FX Boss bilgi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar cümleten;
    büyük kalibre pcp seçimimde Boss dan yana karar kıldım gibi ancak aklımı kurcalayan birkaç konu daha kaldı;
    öncelikle boss konusunda fazla inceleme yok. silah 2012 yılında çıktı ancak kendi sitesinde dahi olmak üzere hiçbir bilgi yok. başka satıcı sitelerde ayrıntılı olmayan bilgiler var.



    FX kendi sitesine böyle bir amiral gemisinin bilgilerini niye koymaz? üretimimi durdurdu? vazgeçti problemmi yaşadı?
    ayrıca sözüm meclisten dışarı 3 kuruşluk bir yaylı tüfek bile çıktıgında yurtdışında hemen onlarca inceleme oluyor birsürü test , yayınlar, kişiler birçok otorite site, yine onlarca video var en ucuz yaylılar için bile. ama piyasada çok az bulunan herkesin eklediği büyük kalibre boss gibi bir silah için 3-5 inceleme toplasanız 3-5 video bile yok bu nasıl iştir?


    silah begenilmiyormu? niçin incelenmiyor, tüm ayrıntılarını ince detayına kadar nereden öğrenebiliriz? sonuçta 5 bin tl para vericez. Rakiplernini wolverine gibi onlarca incelemesi ve yüzlerce videosu varken boss niçin böyle.

  • İnceleme bilmem ama youtubede filintalar grubunun bisürü atış videosu var izlemediyseniz tavsiye ederim abi

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Yani dusunsenize kac kisi bu kalibrede bir havali tufek alir??? Kucuk bir kesim.ama ucuz bir yayliyi cok insan alir incelemeside yorumlarida cok olur.boss cok buyuk bir kalibre ve oldukca yeni bir silah.koyu bir fx taraftari olarak kotu olacagini dusunmuyorum.en iyi geri bilgiyi forumda kullanan aarkadaslardan alabilirsiniz.

    Steyr lg110

    HW100s .177

    Huglu Px5 pro .22

    Nikko 10-50-60

  • wolverinde .303cal ve pahalı bir silah ama boss hakkında fxin sitesinde bile doğru dürüst bilgi yok

    Samyang Sumatra Carbin .22 + 3-9x32 optima

    Kral arms bigmax .25 (güç modifiyeli) 3-9x32

    Kral arms puncher breaker
    Hatsan at-44 10 .22 cal + 6-24x50 bsa
    Perfect line 60 libre makaralı yay + Lazer nişangah
    Hatsan mod 85 sniper .22 + 3-9x32 optima
    Beretta Stoeger x20 suppressor + Yatagun dampa + 3-12x44 AEO
    Hatsan mod 125 .22cal SportsMatch DM60 dampa breaker 3-9x32

    Cobra 80lb pistol crossbow
    Ekol 55 .177
    Crosman 357 .177
    Zoraki 925 full auto
    Zoraki 918
    Zoraki r1
    Blow magnum
    Blow c06
    Blow mini
    Blow class

  • Fx neden Lw ile calışmayı bıraktı ki sanki. En azından Lw opsiyonu olsa hatsandaki gibi smooth twiste alternatif olarak daha iyi olurdu sanıyorum. Test edilip onaylandı mı bilmiyorum ama smoth twist ilk duyurulduğunda forumda üstadların ortak görüşü solid peletlerde sıkıntı olacağı namludan çıkınca kısa süre sonra spin atıp isabeti bozacağıydı. Belkide bu sebepten fazla ilgi görmüyor wolverine gibi. Kullanıp deneyen varsa solidle merak ettim şimdi sonucu :)

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Yani kendi sitesinde nicin bilgi yok? Bu cok anlamsiz. Ayrica bullet ile kullanilamiyorsa ne anlami var? Sonucta bu silahi .22 gibi kucuk yivli kalibresine alternatif olsun diye aliyoruz. Modifiye edip bullet aticaz ki paramizin karsiligini versin.


    Pelet atacaksak Yoksa gidip 800 liraya 2 ci el .25 cal bt 65 alip modifiye ederim paramda cebimde kalir.


    Bu yenilikcilik adi altinda sirf gelisme maksadiyla sacma sapan isler yapilmasina karsiyim 40 yillik bilinen lw varken smooth twistte neymis. Bosuna zaman ve para kaybi firma icin bursuru gereksiz arge

  • Bullet konusunda emin değilim ama abi bi araştır forumda kullananlara sor istersen yanıltmak istemem eski bi konuda öyle bi görüş vardı oda sadece teorikti ozamanlar st namlulu modeller ülkede yoktu

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Sayin nigdeli boss icin modifiye onerisi nasil olur atis stabilitesini ve isabeti kesinlikle bozmadan orjinalde 78 fpe 44 atis olan silahi 90+ fpe 30 atis civari yapacak sekilde ayarlamak mumkun olurmu?

  • Siz hiç smot twistle Atış yaptınızmı?

    Zamaninda t12 sahibiydim . cok bir fark goremedim lw namlulu at 44 um ile arasinda isabet olarak. Belkide benim isabet beklentim yuzundendir. Cok profosyonel degilim.


    Konunun disina tasmayim isimi gordukten sonra namlu tipide onemli degil ne olursa olsun.


    Benim istegim bu fiyata karsilik olarak 55 grain bulletlari 950 fps stabil ve isabetli olarak 100 m ye atmak.

  • Siz bu pcp işinden baya bir anlıyorsunuz yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. Hem LW namluyu hemde smoot namluyu görmüş tecrübe etmişsiniz anlaşılan, yenilik adına saçmalık olduğuna bile karar vermişsiniz. Saygılar

  • Evet 2 namluyuda sahibi olup denedigim dogrudur. Benim sacmaliktan kastim yeni icat cikarmak anlamindadir. Farzi misal 40 yildir kullanilan, begenilen, denenmis hali hazirda lw varken ne geregi var ugrasmaya? Argeye bir ton zaman para harcamaya? Al lw kullan iste o parayi baska yere ayir . millete tufekleri fais fiyattan satip ustune birde namlu tutucu yada basinc gostergesi gibi basit parcalardan para isteme . haksizmiyim?
    Hem konu disina cikmasin biz tufegi soruyoruz millet namlu tartismasina giriyor.
    Benim gorusum budur herkes istedigini begenir kullanir kimse gibi dusunmek zorunda degilim.
    Sorumla ilgili cevap yazmak isteyen yazabilir yazmak istemeyen yazmaz.

  • Fxin smooth twist namludaki amacı masrafını düşürmektir bence lw namlu eztra masraf ama namluyu kendin yaptığında daha avantajlısın. Ama hatsandaki gibi secenek olarak lw koyup masrafıda fiyata yansıtsa yenilik denemek isteyen st alır lw isteyen farkını ödeyip lw alırdı iki tarafta memnun olurdu. Smooth twisti solidle denediniz mi hiç bir dark var mı yivli namludan ?

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Fxin smooth twist namludaki amacı masrafını düşürmektir bence lw namlu eztra masraf ama namluyu kendin yaptığında daha avantajlısın. Ama hatsandaki gibi secenek olarak lw koyup masrafıda fiyata yansıtsa yenilik denemek isteyen st alır lw isteyen farkını ödeyip lw alırdı iki tarafta memnun olurdu. Smooth twisti solidle denediniz mi hiç bir dark var mı yivli namludan ?


    Dediğim gibi ben o farkı görebilecek düzeyde bir atıcı değilim o yüzden bana pek bir yenilik gibi gelmemekle birlikte lw namluların normalde daha masraflı olduguna katılıyorum. en azından namluyu açmak için kullanılan bıçak ömürleri st namluya göre daha uzundur. neyse solid hiç denemedim zaten t12 çok güçsüz bir silahtı sevemedim pek bana hitap etmedi.


    Dediğiniz gibi Boss da namlu ne olursa olsun bullet atabilmesi önemli zaten havalılar ateşli gibi olmadıgından belirli bir menzili var 100m civarı onada bullet atmak isterim o kadar para vermişken pelet atarsam olmaz alay konusu oluruz çevremizde

  • Silaha sahip olanlar gerekli açıklamayı yapacakdır bence atmasa bile pişman olmazsınız fx kalitesi standardı yüksek bi marka kullananlarda çok isabetli diyor bullet konusundaki merakımızda giderilirse imkanınızda varsa neden alınmasın :)

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Başlıkta fx boos bilgi yazıyor konunun geldiği yere bak fx boos fiyatı pahalı namlu niye lw değil vardır bir bildikleri

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • belli bir ağırlığın üstündeki peleti yola çıkartmak için gereken yüksek enerji, o peleti tam setlerin ve yivlerin içine oturtmadan da ileri doğru itiyor sonuçta yarım yamalak bir dönme kazanarak çıkar. yiv, set ile birlikte dönmeyen mermi sıyırma esnasında havayı boşa harcar . F X firması bu yöntemle daha az havayla aynı enerjiyi sağlamayı hedeflemş olsa gerek, bu da daha çok sayıda atış demektir. Başarmışlarsa bu harika değilmidir.





    Benim aklıma takılan ise, aradığınız gibi bir 30 cal bulsanız bile istediğiniz zaman istediğiniz ağırlıkta, bullet, pointed, baracuda match gibi farklı şekillerde mühimmat bulabilecekmisiniz ve bunlar kaç paraya mal olacak. Ben bu durum için namlusunu aynı serinin royalle 500 tipinin 500 cc tüpü ve 6.35 namlusu ile değiştirmeyi düşündüm ama bu parçaların birbirine uyumlu olup olmadığını bilmiyorum, bu tür bilgileri nereden öğrenebilirim. Bu şekilde bir değişiklik mümkün ise sanırım mükemmel pcp ye yaklaştık demektir.

  • Kullandığınızı söylediğiniz Fx T12 yi ne zaman aldınız? Üretim tarihini söylermisiniz? Saygılar

  • Daha öncede http://www.airgunturk.com/2031…r/thread5.html#post235148
    Başlığı altındaki paylaşımımı yinelemek isterim.
    Smooth Twist namlu ile LW namlu arasında kar etme düşüncesiyle yapılmış bir tasarruf yoktur.Maliyet açısından baktığınızda al birini, vur birine.
    Hatta bunun tam tersine bugün bir üretici olarak satın almak isterseniz FX smooth twist namlunun fiyatı LW den daha yüksek.
    LW .30 Kalibre Namlu fiyatı 89.90 dolardan (toptan) satarken FX .30 smooth twist namluyu bunun iki katı fiyata bile satmıyor.
    Kabaca bir hesapla FX sırf namlu takasına girse ,namlu maliyetini %50 azaltır.
    Bu bağlamda smooth twist namluya 3 kuruş kar amacıyla uydurulmuş bir ürün muamelesi yapmak,hele hele saçmalık olarak nitelemek imkansız !
    Konuyu Boss ve .30 kalibreye getirirsek bu konuda haziran dan bu yana bir çok çalışmaya şahitlik etmiş biri olarak örnekleriyle birlikte açıklamak isterim.
    Çok iyi tanıdığımız 2 marka bu yıl içerisinde LW namlularla .30 PCP ler üretmeyi denedi. Sonuç tarihi bir fiyasko oldu ve markaların ikiside projeyi iptal etti.
    Çalışmalarını bizzat takip etme fırsatı bulduğum firmalardan biri LW .30 la yapılan çalışmalarda 100 yard grupmanını ortalama 90 mm olarak diğeriyse
    100 metrede 130 mm olarak yayınladı (Ekim 2013).
    Aynı proje kapsamında üretilen PCP ler sadece LW namlu yerine Fx smooth twist namlu değişimiyle grupmandaki iyileşmenin ilk firmada 100 yard da 45mm ve ikinci firmada
    100 metrede 70 mm olarak tespit edildi.
    Seri üretim için Fx ten namlu talep edildiğinde FX namlu satışının olmadığını bildirmesine rağmen 139 dolarlık birim fiyatıyla geri dönülmüş ve yinede satış yapılamayacağı bildirilmiştir !
    Sonuçlar asla smooth twist namlunun LW namludan daha iyi olduğu şeklinde anlaşılmamalıdır. Bu sonuçların ortaya koyduğu tek realite şudur :
    1- LW namlular .30 diabolo dizayn (pellet) mühimmat için uygun yiv ve set ölçülerine haiz değildir.
    2- LW namlu twist oranı adı geçen hızlarda pellet mühimmat için uygun değildir.
    3- Smooth twist namlu solid mühimmat a uygun değildir.
    Bu sonuçları paylaşmamım amacı halen projelerin askıda olmasına rağmen devam etmesi ve uygun vasfa haiz .30 namlu arayışımın sürmesidir.
    FX Boss .30 kalibrede en isabetli PCP ve bu başarısını 87 f/p seviyelerine kadar kayıpsız koruyor.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22