4. tüp bağımlısı oluyorsun (dağa gidiyim canım istediği kadar atayım olmuyor)


    sonuçta imkan varsa en güzeli 1 yaylı, 1 PCP sahibi olabilmek .

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Geçen hafta babam bana, kendisinede bi tane havalı bulmamı söyledi. O güçlü bir tüfek istiyor ama beni kurmayla uğraştırtma diyor. Yani zehri saldık adama ama biraz üşengeç. Şimdi ben ona ne önersemki,FX desem o paraya üstüne ekler yivli av alırım der, güçlü ama ortalama fiyatlı bi tüfek lazım. Yoksa Katresu yumu beklesek?

  • Bir Pcp Bir Yaylı iyidir .
    Ayrıca en iyi yaylı silah dediğimiz Mod 54 de tepme atıcıya yansımaz. Dürbün neler çeker bir allah birde Mod 54 bilir Yani Mod 54'e bir de dampa lazım. KOnuyu Mod 54 olarak düşünürseniz 5 kilo gibi bir ağırlığı da hesaba katmalısınız.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • aslında pcp yi tek geçerdim ancak; pcp silah pahalı, pompası pahalı ve zahmetli, tüpü pahalı ve doldurması extra maliyet-zahmet, tüpü yanında taşımak eziyet...;#^+.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mrt.trn ().


  • +1


    pcp deki çoklu atış özelliğinide yabana atmamak lazım , tek tek mermi doldurma derdi yok

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Cevaplariniz icin tesekkur ederim.Hala kararsizim.mrt.trn arkadasimak atiliyorum aslinda.Sitede mod 54le ilgili bir inceleme bulamadim.Peki bir mod 54 kac metreden sise dagitabilir diye sorsam?Sanirim o zaman benim icin yeterli mi degil mi tartabilirim.

  • Erdem arkdasıımın soyleıdklerıne aynen katılıyorum ama bana sorarsanız pcp 2. sılah olmalı yanı once yalı sonra pcp.
    Ben bır mod 54 kullanıcısıyım ve cok memnunum sılahın tek dezavantajı ağır olusu.
    İyi bir modifikasyondan sonra kı benım sılahım böyle,120 metreden şişe kırmak hiç de hayal değil.Bunu cok kez yaptım.inanmayan arkadaşlar gordüklerinde şoke oldular ama gorduklerı hayal değildi.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • E burda benım de videom var şaka gib valla haberım yok...

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Onurcan'ın parmağı vardır bu işte :thumbup: yan tarafında da fotoğraflar yer alıyor

  • Ben patriotun tepmesini seviyorum çok güçlü bir ateşli kullanıyormuşum gibi hissettiriyor,buluşmalarda arkadaşların pcplerle atınca tuhaf hissetmiştim hatta emin olamadım atıp atmadığından...

    webley patriot 5.5 + hawke reflex 4-12*50 mildot
    TOZ MC 20-01(SATILDI)
    ARMSAN A612W 71+61 slug namlu(ahşap kundak,karbon plastik kundaklı,satılır)
    REMİNGTON 870 20" F.R.

  • yaylı diyorsanız diana 460 magnum, ağırlık 3.6 kg.estetik ve güçlü. yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve çok memnunum çocuk şurubu şişesini tam 90 metreden ( fidanların arası 5 metre .18 fidan saydım). 3 adet diktim destekli atış ta 5 te 3 . birde yay tutucusunu tornada çelikten yaptırmayı düşünüyorum.aırarms pelletler tam bu silaha uygun bence. pcp dersen o apayrı bir silah.evanix lere birde gladyatörlere hastayım.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • aslında pcp yi tek geçerdim ancak; pcp silah pahalı, pompası pahalı ve zahmetli, tüpü pahalı ve doldurması extra maliyet-zahmet, tüpü yanında taşımak eziyet...;#^+.

    pcp ile atış yapmak bence tüm bu eziyete değer. :thumbup:

    FİLİNTALAR GRUBU
    Air Arms S410 SL XTRA FAC .22+Walther 8-32X56
    [size=12]Röhm Twinmaster Match .177
    6lt. 300 bar Drager Tüp
    3lt. 300 bar Faber tüp

  • Tabii konu esas itibariyle kişisel tercih ve maddi imkan meselesi. Kısa süreli "havalı silah" tecrübemde, 2 adet yaylı ve 1 adet de PCP tüfek kullandım. Bugün sorsalar gözüm kapalı PCP derim. Bence avantajları dezavantajlarından kat kat fazla.

    S&W 686-6

  • DİANA 54 alıcaksanız bence ağırlığınıda hesab edin ayakta atışlar için kesinlikle uygun deil.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • diana çok ağar ayakte desteksi bayağa dağıtacağı kesin sonucta dengesil ağrlık arkada birikmiş

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • Alıntı


    sahibi barbarostas


    pcp ile atış yapmak bence tüm bu eziyete değer. :thumbup:


    napolyon ne demiş; pcp, pcp, pcp.... #hims pardon para, para, para demişti galiba.... ;lol;


    bende diyorum ki; önce para-sonra pcp, önce para sonra pcp, önce para sonra pcp.... #hims ;kihhik, ;lol; :D

  • ;tufey# pcp bayağa zengin işi katılıyorum ark onun masrafına katlanılmaz webley patriot gibi tüfeğin olcak sınır senin kolunun gücü atmada paran deil ;lol; İşin özü 1-2 bin ytl acımıyosan pcp al

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • aslında yaylı silahlar ekmek(besin) enerjisi kullanıyor bence... #hims ;kihhik, ;lol;


    önce karnımızı güzelce doyuruyoruz, elde ettiğimiz kalorilerlede yay kurup atış yapıyoruz.... #hims ;kihhik, ;lol; ;rofl.;

  • pcp ile yaylı siah kullanmak ve ikisi arasındaki ayrım tamamen zevk meselesi ve kullanım alanlarına göre ikisininde birbirine üstünlüğü var yani pcp ler her alanda yaylı tüfeklerden üstün deiller.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40