Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Gerçekten de tabanca hafif silahlar içinde kullanımı en zor olan ve en ustalık gerektireni. Filmlerdeki gibi sahneler gerçek hayatta pek yok.


    Özel Harekat mensuplarından biriyle yaptığım bir sohbette, ateşli silah eğitimlerinin Fransız ve İsrail Gizli Teşkilatlarından gelen uzmanlarca verildiğini, onların da 10 m'den uzak mesafelere kundaksız silahlarla ateş etmeyi tavsiye etmediğini söylemişti. Heckler und Koch MP5 gibi tabanca çapı kullanan yarı otomatik/otomatik silahlar veya yarı otomatik/otomatik yivsizler, hedef 10 m'den uzaksa ve bir çatışma stresi söz konusuysa tercih edilmesi gereken silahlar.


    Mesela Western filmlerinin hızla çekilerek kalçadan ateşlenen tabancaları da gerçek hayatta hiç var olmamış. Kovboyla silahlarını filmlerde görüldüğü gibi alçakta ve ucu bacaklarına bağlı kılıflarda değil, ters tarafta (sağ eli baskın olanlar için belin solunda) ve çarpraz çekilecek vaziyette taşırlarmış. Böylece hem at üzerinde giderken tabanca düşmemiş oluyormuş hem de dizgini sağ ell tutarken aniden tabacayı çekmek gerekirse, zayfı el ile de tabancayı çekebilmek mümkün oluyormuş. Ateş ederken de silah hep göz hizasına kaldırılıyormuş. Vahşi Batı tarzı düelloların sonuncularından birinin ana kahramanı olan ve modern zamanlara taştığı için ropörtajlar vs. ile iyi dokümante edilebilen Wyatt Earp, kalçadan yapılan tabanca atışının ancak rakip el ile dokunulacak kadar yakındaysa söz konusu olduğuu söylemiş mesela. Bütün bunlardan anlaşılacaüı üzere, tabanca aslında eskinin kılıcı gibi bir silah. Neredeyse göğüs göğüse çarpışmada kullanılmak için tasarlanmış. Zaten makinalı tabanca (tabanca çapı kullanan otomatikler) konsepti de genel olarak bir siper savaşı olan ve iki tarafın siperlerinin birbirine yer yer 8 m yaklaştığı (Çanakkale'de olduğu gibi) bir savaşın ihtiyaçları neticesinde ortaya çıkmıştır.


    .45 ACP ile ilgili de bir kaç şey söyleyeyim müsadenizle.


    Ateşli silahların erken dönemlerinde, karabarutun yavaş yanması sebebiyle silahların endbalistik (insan üzerindeki durdurucu) etkileri iki yolla arttırılıyordu: uzun namlular ve ağır mermi çekirdekleri. Silahların gelişim sürecinde nitroselülöz kökenli hızlı barutlar üretildi, ama eski alışkanlıklardan kolay vazgeçilemedi. Uzun namluların bu hılzı barutlarla çok da gerekli olmadığı uzun zaman anlaşılamadı. Erken dönem silahlarda kullanılan .45, .50 gibi çaplar, uzun süre kullanıldı.


    Ama sizlerin de bildiği gibi, .45 gibi ağır çekirdekler yavaş yavaş tahtını daha hızlı ve küçük çaplı çekirdeklere terk etti. Kovan çapının daralması, servis tabancaları için aranan br özellik olmaya başlayan yüksek şarjör kapasitesini de sağlıyordu çünkü. Bu sebeple, galiba 80'lerin başında ABD ordusunun standart tabancası Colt 1911 (yukarıda resmi olan fıstık) değiştirildi. İhaleye giren silahlardan ikisi bütün elemelerden geçti: Beretta 92 F ve Sig Sauer P 226. Her iki tabanca da 9 mm Para çapındaydı ve ihale, daha hesaplı olduğu için Beretta'da kaldı.


    Yine 10 sene kadar önce, FBI da tabancalarını önce 9 mm sonra .40 kalibre (yaklaşık 10 mm) Glock'lara çevirdi. Tabi bu seçimlerde sadece çap değil, bu silahların çatışma şartlarındaki kullanım kolaylıkları da rol oynadı.


    Tabanca genel olarak bir uzun mesafe silahı değildir. .45 ACP ise, çekirdeği daha hafif ve yüksek enerjili dolulara kıyasla daha da yavaş ve balistik hattı çok eğri bir cephanedir.

  • 7.65 kırıkkale tabanca ile 25 metre grup atışlarım 1cm en fazla 2cm açılıo fakat öyle 50 60metre gibi atışlar için kesinlikle uygun olmayan bi tabanca.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Ateş ederken de silah hep göz hizasına kaldırılıyormuş. Vahşi Batı tarzı düelloların sonuncularından birinin ana kahramanı olan ve modern zamanlara taştığı için ropörtajlar vs. ile iyi dokümante edilebilen Wyatt Earp, kalçadan yapılan tabanca atışının ancak rakip el ile dokunulacak kadar yakındaysa söz konusu olduğuu söylemiş


    ne yani USTALAR şimdi bu linkteki altın kaplama tabancası olan adam salllıyo da mı vuruyor? yoksa ilker abi bunları bize mi yutturuyo ;rofl.;

    Webley Patriot I.Nesil 22 cal m;s,S
    Webley Stingray II.Nesil 177cal + Optima 3-9x44E ;tufey#


    www.enfarklisi.com


    0 RH (+)

  • linkteki ustalar gerçekten uzman eskiden kovboylarda böyledir mutlaka linkteki gördüğüm adamlar toplu tabancayı şarjörlülerden bile seri kullanıyorlar hayret ettim ve göz hizasına kaldırmadanda vuruyorlar hedefi yani nişan almadan profosyonellik bu olmalı.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • ülkü abi , mutlaka bir gün tanışmamız lazım ;d;

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Bu tabancanın şarjöründen gaz doldurulan tipi mevcuttur,brnde bir tane mevcut ilgilenen arkadaşlarıma saygılarımla belirtirim.

  • Çok güzel bir tabanca....Luger işte :)

    XDM 5.25 .45 cal Competition tabanca

    Beretta 81-F 7.65 mm tabanca

    Armsan Armtac RS X1 high capacity pompalı 12cal
    Üzümlü 1986 Çifte 12cal
    Lazer Otomatik 7+1 12cal
    Crosman 1077+Tasko 3-9x40
    Hatsan at 44-10
    Hatsan mod 135 Qe Vortex
    Sıgsauer p250 co2
    Ceonic ISSC m22 9mm

    Ceonic sigsauer p320 9mm

    Zoraki 917
    Zoraki 2918

    Bsa sweet 8-32x44

  • benim babamın diyarbakırda görev yaptığı bi abide vardı colt 11 43 üst kapak o kadar ağardı ki tabancayı dizine dik olarak vurunca tabanca kuruluyodu ve babamın 9 mm s.w mermisini içine namludan ( kovanıyla birlikte) şingir şingir oynuyormuş
    allahım sen banada bi colt 11 43 nasibet
    ;tufey#£tabanxalı$

  • 14 lü browningler colta benziyor ve daha kullanışlı

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • arkadaşlar cz 75 kullandım ve browning kullandım ve uzun süredir hem av tüfeği hemde havalı tüfek kullanıyorum. şunu söyleyebilirimki tabanca ile atışlar alışkanlık gerektirir eğer kullandığınız tabancayla sık atış yapıp bir alışkanlık edindiyseniz hedefi yalnızca görerek vurabilirsiniz , hatta peş peşe 25 30 m. gibi mesafelerde çok iyi gruplar bile çıkarabilirsiniz ama çok tekrar ve alışkanlık silaha karşı bi yatkınlık olması lazım .
    bazı insanlarda silah sevgisi vardır fakat silaha karşı bir yatkınlık yoktur bu yüzden mesela nişan alarak tabancayla bir sonuca varmaya çalışırlar fakat çok iyi atışlar yapamazlar, bu tür insan lar özel harekatcıda olabilir , avcıda olabilir veya silah koleksiyoneride olabilir.
    fakat silaha yatkın atış sırasında silahla bir bütün olan atıcı veya silah sever , silahına alıştıktan sonra hedefi görerek atış yapar ve hedefi vurur .
    bu olay bu kadar nettir , bu işi bilenler bunu böyle söylüyor ve yapıyor .hedefleri vuramayanlar yada silah sevgisi olupta silaha yatkın olmayanlarda tabiki farklı tezler sunacaktır . saygılarımla ;kffx;

    hamdım piştim yandım oldum.

  • Bayayhan'a katılıyorum.


    Bu arada Luger konusunun suyu çıktı ve konu önce colt sonra atıcılık kabiliyetine döndü. Eğer bu konulara devam etmeyi düşünüyorsanız yeni bir konu başlığı açalım. ^^

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Mesela Western filmlerinin hızla çekilerek kalçadan ateşlenen tabancaları da gerçek hayatta hiç var olmamış. Kovboyla silahlarını filmlerde görüldüğü gibi alçakta ve ucu bacaklarına bağlı kılıflarda değil, ters tarafta (sağ eli baskın olanlar için belin solunda) ve çarpraz çekilecek vaziyette taşırlarmış. Böylece hem at üzerinde giderken tabanca düşmemiş oluyormuş hem de dizgini sağ ell tutarken aniden tabacayı çekmek gerekirse, zayfı el ile de tabancayı çekebilmek mümkün oluyormuş. Ateş ederken de silah hep göz hizasına kaldırılıyormuş. Vahşi Batı tarzı düelloların sonuncularından birinin ana kahramanı olan ve modern zamanlara taştığı için ropörtajlar vs. ile iyi dokümante edilebilen Wyatt Earp, kalçadan yapılan tabanca atışının ancak rakip el ile dokunulacak kadar yakındaysa söz konusu olduğuu söylemiş mesela. Bütün bunlardan anlaşılacaüı üzere, tabanca aslında eskinin kılıcı gibi bir silah. Neredeyse göğüs göğüse çarpışmada kullanılmak için tasarlanmış. Zaten makinalı tabanca (tabanca çapı kullanan otomatikler) konsepti de genel olarak bir siper savaşı olan ve iki tarafın siperlerinin birbirine yer yer 8 m yaklaştığı (Çanakkale'de olduğu gibi) bir savaşın ihtiyaçları neticesinde ortaya çıkmıştır.


    Ama bu adamlar kalçadan fena sıkıyor :)


    Harici İçerik youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • bu adamlar iddaları çürütüyor gerçekten uzmanlar toplu tabanca ile bu kadar seri atış yapılabileceği aklıma hayalime gelmezdi çünkü bunlar şarjörlülerden çok daha fazla tepio ben 9mm canikle atış yaparken ikinci kez tetiği ancak 2 saniye sonra çekebiliyorum tepmeden dolayı silah şahlanıyor tekrar hedefe doğultup atış yapmam 2 saniyeden kısa sürmüyor bu adamlar 1saniyede topu boşaltıyor nasıl yaptıklarını hala anlayamadım vede adam parayı havada vuruyor şok oldum bende kendimi atıcı sanıyordum komplekse girdim meğer ben atıcı deilmişim kendimi
    atıcı sanıyordum 5 , 6 yaşlarımda babam la birlikte ava giderdim o gün bu gündür silah kullanırım meğer silah kullanmamışım sadece hoş vakit geçirmişim

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen kartalcin ().

  • konu biraz saptı ama affınıza sığınarak yazıyorum , videolarda gördükleriniz yukarıda yazdıklarımı doğruluyor.
    bu da şu demek oluyor biz silah severler ve atış meraklıları genellikle askerde ,avda yada atış yarışmalarında gördüklerimizi yada ortalama standartlardaki bir özel harekatcının anlattıklarından yola çıkarak bu tarz atışların olamayacağına yada yalnızca hedefi görerek ( nişan almadan yani göz gez arpacık yapmadan yada dürbün kullanmadan)vurulamayacağına yada çok zor olduğuna inanıyoruz veya öyle sanıyoruz . bunun sebebide orduda veya yarışmalarda genellikle ortalama insan yetenekleri göz önüne alınarak hazırlanan atış tekniklerini , kurallarını ve atışları doğru kabul etmemizdir.
    emin olun biraz yetenek ve kesinlikle silaha yatkınlık ve silah sevgisiyle ve çok antreman ile 1000 ,1500 metre atışları bile görerek vurabilirsiniz .
    ( sıradan ortalama yetenekdeki birisi ortalama bir silah için.)
    ;kffx;;avci;;tufey#

    hamdım piştim yandım oldum.

  • o videodaki kovboy,kullandığı toplular sanırım 38 likten bile düşük .yani sarsıntı yok .

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • vista kullandığım halde nedense dediğiniz youtube ayarlarınıda yaptım ama video görünüyor hata veriiyor yani açılmıyor

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • remington 722 nin çapı nedir acaba__?30x06 mı__?ruhsat roblemi nerden kaynaklıyor___?bana devret hemen alayım :))))22 calibre silahınızı kaça sattınız__?ben avcıyım.tanışmak istiyorum.kayseri bünyan p.m ilhan.bu arada 721 model 30x06 model bir remingtonda bende var ama bunlar çok eski model silahlar.

  • luger e bayıldım.....

    Sevmek güzel meslek ,


    Can dayanıyor dayanmasınada ,


    Yürek gitti gidecek ...
    cukurovateam.png


    Güzel olan sevgili değildir , sevgili olan güzeldir ...