Hatsan optima 550 dampa ayak bilmecesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar.Benim Optima 550 tufegimle ilgili kafamda bazı soru işaretleri var.Öncelikle silahımı ilk aldığımda silahın çok güçlü olduğu ve sarsıntı yapan bir havalı silah olduğunu bilerek aldım ve sikayetimde yok.fakat genel kanı şu ki üzerinde gelen standart durbunun kaliteli olmadığı ayarının çabuk bozulduğu ile ilgili yorumlar okudum.Acaba durbunu degistirmelimiyim.Yada dampa ayağı değiştirerek sonuç elde edermiyim.silahı aldığım bayi boşuna masraf yapma silah çok güçlü ne yapsan sarsıntıdan sonuç alamazsın dedi.Acaba bu dogrumu.ne yapabilirim.dürbün veya ayak tavsiyemiz varmı.

  • Bir şey kafamı karistiriyor.ben silahımı aldığından beri üzerinde gelen dürbün ve ayakları kullanıyorum.fakat en ufak bir gevşeme ve durbunde sapma olmadı.sade söküp taktiktan sonra çok az miktarda sapma oluyor onuda birkaç dakikada ayarliyorum.fakat forumlarda baktimda.arkadaşlar durbunun geriye kayması düşmesi gevsemesinden bahsetmiş.bende hiç böyle bir sorun oluşmadı.acaba boşuna mı endişe ediyorum.100 metre mesafeden kutu kolayı dürbünle vurabiliyorum.acaba dürbün ve ayağı değiştirmek için bekleşen dahami isabetli olur.

  • Kullandığınız ayak gerçek dampa ise zaten sorun yok.Dürbünü uzun yıllar kullanırsınız. Tek parça ayak ise mercekleri illaki bozacaktır. Dürbün ucuz yada pahalı olsun farketmez.

  • Merhaba ayni tüfeği 2008 yılından beri bende kullaniyorum en ufak bir sorun yasamadim durbunundende oldukca memnunum yalniz birkeresinde durbunu sıkan yıldız civatalarin gevsedigini görmüştüm. Daha yeni aldigim pcp tufgim icin aldığım durbunun ayakları yanlislikla 22mm gelince mecburen optima 550 deki 11mm ayakları söküp pcp tüfeğime taktim optima 550 icinde aliexpressten 10-12 $ tek parca ayak aldim bu ayagin bu tufek icin daha uygun oldugunu gördüm. Bu ayakla durbunun montajı eskini oranla cok daha güçlü bunda herhangi bir gevseme olayi yasamadim olacaginida sanmıyorum. Imkanın varsa bu sekilde olan tek k parca ayağı tavsiye ederim.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • ayak tek parça değil iki parça zaten bende ayakları mümkün olduğu kadar birbirinden uzağa monte ediyorum.bunu yapmamın sebebi ise dürbünün titreşimini en aza indirebilmek.Ve işin doğrusu dampa nayak ne demek onuda bilmiyorum.fakat atışlar oldukça stabil görünüyor.ayrıca gevşeme sorunu yaşamadım hiç.ayaklar ise bu resimdekiler.


    http://www.google.com.tr/imgre…ed=0CDAQ9QEwAQ&dur=31

  • o ayakları nasıl monte ederseniz edin kesinlikle olmaz sinir olmaktan yada dürbüne zarar vermekten başka hiçbir sonuç elde edemezsiniz

  • Tamam zaten genelde herkez aynı şeyi söylüyor bu ayaklarla olmaz diyor.Peki nedir bu dampa olayı ne fark var arada.biraz araştırma yaptım fakat kaliteli olarak tavsiye edilen ayak fiyatları abartılı pahalı.uygun fiyata ne alabilirim.aldığımda iş gorurmu yoksa silah satıcısı nın dediği gibi bosunami para vermiş olurum.

  • Dampa ayağın içerisinde sarsıntıyı emen kısımlar olan özel bişey. Yüz tl ile ikiyüz tl arasında fiyatları var. Tekrar tekrar dürbün almaktan daha hesaplı. Yatagun dampa düşünebilirsiniz. Formu takip ederseniz arasıra ikinci el düşüyor. Ayrıca crosman ın o ürünü dampaya benzemiyor sıradan bir tek parça ayak!!!

  • banada uyduruk birşey gibi geldi.peki bu dampa aykların farkı ney yani açıklamalarda darbeyi emen kauçuk parçalar olduğu yazıyor.bu kauçuk parçalar bu ayağın neresinde montajlı acaba.silah ile ayak arasındamı ben resimlerden incelediğim kadarıyla göremedim kauçuk parçayı.sadece bazı resimlerde ayağın silahla temas eden alt kısmında silidirik küçük çıkıntılar gördüm.eğer kauçuk olarak bunlardan bahsediliyorsa.istenilen fiyat aşırı pahalı.gerçi kauçuğu nereye monte ederlerse etsinler bence zaten çok pahalı.şimdilik bu kadar parayı vermeyi düşünmüyorum.dürbünsüz kullanmakta bir seçenek olarak duruyor.gerçi 100 metreden kutu kolaya dürbünsüz atış nasıl yapılır orasıda muamma.zaten firmalarda bizleri bu zaaflarımızdan faydalanarak yolmuyorlarmı?


    Şu an aklımda bir fikir var ve bunu uygulamak istiyorum umarım işe yarar ve bizde yolunmaktan kurtuluruz.fikir şu.


    Mademki küçük bir miktar kauçuk ilk darbenin şiddetini emebiliyor.O zaman bende dürbünü ayaktan sökerim.ve dürbün montaj yatagının iç kısımlarını yumuşak(tabiki jel gibide değil)silikon ile kaplarım sonrada tekrar dürbünü monte ederim.böylece dürbün ile metal ayak arasındaki bağlantı silikon ile kesilmiş olur.ve atış esnasındaki ilk şokun bir kısmını absorbe etmiş olurum.diye düşünüyorum.fakat şöyle bir sorun var.mevcut ayaklar iki parça ve birbirinden bağımsız.buda titreşimlerde ayakların birbirinden bağımsız oynaması ile dürbünün ayarının bozulması önlenemeyebilir.ikinci sorun silikon şeritler monte edilince dürbün yatağı daralırsa dürbün montajında sorun çıkabilir zira çok ince bir silikonunda fazla iş görebileceğini sanmıyorum en az 2mm olmalı diye düşünüyorum ne kadar kalın silikon o kadar fazla emiş .denemeden göremiyeceğiz.Önce ben bir deneyeyim sonra forumda paylaşırım. ;grin;

  • Adı üstünde bu hobi. Yapın yakıştırın zevk alın. Boş zamanınızı değerlendirin. Bizimlede paylaşın. Baktınız uğraş uğraş olmuyor ozaman o parayı verirsiniz. Geçmiş konuları da araştırın fikir sahibi olursunuz.