Ekonomik Dev Hatsan Striker 1000S inceleme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hatsanın en ekonomik modellerinden olan striker 1000s serisini inclemeye karar verdim. öncelikle silahın fiyatının oldukça ekonomik oldugundan bahsedeyim; piyasadan 180 tl ye kılıf ve 1 kutu saçma ile birlikte alabilirsiniz. içinde 4x20 dürbün ve bipod gelmekte.


    Kutuyu açtığımda silahın görünümü beklediğimden daha iyi çıktı, oldukça yakışıklı, kundak plastik ve parlak bir boyayla boyanmış bana göre hemen çizilen ve solan AT44 serisinin kundaklarından daha iyi, el kundagı sag ve sol taraflarında lastik tutucular var bunlar sürttürmeyi arttırarak el kaymasını engelliyor. silah oldukça hafif 2.9 kg gibi bir agırlıgı var, rahatça off hand kullanılabilir bir ürün. ağırlık merkezi biraz önde dipçiğin içi boş ancak silah genel itibari ile hafif oldugu için arkanın hafifliği atışları pek kötü etkilemiyor.
    uzunluguda gayet makul 109cm gibi bir uzunluk ile kompakt sayılabilir.


    en dikkatimi çeken özellik işçilik oldu gerek kundak plastik aksamı olsun gerekse mekanizma ve namlu oldukça temiz , çapaksız köşesiz işlenmiş. emniyet mod 95-99 serisindeki gibi itmeli 4 köşe emniyet ki hatsanın en iyi emniyet mekanizması bu bence.
    tüfekte standart truglo gez ve arpacık bulunmakta, arpacık yuvarlak tipte olanlardan bence açık arpacıga göre hedef almada daha kolaylık saglamakta. namlu ucu plastik tutucu yeterince uzun namlu çıplak kalmamış ve bu parça tüfeği kurarken tokatlamayı kolaylaştırıyor.


    tetik quatro değil ayarlanmıyor ancak ortalama bir değerde ne sert nede yumuşak çok iyi ayarlanmış bence. hatsanın quatro modellerinde orjinal ayarı pek begenmeyip mutlaka uzun süren bir tetik ayarı yapmam gerekiyordu.


    tüfekte sas mevcut değil ancak pekte gerekli değil :rolleyes: sas olan diğer hatsan modelleriyle aynı ayarda tepiyor tepmesi mod 95-99 ayarında gayet makul yani.
    ses olayıda aynen abileri mod 95-99 gibi aynı düzeyde.
    dürbün kanalı 11mm ve gövdeye açılmış ayrı bir ray mevcut değil ancak pekte gerekli değil zaten böyle bir tüfeğe en fazla nasıl bir dürbün takabilirizki? dürbün stobu mevcut.
    dipçik arkasındaki lastik darbe emme takozu oldukça yumuşak mod90.. serisindekinden daha yumuşak lastik materyal.


    silahla gelen dürbün optima 4x20 sabit büyütme sabit paralaxlı basit bir dürbün ancak yetiyor. dürbün çok hafif oldugu için üzerinde gelen ayaklarla kaymadan duruyor. 25 m civarları 4x zoomda yeterli olabiliyor.


    silahın gücü oldukça yeterli yurt dışı forumlarda 13.43 grain jsb peletlerle yapılan testlerde ortalama 780 fps gibi bir hız almışlar buda 18+fpe güç demekki şişeleri patlatmak için ideal. zaten orta sınıf yaylılarda airguntv tarafından best hunting spring rifle olarak seçildi.


    bugün yaptıgım testlerde isabeti iyiydi 20m de abileri mod 90 serisi gibi sorunsuz isabet sagladı.


    kalibre olarak kesinlikle 5.5mm tavsiye edicem. silahın yurt dışında fan klübü bile var modifiye için kit bile çıkartmışlar. bu arada hatsan usa satış fiyatı 100 dolar + %8 vat


    sonuçta bu bütçeye gerçekten küçük bir dev almış oluyorsunuz, kralmı, torunmu. vs diye sormayın , yeni başlıyacak arkadaşlar gözü kapalı bu silahı alıp kullanabilir.



    ve fotolar:


    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/838/dscn0052i.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/32/dscn0053r.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/688/dscn0054p.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/541/dscn0055d.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/221/dscn0056s.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/18/dscn0057y.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/51/dscn0058qn.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/442/dscn0059xg.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/585/dscn0060j.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/scaled/thumb/217/dscn0061o.jpg]

  • güzel bir kişisel görüş olmuş ve ucuz yollu bir yaylı arayanlar için rehbeer olacaktır :)

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • abi maaşallah çok hızlısın habire tüfek değiştiriyon :thumbup:


    satarım bunuda 1 hafta sonra 8o

  • Bu ve bundan önceki incelemeler için teşekkürler. Değişik tüfekler inceliyorsunuz ama her birinin aynı mesafe de grupmanı olsa sanırım eşsiz bir paylaşım olurdu. Saygılar

  • yaklasık 4 ay kullandım tepmesi çok yok fakat 2 dürübünümü patlatmıştı 110mt de 5/2 isabetle 2 pet şişe vurmuştum :) fiyatına göre bence piyasadaki en iyi yaylı güç/isabet çok orantılı dediğiniz gibi yurtdısında çok ilgi görmüş bir tüfek kendisi

  • Herkeze merhabalar,iki ay önce almıştım 1000 x i,ve oldukça memnunum,1 cm kalınlığındaki el kadar bi sehpa camı parçasını 80 adımdan parçalaması bence tüfeğin gücünü gösterir,uygun pellet ve rüzgar durumuna göre tatminkar sonuçlar alabilirsiniz.Benim gibi ilk başlayanlar için tavsiye edilebilecek bir tüfek..

    Hatsan Eskort Aimguard pompalı :thumbup:
    Diana Panther mod 31 ;tacli#
    Star Huğlu G505 y.ot. :thumbup:
    Crosman C TT :thumbup: :thumbup:

  • bilgilendirdiginiz için teşekkürler bu tüfegi almayı düşünüyordum karar vermemde etkili oldunuz.


    2.el mod 99 falan bulamazsam alacagım direk

    HATSAN MOD 99 LE

  • bilgilendirdiginiz için teşekkürler bu tüfegi almayı düşünüyordum karar vermemde etkili oldunuz.


    2.el mod 99 falan bulamazsam alacagım direk



    2.el hiç düşünmeyin direk Striker alın, ben de kullanıyorum, çok memnunum. Hem hafif hem de güçlü bir tüfek.

  • Atış yapmadım ama elime alıp incelemiştim oldukça hafif bir tüfek. Bazıları tasarımından şikayetçi olsada ben gayet hoş gözüktüğünü düşünüyorum. Kullanıcılarının söylediğine göre de güçlü ve isabetli bir tüfek. Bence tam yeni başlayanlara göre ve oldukça ekonomik, fiyatınıda fazlasıyla hak ediyor..

    1. Nesil Webley Patriot .22 (SATILIK)

  • 2.el hiç düşünmeyin direk Striker alın, ben de kullanıyorum, çok memnunum. Hem hafif hem de güçlü bir tüfek.

    yanlız 250 liraya mod 99 buldum daha iyi bi tüfek strikeden :S

    HATSAN MOD 99 LE

  • Al 99u kullan ilerde başka bi tüfek almak istersen veya pcp ye geçmek istersen bunu satabilirsin ama striker ı elden çıkarmak biraz zor olabilir :)

    1. Nesil Webley Patriot .22 (SATILIK)

  • şimdi kafa karıstırmak gibi olmasın amaaa.. :)


    Bugun striker 1000x ahsap kundagı inceledim. :) ve kısa ve öz yazıcam.
    Kundagı gercekten cok hoş. Ama sadece kundagı iyi :)
    isabetide iyi ama gücü konusunda sıkıntı var. Benım 5 sene önce torun k101 model bi havalı tüfeğim vardı. Ve striker ile bu tüfek arasında kundak dısında hiç bi fark yok. Kendim denedim diyorum. Bence o paraya daha değişik modellere bakılmalı. Mod 85 sniper düşünülebilir. Hem dürbünde hediyeli. 3-9x32.


    Bunlar tüfeğin bende bıraktıgı izlenimlerdir.


    Saygılar....

    Gecenin Öfkesi