6.35 pcp secimi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese selamlar. Artik yaylidan terfi zamani pcp ye geldi diye dusunuyorum. Aklimdaki pcp hem isabetli hemde guclu olmali kesinlikle 6.35 kalibre min olmali.
    Dusunduklerim
    1-fx royale 500
    2-airarms s510TC xtra fac
    3-benjamin marauder ( yeni versiyonu plastik kundak 2013 model)


    İclerinde fx in en kaliteli ve en isabetli oldugunu biliyorum. Ayrica regulatorlu ve 50 fpe 70 atis yaptiriyor. Herseyiyle mukemmel bir silah tek eksisi fiyati?



    S510TC dual tup olan orjinali 35 fpe ancak modifiye edilip 50 fpe ye cikabiliyormus? Dogrumudur? Eger cikarsa ortalama kac atis yapar,modifiye zor ve masraflimidir, isabet dusermi bunlari bilmiyorum?




    Yeni marauder kundak daha hafif plastik olmus, yukseklik ayari var, tetik cekme ergonomisi duzelmis, valf ve cekic yayinda degisim var, namlu ceketi elden gecmis daha sessiz
    Sonucta zaten iyi olan 6.35 marauder tum kucuk aksakliklari giderilerek dahada iyi olmus ithalatcisi 2300 gibi bir fiyata gelicek diyor fiyatida en uygun stabil 16 atis yapiyormus. 50 fpe oda.



    Sizce hangisi ? Lutfen 5.5 mm onermeyin . benim aklima marauder geliyor fiyatida uygun . Yada hepsinden vazgecip royale 500 alacagima biraz daha ekleyip FX Boss mu alinir?
    Boss cok iyi bir silah ancak kalibresine gore gucu dusuk. 80 fpe 44 atis yapiyormus. Mesela bunu 90-100 fpe 30 atis gibi bir modifiye yapilabilirmi?


    Son olarakta hatsan, sumatra evanix gibi markalari tavsiye etmeyin, malesef kalite anlayisimin biraz disinda kaliyorlar

  • fx boss fiyatına daystate air ranger 6.35 alınır bence 80 fpe

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • İsteğinize en uygun tüfek daystate wolwerin ancak fiyatı uçuk yurt dışında bile 2500-2600 dolar seviyesinde.


    Royal güzel tüfek ancak her zaman ts namlular bana itici gelmiştir.
    Air arms kaliteli güzel bir pcp ancak regülatör yok bildiğim kadarı ile çift tüplü olması regülatöre engel.
    Benjamin marauder amerikanın hatsanı desek yeri var.Atış eğrisi iç açısı değil.
    Fx boss .30 cal olmasına rağmen 76-78 fpe üretiyorki.Aynı güçü daystate air ranger 6.35tende alabilirsiniz.


    Ayrıca cricket .25lerede bakabilirisiniz onlarda 47 fpe güç üretiyor fena değil bence.Compact,isabetli,güçlü bence işinizi görebilir.

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Wolverine malesef ulkemizde yok. O yuzden eledim. Fiyatida fx bossdan bir tik pahali olur. Ama en iyi big bore bence wolverine. Boss un 100 m grupmani cok iyi, silahin parca ve iscilik kalitesine zaten laf yok. İsabet super atis sayisi stabil 44 tane tek problem isabetten odun vermeden sadece atis sayisini azaltarak guc artmasi lazim . air ranger 80 olayina pek girmiyorum isabeti problemli bir tufek onlarca otorite tarafindan test edilmis.

  • Yakın zamanda cricket .357ler gelicek bildiğim kadarıyla onada bir göz atabilirsiniz ama kaç fpe bilmiyorum.

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • cricket .25 De göz geçirin.
    Energy 47 ft/lbs
    Cricket25ShotCurve.gif
    RESIM için www.topairgun.com/files/201961…ed/Cricket25ShotCurve.gif

  • Ben uzun ve agır tüfekleri pek sevmedigim için size tavsiyem cricket olur( tabi 6.35 bulabilirseniz)veya on gün içerisinde bobcat ler gelecek ikisininde gücü 47 fpe,ağırlık ve boyları birbirine yakın.fiyatları haricinde iki tüfeğinde eksi bir yönü yok.

    steyr challenge
    cricket 6.35

  • Cricket lerde bana oyuncak gibi geliyor. Bullp up kesinlikle tarzim degil en onemliside cricket ler bana gore fx ayarinda silahlar kesinlikle degiller. Sahipleri alinmasin yine kisisel gorusumdur: cok fazla abartilan silahlar. Kesinlikle o paralari haketmiyorlar. FX firmasi bence su an havali grubunda dunyanin en iyi firmasi ozellikle argeleri cok iyi, cok teknolojik ve surekli guncel urunler var. Silahla en cok icli disli olan millet amerikalilardir dolayisi ile silahtan en iyi onlar anlar adamlar 200 dolara yivli tufek ve sinirsiz muhimmat alabiliyorken gidip 1000-1500 dolara fx aliyorlar hatta fx ler amerikada su gibi satiliyorsa bu isi yapiyorlar demektir.
    Lutfen yanlis anlasilmasin fx silahim hic olmadi ve fanida degilim . yabanci forumlardan okuduklarimi paylasiyorum. Ancak fx boss konusu biraz muamma silahin kendi sitesinde bile duzgun tanitimi yok boyle pahali bir urunu almadan gormek ister insan

  • Şu ana kadar sumatrada gördüğüm gücü hiç bir silahta görmedim ve hayran kaldım ama ne yazık ki yalnızca tüpe takılı atışlarda her atığımı vurdum( tahmini 130 - 140 metre) buna yakın bir güç ve üstelik regulor ve isabet için ne yapılabileceğini ben de düşünüyorum.



    Bu günlerde aklımdaki düşünce; F X boss alıp namlusunu 6.35 ile değiştirmek onu güçlü ve stabil silah yapmaz mı.
    30 kalibrede stabiliteyi kaç grain ile yakalamışlarsa aynı ağırlıkta 6.35 kullanırsak isabet de bozulmaz sanıyorum.
    Bu durumda mesela royal 500 ile , boss namluları birbirine uyar mı (Ne de olsa aynı seri, ikisi de smot twit i ve üzerindeki diş varsa herhalde uyar yada yuvalı ise aynı ebattadır vb)


    İsteğim elimdeki sumatra gücünü daha isabetli ve sabit güçle kullanmak, ingilizce okumak sorun olduğu için yabancı formlara ve yazılanlara bakmıyorum ama belki de böyle bir uygulama olmuştur.

  • Tüm yabancı forumları neredeyse tamamına yakınını okudum.1-2 örnek dışında silah namlusunu değiştiren yok o örneklerde condor marka silah sahibi kişiler.

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Bossun espirisi.air ranger 25ten 2 kat fazla atış vermesi.

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • boss la ilgili http://www.airgunsofarizona.com/ dataları burada inceleyebilirsiniz.ayrıca filintalar grubunun forumda paylaşmış olduğu videolar var oldukça güzel ve zevk alarak izlersiniz.yalnız siz 6.35 kalipre diye belirtmişsiniz boss 7.62 dir.birde raw ın hm1000 x diye bir tüfeği var yüksek güçte isabet ve kalite olarak 1 numara bence.

    steyr challenge
    cricket 6.35

  • evet boss 7.62 ve ben boss alıp namlu değiştirerek onu 6.35 yapabilirmiyim diye düşünüyorum, konu ; namlu değişimi ile istediğimi elde edebilirmiyim konusudur.

  • Atıcılık söz konusu ise pcp de 5.5mm den şaşmamak lazım. 6.35 ve ya daha üstü bir pcp, atıcılık açısından(hava sarfiyatı ve isabetlilik) bence pratik değil. Yani avcılık dışındaki beklentileri karşılamada bence hayal kırıklığı yaratacaktır.

  • 6.35 ve üzeri 150 metre ve üzerinde daha isabetli olucağını düşünüyorum.

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • evet boss 7.62 ve ben boss alıp namlu değiştirerek onu 6.35 yapabilirmiyim diye düşünüyorum, konu ; namlu değişimi ile istediğimi elde edebilirmiyim konusudur.

    onun yerine royal 500 alıp modlayarak aynı güce getirmeniz daha maantıklı ve ucuza malolur diye düşünüyorum.forumda bu işten anlayan üstadlar var onlar size yardımcı olabilir.

    steyr challenge
    cricket 6.35

  • tanıdığım arkadaşlar bu silahların yeni nesil olduğunu ve neler yapılabileceğinin henüz net olmadığını söylediler, anlayacağımız o ki; bu pahalı bir macera olacak ve sonu da belli olmayacak, ben de bu maceralar arasından en basit bana mantıklı gelenini düşündüm. bu arada royal biraz zayıf değil mi ?





    ben uzun mesafelere atarken rüzgardan vb etkilenmemesi ve enejisini kaybetmemesi için büyük alibre düşünüyorum ama boss 30 sumatra 25 kadar güçlü değil nasıl daha uzağa gidebilir ki. Örneğin 400 mertelere nasıl atarız

  • pcp de ateşli yivli zevki yaşamak hayaldir. Yurt dışında bazı yerlerde .22lr güç olarak nerede ise yivliden sayılmazken, pcp ile bundan daha düşük güçlerde ve aşırı hava sarfiyatı kullanarak 400mt lere havan atışı ile çanak anten vurmak için yıpranmak neye yarar? Ama avcılık için uygun olabilirler, tabii yurt dışında.


    PCP ile bence max. 50-60fpe 5.5mm bir silahla, 200-250mt lere kadar atıcılık mantık ve pratiklik sınırlarındadır.

  • ben de uzun zamandır 6.35 iyi bir tüfek arıyorum. Önce işi bi Sumatra ile halledebileceğimi düşündüm ama onu da inceleyince (Alparslan bey sağolsun) öğrendim ki işler öyle yürümüyor...
    Tüm bu arayışlarımın ardından halen 6.35 hayalim devam etmekle birlikte bulduğum sonuç şu ki eğer adam akıllı atış yapmak istiyorsan ve bunu da 6.35le yapacaksan alacağın tüfek Daystate airranger. Kaç para olduğuna baktığımda o paranın üstüne biraz daha ekleyip almak istediğim birinci aşama yivli tüfeği alabilirim :)) üstelik aynı parayı versem de .22LR alıp aynı performanstan daha fazlasını alabilirim tek sıkıntım yıllık 200 mermi hakkı olur ki o biraz sıkntı...
    Veya şöyle bir çözümünüz var (Alparslan beyin dediği):
    Al sumatrayı tak tüpe tüpe bağlı atış yap :))
    Saygılarımla...

    Blaser R93 Professional .30-06 Springfield
    Browning New A5 12Ga 71cm
    Stoeger MD2000 12Ga 66/Slug Combo
    Wizard Arms Supervision-S 12Ga 66/Slug Combo
    Akus superpoze (coming soon)
    AT44 Long W-10 LW .22




    Başarılarda gururu yenmek, felaketlerde ümitsizliğe direnmek lazımdır...
    Mustafa Kemal ATATÜRK