DHL Express ve Gümrük Sorunu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Üzerinden yaklaşık 20 günlük bir süreç geçmesine rağmen nihayetinde Amerika'lı dostlarımız ürünün geri çekilmesi adına sürdürdükleri faaliyet sonuç verdi tabiiki yoğun bir mail trafiği içerisinde Amerika'lılarıda suçlayarak DHL gibi global anlamda gümrük problemleri aşina olan bir şirkete mahkum etmemeleri adına epeyce mülakatlarda bulunduk..Cabelas,Bass Pro Shop,Sears,Airgun Depot v.b bir çok Amerika menşeili Outdoor ürünleri bulabileceğimiz siteler birincil anlamda veya tamamiyle DHL ile çalışmaktalar özellikle Cabelas şu anda sadece DHL ile gönderi yapmakta..Cabelas ve Bass Pro Shop'un müşteri departmanına ülkemizden alışveriş yapmak isteyen ciddi bir topluluk olduğunu fakat DHL ile yaşanan gümrük problemleri nedeniyle kimsenin sıcak bakmadığını belirttim..Cabelas'a Usps gibi posta ve hızlı posta birimleriyle ürün göndermelerini tavsiye ettim..


    Cabelas'tan almış olduğum ürünün mahrecine iade süreci biraz çetrefilli geçsede koşulsuz para iadesi yapacakları konusunda bilgi verdiler ülkemizde yaşanan gümrük problemi ile ilgili olarak Gtip koduna göre ithalatında ve kişisel alımda problem gerektirmeyecek bir ürünü DHL bünyesinde ve gümrük departmanlarında çalışan ekiplerinin bilgisizliğine vurgu yapınca haklı olduğumu dile getirdiler..Cabelas ve Borderfree garantisi ile ürün almak isteyenler müştteri hizmetleri ile temasa geçerek farklı bir şirket ile göndermelerini rica edebilirler..Özel kargo şirketlerinin sorunlu olduklarını keza hepimiz bilmekte ama DHL istisnai şekilde en sorunlu şirket diyebilirim uzak durulmasında fayda var..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Konuyu tekrardan hortlatayım..Bu arada Cabelas her şeye rağmen ne denli büyük bir firma olduğunu gösterdi yaşanan sorunda kendi hataları olmamasına rağmen hediye bir kupa yollamıştılar..


    Konuya mali detayı yazmamıştım..O dönem almış olduğum ürünün parasını sorunsuzca iade etmişlerdi hemde gümrükte yaşanan onca hadiseye ve özel kargo ücretine rağmen benden hiç bir kesinti yapmadan iade işlemini gerçekleştirdiler üstüne hediyede cabası..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Kaan Özcan ().

  • Bu konudaki bilgilerinizi aktardığınız ve bu yaşadığınız tatsız olay hakkında paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Sayenizde bir şeyler öğreniyoruz.

  • Baya çetrefilli ve uzun bir süreçmiş, geçmiş olsun. Benim için güzel bir kaynak oldu.

  • Bilgi için çok teşekkürler Kaan Bey.


    Ülkemizin havasından mı, suyundan mıdır bilinmez ama Türkiye'de çalışmaya başlayan uluslararası kuruluşlar dahi en kısa zamanda Türk usulü çalışmayı öğreniyor, DHL ve yüzlerce diğerleri gibi...


    Umarım Cabelas'ın bu davranışı, ülkemizde çalışan yerli yabancı tüm firmalar için bir örnek olur.

  • Garanti kapsamında Western Digital tarafından değiştirilen Hard Diski bile gümrüğe takıyorlar. Siz olayı anlatana kadar (şanslıysanız) geçen zamanda antrepo ücreti şu masrafı vs. çok baş ağrıtıyorlar. Donanım ile ilgili ünlü bir forum var malumunuz. DHL marifetleri destan olmuş gidiyor orada. İmkan dahilinde ise kullanmamak lazım.

    Air Arms S510 Xtra Fac .22"
    Hawke 8,5-25*42
    Gamo CFX Royal .17"
    Hawke 3-9*40
    Yıldız SPZ-ME
    Dräger 6 Lt 300bar

  • kaan kardesım bıraz konu dışı ancak söylemeden gecemeyecegım,,bir kova burcu olarak azmine dirayetine bilgine, hayran kaldım... :thumbup: yanlış anlama lutfen simdiye kadar tanıdıgım kovalar tam tersi idi,cabuk sıkılır pes ederlerdi


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • kaan kardesım bıraz konu dışı ancak söylemeden gecemeyecegım,,bir kova burcu olarak azmine dirayetine bilgine, hayran kaldım... :thumbup: yanlış anlama lutfen simdiye kadar tanıdıgım kovalar tam tersi idi,cabuk sıkılır pes ederlerdi


    Estafurullah Akın abi..Güzel düşüncelerin için ayrıca teşekkür ederim..Nede olsa Angara'lıyak :)Pes etmek kelimesi lügatımızda yok :)

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Uluslararası posta servisleri ile kargo şirketlerinin arasında ticari bir fark var,kargo şirketleri genellikle taşıdıkları ürünleri gümrüğe sokarlar,çünkü gümrüğe giren her maldan extra olarak kazanç sağlarlar,bunu tabiki müşteri bilmez,bu örnekte eğer siz para sorun değil herne olursa olsun ben paketimi almak istiyorum deseydiniz,size afaki bir fiyat çıkartırlardı ve paketinizi alırdınız( ip kodları ihtiva eden cihazlar,silah parçaları,illegal şeyler vs hariç)


    Birkeresinde mors dişi antika bir malzeme almıştım,imitasyondu ancak kargo ile geldiği için çok uğraştım,ülke bazında international post şeklinde ülke adı girerek google da arattırdığınızda,dünya genelinde ki posta servislerine ulaşabilirsiniz,en mantıklı ve kolay olanı postadır,ancak dikkat edilmesi gereken önemli nokta tracking number ihtiva eden servisleri kullanmak,yani iadeli tahhütlü,postanızın kaybolma ihtimalini engelemek adına


    Nacizane deneyimlerim sadece...

    "Söylediğini düşünmek,düşündüğünü söylemekten daha zordur"
    "Yüksekten düşenin canı daha çok acır"
    agt




    Daystate Airwolf Mct Tactical 5.5-zeiss conquest 5*20-50 s;,s
    hatsan mod 125 sniper vortex-SATILIK
    +;tuftabV#

  • Uspsle gelen ürünlerde gelende sorun çıkmadı kendi açımdan.

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Doğan kardeşim Usps(United States Postal Service) ile zaten sorun çıkmaz çünkü ABD devlet postasıdır ve ülkemizde PTT ile çalıştıklarından ötürü ha Çin'den alışveriş yapmışsın yada Amerika'dan hiç farketmez burada önemli olan husus özel kargo şirketleri..DHL,TNT,Fedex,UPS,Turkish Cargo ve benzeri şirketler kendi bünyelerinde gümrük komisyonculuğu yaptıklarından ötürü dolaylı yoldan veya kasten gümrüğe takarlar paketleri amaç ordino,antrepo ve bir kaç kalemden oluşan gümrük komisyon bedeli ve harçlarını yolmaktır üzerine ürünün vergisinide dahil edersen elin kolun bağlanır..


    Bu şirketlerin içinde en çok üne sahip olanı kuşkusuz DHL'dir Google'da gümrük sorunu diye aratın muhtemelen 10 sonuçtan 8 tanesi DHL ile alakalıdır..


    Bu vahim tabloyu göz önüne aldığımızda çok fazla aciliyet gerektirmeyen evrak,döküman vs gibi içerikler getirmeyeceksek özel kargo şirketlerini kullanmıyoruz şahsen hızlı posta gönderileri alternatif olarak düşünülebilir..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara