Av Bıçağı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bir ay sonra 3 arkadaşımla birlikte kampa gitmeyi düşünüyoruz 3 gün 2 gece kalacağız. ben hem ağaç kesmek hemde her amaca uygun olsun diye bıçak bakıyordum. Bunu beğendim he türlü işimi görsün diye almayı düşünüyorum. Ürün bu http://cakicim.com/product.php?id_product=184 sizce bu fiyata amacıma uyan daha güzel bir ürün bulabilir miyim? Ayrıca bunu sürekli tekrarlamayı düşünüyoruz yani tek sefer için almıyorum o nedenle 70-80 tl verebilirim.

    Hatsan Mod 85 Sniper
    SF Archery Optimo +

  • bıcağın çeliğinin tek parça olması,gövde bütünlüğünün tam olması sağlamlığı için önemli,sapının içinin boş olması ağırlık dengesi ve dayanıklılığı açısından tercih sebebi değil.bence fabrikasyon bıçaklardan ziyade büyük oranda el emeği olan bıçaklara bakın,tabi kampta mecbur kalınırsa iyi bir bıcak ağaç kesmekte kullanılır ama asıl işi o değil, bir kamp baltası daha uygun olur ağaç kesmek için.
    mogan bıçak,güdül bıçak vb. gibi üreticilere de bir bakın,ülkemizde gayet kaliteli bıcaklar üretiliyor.

    Gamo PT 85 Blowback
    Gamo Shadow İGT 4.5
    Air Arms s200 Fac 5.5

  • Linkteki bıçak yekpare olmadığı için odun parçalamak için hiç uygun değil. kırılırve sizi yarıyolda bırakır. Bütçene ve odun parçalamaya uygun bıçaklar için ascim markete bak. http://www.ascimmarket.com/Pro…asc-2_list-0_tutar-1.html

  • Siz bir model önerebilirmisiniz internetten alıcam zaten

    Hatsan Mod 85 Sniper
    SF Archery Optimo +

  • eğer diğer arkadaşların da senin yaşında ise tecrübeli birisi yanınızda olmadan doğada kamp yapmanızı önermem,özellikle bu tip kesici ve kırıcı malzemeleri kullanmak kamp ortamında çok dikkat gerektirir,doğayı hafife almayın.

    Gamo PT 85 Blowback
    Gamo Shadow İGT 4.5
    Air Arms s200 Fac 5.5

  • alpago arkadaşımızın söyledikleri kesinlikle doğru, geçlik yıllarımda bir kampta gözlerimiz karanlığa alışmışken bir arkadaşımızın bir saniyeliğine feneri yakmasından dolayı kısa süreli olarak göremedim ve tam o sırada bir dereden karşıya atlıyordum oradaki kesik kütükleri görmedim küçük bir sakatlık geçirdim, daha da kötüsü yanımdaki bıçak, nasıl döndüyse kılıfıyla birlikte böğrüme battı, kesmedi ama ağrı yaptı, dizimden dolayı bir haftaya yakın süre yürüyemedim, böğrüm de uzun süre ağrıdı ve morardı. Eskiden kurban bayramında kolunu hatta bacağını kesenlere gülerdim, artık gülmüyorum, Sizlerde lütfen çok dikkatli olun, kaza dediğimiz hadise zaten tahmin edemeyeceğimiz yerlerden kaynaklanır.



    Ateşin başında içilen çaylar, anlatılanlar hayatınızın en güzel vakitleri olacaktır bu zamanları tatlı birer hatıra olarak anmak yada kabus gibi hatırlamak sizin elinizde.



    iyi eğlenceler

  • Merak etmeyin yanımda 20 yaşlarında tecrübeli insanlar olacak zaten kendimde kısmen köyde büyüdüğüm için tehlikenin farkındayım.
    Ayrıca tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Hatsan Mod 85 Sniper
    SF Archery Optimo +

  • Ahaç parçalamak için,ağaç budama destereleri var lazer bilemeli olanlar okadar hızlı kesim yapıyorki inanılmaz.ben balığa giderken küçük balta götürmeyi bıraktım.en iyisi 20-25 tl

    bursateam.png

  • kukri tarzı bişey işinizi görür sanırım

    Samyang Sumatra Carbin .22 + 3-9x32 optima

    Kral arms bigmax .25 (güç modifiyeli) 3-9x32

    Kral arms puncher breaker
    Hatsan at-44 10 .22 cal + 6-24x50 bsa
    Perfect line 60 libre makaralı yay + Lazer nişangah
    Hatsan mod 85 sniper .22 + 3-9x32 optima
    Beretta Stoeger x20 suppressor + Yatagun dampa + 3-12x44 AEO
    Hatsan mod 125 .22cal SportsMatch DM60 dampa breaker 3-9x32

    Cobra 80lb pistol crossbow
    Ekol 55 .177
    Crosman 357 .177
    Zoraki 925 full auto
    Zoraki 918
    Zoraki r1
    Blow magnum
    Blow c06
    Blow mini
    Blow class

  • [Resim Engellendi: http://tiwibzone.tiwib.netdna-cdn.com/images/axe-multi-tool.jpg] aynısını kullanıyorum bıcakları fazla keskin değil ama cok rahat ağacların kalın dallarını kesersiniz tam kamp için yani isterseniz ö.m atarım nerden aldımı

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Çok iyi olur ama ancak İstanbul'dan alabilirim.

    pm olarak belirttim hayırlı olsun simdiden iyi eğlenceler kamp içinde

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • bushcraft için, dal vs kesip yontmak için iskandinav tarzı bıçakları kullanmanızı tavsiye ederim. Marka ve model olarak da 'Mora' knives i tavsiye ederim. özellikle karbon çelik olan modelleri fiyat-performans değerlendirmelerinde dünya çapında ünlüdür. Fiyatı da sanırım 50-60 tl civarında.