Pnömatik tüfekler ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Ben pnömatik tüfekler hakkında bilgi bulamadım. Hangi modeller pnomatik sistemle çalışıyor. Basınçlı sistemin içindeki basınç azaltılıp arttırılarak gücünün ayarlandığını okuduğumu hatırlıyorum o kadar. Bu silahların fiyatları ve güçleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

  • Pnömatik, teknikte, basınçlı hava veya gaz ile çalışan sistemlere verilen ad. Bu durumda tüm havalı silahların bu sınıfta olduğu kabul edilebilir. Bazıları, havayı atış anında sıkıştırırken (yaylı tüfekler), bazıları üzerlerindeki pompa ile bir veya daha fazla pompada sıkıştırdıkları havayı (pump, multi pump) bazıları ise, depolarındaki önceden sıkıştırılmış hava veya gas ( PCP, CO2) kullanıyorlar.


    Gas Ram kullanan silahlar, yaylı silahlar sınıfındadırlar. Aşağıda, bazı Gamo modellerinde kullanılabilen bir Gas Ram resmi var.


    [Resim Engellendi: http://img329.imageshack.us/img329/6449/rameq5.jpg]


    Soldaki parçanın içerisinde sıkıştırılmış gaz (azot) var. Sağdaki milin içerdeki ucunda bir piston var. Mil sola doğru hareket ettiğinde içerdeki gaz daha da sıkıştırılıyor ve bırakıldığında eski durumuna dönüyor.(havalı amortisörler gibi)


    Silahtaki yay çıkarılıp yerine bu parça konuyor. Silahın kendi pistonu yerinde kalıyor.
    Kurma esnasında bu parça içindeki gaz sıkıştırılıyor ve tetik çekildiğinde, aynen yayın yaptığı gibi silahın pistonunu ileri itiyor.


    Ülkemizde bulunan bu tipte ki tek silah Weihrauch HW90. Resimdekinden biraz farklı bir Gas Ram kullanıyor. Basınçlı hava bölümünde bulunan bir sibop vasıtası ile haznedeki hava basıncı değiştirilerek silahın gücü ve kurma kuvveti ayarlanabiliyor.

  • Cevap için çok teşekkür ederim. Yeni sorularımda var..


    Çalışma sisteminin yay a göre daha sessiz olacağını düşündüm. bende öyle bir kan ıuyandı. yurt dışından getirtilebiliyor mu bu parça, ve hangi tüfeklere uygun parçalar var acaba. ingilizcem olsa kendim araştırıcam kusura bakmayın..

  • Hay ağzınıza sağlık bende tam bu konuyu soracaktım ama öyle güzel anlatmışınızki soracak hiçbirşeykalmamış

  • şimdi gas ram konusu tekrar açılmışken tartışılması gereken konu bence


    gas ram a yüklenen potansiyel enerji ile yaya yüklenen potansiyel enerjinin ,sonuç olarak ürettikleri enerji yani pellete yükledikleri enerji doğru orantılımıdır? ve pelletin kinetik enerjisi ile potansiyel enerjileri en az farkı olan hangisidir? sonuç olarak aynı sertlikte ve uzunlukta yay-gasram kıyaslandığında hangisi daha verimlidir ? gibi ..


    ben yay daha verimlidir diyorum.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    • Official Post

    şimdi gas ram konusu tekrar açılmışken tartışılması gereken konu bence


    gas ram a yüklenen potansiyel enerji ile yaya yüklenen potansiyel enerjinin ,sonuç olarak ürettikleri enerji yani pellete yükledikleri enerji doğru orantılımıdır? ve pelletin kinetik enerjisi ile potansiyel enerjileri en az farkı olan hangisidir? sonuç olarak aynı sertlikte ve uzunlukta yay-gasram kıyaslandığında hangisi daha verimlidir ? gibi ..


    ben yay daha verimlidir diyorum.


    Hayır verim olarak GasRam daha verimli,her yönüyle,sadece tek kötü tarafı,yaylıya harcanan kol gücünün aynısı harcanacak şekilde,Gasram basıncı ayarlandığında,GasRam namlu çıkış hızı biraz daha düşük kalır.


    Ama bunların dışında :


    • Yaylı zaman içinde yay gücü düşer,oysa GasRam da bu yaşanmaz,
    • Yaylı zaman içinde yay kırar,oysa GasRam da bu yaşanmaz,
    • Yaylı tınlama ve vibrasyon sesleri çıkarırken,Gasram da bu yaşanmaz,
    • Yaylı silahı kurulu unutursanız yay gücünü kaybeder,ysa Gasram silahı kurar ve aylarca kurulu bırakabilirsiniz,
    • Bazı yaylılarda kurma sırasında yaydan tırıltı-sürtünme sesleri gelir,oysa GasRam da bu yaşanmaz,
    • bence en önemliside,özellikle HW90 da,gas basıncını düşürüp yükselterek istediğiniz güçte kullanabilme lüksüne sahipken,yaylı da böyle bir imkanınız yoktur.
  • webley patriot için gas ram varmı peki? varsa nasıl olur verimi?

    webley patriot 5.5

    • Official Post

    webley patriot için gas ram varmı peki? varsa nasıl olur verimi?


    İngiltere de var ama gas ayarı yapılamaz özellikte.Verimse yukarı da açıkladığım,doğrultuda ve bu ingiliz modifiye parçasın da kaç bar basınç var ve basınç pistona ne kadar kuvvet uyguluyor bilmiyorum,çünkü alıp test etme imkanım olmadı.

  • abi şimdi bana hw90 da diana460 magnumda kargoyla işyerime geldi. daha kutusundan çıkar çıkmaz aynı pelletle aynı mesafeden penetrasyon testini en sevdiğim kitap olan ama ondan başkada kalın olmayan kitabımda denedim ;#^+. ..


    sonuç olarak hw90 bildiğimiz a4 kalitesindeki sayfalardan oluşan kitaba hw90 biraz daha fazla tahribat yaptı.ama hw90 a harcadığımız gücün meyvelerini tam alamadığım kanaatine vardım.çünkü kurmak için gerçekten ciddi güç harcanıyor.


    ama sonuçta sizinde dediğiniz gibi ve havalı tüfeklerdede genel kanaat olan sabit namlu kavramı gasramla desteklenirse süper bir havalı tüfek olur diye düşündüm. ama hw 90 daki sistem olmalı. pistonu kalın olmalı diye düşünüyorum.


    diana 460 a uygun gas ram ne takılabilir ?

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    • Official Post


    Diana 460 a uygun gas ram ne takılabilir ?


    Takılamaz,çünkü 460 ın pistonu ortadan tetik mil'li


  • Takılamaz,çünkü 460 ın pistonu ortadan tetik mil'li


    abi bu işi siz yaparsınız eminim .gelin şu hw90 ile 460 ı evlendirelim. size 2 tüfek göndereyim 1 olarak geri gelsin.melez tüfek olsun :love:


    yani hw 460 olsun ;kihhik,

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Yaz mevsiminde gas-ram lı tüfeklerin gücü artar. Eklemek istedim... :):):)