Bu tüfek hakkında bildikleriniz

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba, bir arkadaşıma ait olan resimdeki tüfek hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Tahmini kaç yıllık, markası nedir, değeri nedir gibi soru işaretlerimiz var.

  • Essen bölgesinde yer alan Alman aile şirketi silah,mühimmat,çelik ve sanayi üretimi yapan Krupp markası'nın pek çok antika değerinde tüfeği satılıyor tahmini bir fiyat yerine antika silah müzayede'lerinden bilgi alabilirsiniz..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • çok eskiden yapmayı düşündüğüm ve çok beğendiğim bir model..


    acaba pratikte kullanımı nasıldır bu tür makinaların.. güç-menzil v.s. türünden değerlendirirsek..


    gerçi bu tür kavramlar için, ateşlilerde fişek unsuru daha ön planda galiba, zira enerjinin tamamı fişekte saklı olduğundan, belki tüfeğin kalitesi, yıllar içinde kendini gösteriyordur, dayanım v.s.

  • bahsettiğiniz bu müzayedelere nasıl ulaşabiliriz?

  • İnternet üstünden ulaşabilirsiniz fotoğraflarını yollayarak ayrıca sizinkine benzer ve aynı markada ülkemizde satılan antika tüfekler var bu kişilerle iletişime geçerek piyasa değeri ve benzeri bilgileri öğrenebilirsiniz..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Tüfeğin cinsi lupara.
    Bildiğim kadarıyla İtalyanların akıl ettiği bir tüfek. Kelime itibariyle lupus yani latince kurt kelimesinden türemiştir. Kullanım amacı ilk zamanlarda sık ormanlık bölgelerde kurt avı için olmakla beraber Amerika'da italyan mafyası bu silahla terör estirmiş 1900'lerin başında. Kısa olması orman gibi sık alanlarda ve hedefin aniden gözüktüğü çalılık gibi bölgelerde büyük avantaj. Ancak uzak mesafelerde saçmayı çok dağıtacağını söylemeye gerek yok herhalde :) Mafyanın kullanma amacı da uzun pardesü bol pantolon gibi kıyafetlerin içine rahatlıkla saklanması kendini belli etmemesi.Türkiyedeki yasalar bu tüfeğin kullanılmasına ve bulundurulmasın maalesef müsade etmiyor bildiğim kadarıyla... Namlu boyundan dolayı izin verilmiyor. Zira akıllarda avdan ziyade saldırı silahı olarak yer etmiş sonuçta. Başınıza iş açabilir yani üzerinizden çıkması durumunda.


    Gerekli izinler alınarak antika olarak saklanması durumunda vaziyet ne olur bilemiyorum.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Krupp çok köklü ve büyük bir aile şirketi, Gustav Krupp'un adını verdiği Raylı sistem bir top vardı 100 mermiyle koca bi şehri yerle bir etmişti II.Dünya savaşında, yargılandılar ne hikmetse hapisten de yırttılar, her savaşta parmakları var ellerindeki arşiv ülke arşivi gibi