Hatsan Mod99 optima 3-9x32 dürbün ve ayakları. ve rodajı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar forumunuza yeni katıldım. gectiğimiz günlerde baya araştırma yaparak bir pcp alma kararı almıştım lakin maddi durumum el vermediği için hatsan markasının Mod99 modelini aldım beraberinde optima dürbün hediye edildi. ( iyi mi ettim kötümü ettim bilemiyorum tamamen satıcının anlattıklarına göre aldım hiç araştırma yapmadan)


    1-) Forumda okuğudum yazılara göre dürbün takılmadan 500 ila 1000 arasında bir atış yapılması isteniyor lakin neden olduğunu anlamış değilim. daha hiç atış yapmadan dürbünü monte ettim ve yaklaşık 10 15 mt den hiç ayar yapmadan güzel atışlar yapıyodum.
    2-) merak ettiğim bir konu ben bu dürbünle mod99 ile kaç mt ye kadar güzel atışlar yaparım.
    3-) kullandığım pellet ince mehmetin 4 liralık pelleti 25 30 mt den şans eseri isabet ettirdiğim soda şişelerinde herhangi kırılma patlama olmuyo çın sesi geliyor normal midir? yoksa pellet değiştirmem gerekirmi ?
    4-) optima ile beraberinde verilen ayaklar sanki çok sahte gibi geldi daha sıkarken yamulmaya başladı ayaklarının raya oturan kısmı fazla sıktığım için eğilmeye başladı bu normal mi ?
    5-) dürbünün ayarının bozulmaması için dürbün papucu diye bişey aldım raya monte ediliyo ve bir tarafında plastik darbe emici tarzında birşey var sizce ne kadar işe yarar ?


    saygılarımı sunuyorum acemi olduğum için bu konulara cevap arıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim( forumda 999999 tane konu var aç oku diyebilirsiniz belki ama gerçekten büyük bir kısmını okudum)

    • Official Post

    silah rodajı yayla alakalı bir durumdur. yayın kendine gelmesini silah içersindeki yağı atmasını sağlamak için 500-1000 atıs yaparız
    bende mod99 kullandı pro hunterle 50mt den kibrit kutusunu bile vurabiliyordum ve cokta etkili vuruyordu.
    30mtden ince mehmet bile şişeyi kırar. bende kırmıştı.


    Kesinlikle DAMPA ayaksız dürbünün ayarı yada dürbünün kendisi bozulacaktır.

    agt agtagt

  • yakın zamanda bende mod 99 aldım kayseriden hemde uygun fiyata ama dediğin gibi sıkıntı oluyo kaliteli pellet şart ve dampa ile kullanırsan çok daha verimli olacağına inanıyorum cemal hocam gayet iyi açıklamış herşeyi

    Retay 135 x
    Mod 99 -- Optima 3-9x32 -- SportsMatch DM60 Dampa
    At 44 W-10 Bushnell Banner Dusk & Dawn 6-24x50 Hatsan Pompa Ghost Moderatör