Mod 140 W&S 5.5'im ve Yiv-Set Sorunu???

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Dostlarım merhaba.2 gün önce hatsanın ankara bayisinden mod 140 5.5 aldım ama çok önemli bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.


    [Resim Engellendi: http://img165.imageshack.us/img165/6146/dsc00151fb5.jpg]


    Buradaki sağ resimde pellet yükleme haznesini açtıktan sonra namlu başlangıcına bakınca yiv-set başlangıcı açıkça görülüyor.Benim tüfekte ise burası tamamen yuvarlak.Namluya ışık tutunca da yiv-set ler belli belirsiz görülüyor.Ayrıca ben 6 m den soda şişesini kırabilmek için baya uğraştım aslında fena değilimdir ama bu tüfekte böyle oldu.En sonunda tüfeğin dipçiğini omzuma çok sert dayayınca birkaç şişe kırabildim.Bu istikrarsızlık tüfeği ve tepmesini tanımamamdan mı kaynaklanıyor yoksa Yiv-set de bir sorun olabilir mi acaba?Eğer varsa hatsanı ararsam direk ilgilenirler mi yoksa başımı ağrıtırlar mı? Şimdiden teşekkür ederim.İyi günler..

  • Zaman kaybetmeden geri gönder bence. Muhtemelen yenisini yollayacaklardır. Yivlerde kesin sorun vardır dediğin gibi ise ki 6 metreden soda şişesii vurmakta zorlanmanın tek sebebi budur. Bende de yivleri olmayan bir crosman var :) Onda da aynı sorun var. Bir attığınla diğeri tutmuyor. Yiv yoksa isabet yok.

  • bizim tüfekçiye uğruyacam bu gün bir bakıyım ondaki mod140 W&S durumu nasıl acaba?yazarım buraya

  • bu gün tekrardan inceledim mod140 ı saçma haznesi bahseddiğin gibi yivsiz düz boru gibi kardeş namlu başlangıcıda öyle yivsiz idi ama namlu daki yiv seti baktığım vakit görülebiliyordu.
    ve bu gün hatsanın yeni bir ürüne ile tanışma fırsatım oldu tüfeğin gezinin orda hatsan yazıyor,dürbün kanalının ordada W&S SPEİCİAL yazıyor torpedo150 kundağının aynısı altdan kırma kollu üstünde W&S 3.9X44 dürbün var fiyatı 350 ytl ,bu tüfeğinde saçma koyma haznesinde yiv seti yok ve namlu başlangıcındada yiiv seti yok boru gibi ama ondan sonra yiv seti başlıyor.ben zannediyorumki bu tüfek ve mod140 ın orjinali böyle.çünkü saçma koyduğumuz yer açılır kapanır bir eklem olduğundan buraya yv seti çekseler buraya çekilen yiv setinin bitiş ucu ile namludaki yiv setinin yiv başlangıcık ucu ile uyuşmazlık göstere bileceğini göze alarakdan bu bölüme yiv seti çekmemişler bu benim düşüncem.bu arada şunuda söylemeyi unutdum namlunun girdiği ana gövde de yiv seti yok bu yeni model W&S SPEİCİEL da bu da şunu gösteriyor sadece namlu ya yiv seti çekilmiş ama çıkış hızı 5.5mm için 305 m/s denilmiş

  • W&S SPEİCİAL yazıyor torpedo150 kundağının aynısı altdan kırma kollu üstünde W&S 3.9X44 dürbün var fiyatı 350 ytl ,bu tüfeğinde saçma koyma haznesinde yiv seti yok ve namlu başlangıcındada yiiv seti yok boru gibi ama ondan sonra yiv seti başlıyor.ben zannediyorumki bu tüfek


    Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Evet sideprensi07 bendeki tüfek de bundan W&S SPEİCİAL.Sanırım resimdeki tüfeğin üst modeli olan tüfek bu,o yüzden namlu başlangıcında yiv-set yok.Şimdi gelelim asıl meseleye #hims Bugün adam gibi deneme maksadıyla aldım tüfeği bağlum taraflarına gittim.İlk gün doğru dürüst deneme fırsatı bulamamıştım çünkü piknik yeri çok kalabalıktı ve huzursuz olduğum için rahat ve bol atış yapamamıştım.Bugün ilk fark ettiğim şey şu oldu.Tepmesi çok olan bir tüfekle daha önce hiç atış yapmamışım ;dance; Önce kendime güzel bir ağaç dalı buldum ve tüfeği üzerine koyarak aynı zamanda dipçiği biraz daha sert bastırarak destekli atış yapmaya başladım.10 atışta gez ayarını halledebildim.Geçen gün 6 m den vuramıyordum ya ;avci; bugün ilk 10 dakikada 10 m.den şişe vurmaktan sıkıldım ve 25. m'den atış denemelerine başladım.Sonuç güzeldi,kendi hatam dışında kaçırdığım atış yok gibiydi. ;#taban^l Ancak kardeşimi dersaneye bırakacağım için 1 saat sonunda desteksiz 20. m.'de şişe patlattıktan sonra ;d; yine araziye veda etmek zorunda kaldım,ama bu sefer içim rahattı ;atlise; Biraz ağır ama tatmin edici bir tüfek,ayrıca delikli kabzesi, daha sert ve sallantısız bir tutuş konforu sağlıyor. Şimdi tek sorun olarak kutudan çıkmayan stoper ve kullanma klavuzu için aldığım yeri aramak kaldı..Herkese iyi atışlar ;kovboys;

  • Aynı tüfeği bende güngör de gördüm. Tüfek oldukca dengeli olmus yani kundagın dipcik kısmı agırlastırılıp agırlık dengesini biraz daha ortaya cekmisler. Atıs yapma imkanım olmadı ancak oldukca guclu bi tufege benziyor. Yani gene magnum sınıfı bi tufek ancak bu sefer alttan kurma. Pelet yukleme haznesi bana cok kullanıslı gibi geldi ama dedigim gibi kullanmadım. Size kazasız belasız iyi atıslar dilerim.