havalı silahlarda atıcılığın pratik yoldan geliştirilmesi ve yarışmaya basit yoldan hazırlık.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar malum bu dönemde bir yarışmamız var .ve foruma üye olan deneyimli deneyimsiz tüm arkadaşlarımızın gönlündende bu er meydanına çıkıp kendini gösterme isteği varki , pehlivan kızıştırması dediğimiz ufak atışmalar haliyle hız kazandı.


    Burada yazacaklarım deneyimsiz ilk defa bu yarışa katılacak bir arkadaşımıza öyle hesap kitap yapmadan atışını nasıl geliştirebilir. onun ufak püf noktalarını kendimce anlatacağım


    varsayalım konuya mevzu bahis olan kişi bütçesi oldukça sınırlı ama genede bu işe gönül verdi forumdan okuduğu bilgilerlede güç bazında 12 fpe ye uygun olan bir hatsan webley hts 375 veya winchester 800x vs. satın aldı üzerinede nikula 4x32 mildotlu bir dürbün bu takımın hemen hemen maliyetinide 250 tl civarına bitirdi. biraz rica ilede av bayinde dürbünü 20 metre civarına sıfırlattı ( bu arada silah markası ve dürbün markası göstermeliktir önem arzetmemektedir)


    sonra yapması gereken ne olabilir


    birincisi mühimmat kendisinin ayırdığı cüzzi bütçe ile bir kutu veya 2 de olabilir. dandik pelet , 2 kutuda kaliteli pelet almasını tavsiye ederim. dandiklerin markasının önemi olmamasına rağmen özellikle kaliteli peletler iyi bir marka olmalıdır. jsb burda herkesin hem fikir olduğu pelet markasıdır. özelliği kutudaki peletler arasındaki farkın minumum olmasıdır.


    jsb 8.4 gr tavsiye ederim.


    alıştırmaya ilk önce tetikden başlanması en doğru olanıdır. Arabada deriyaj neyse silahda da tetik odur. nerde kavrayacağını bilmediğiniz arabayı süremezsiniz aynı şekilde sertliğini ve istinad boşluğunu bilemediğiniz bir silahlada doğru atış yapamazsınız . boş bir alanda dandik peletlerinizle tetiğe dikkat ederek atış yapmaya başlayın boşluğun nereye kadar olduğuna sertliğin nekadar olduğuna dikkat ederek yapın ve bunu zihninize kaydedin zihninize kazıyarak bol bol ateş edin burda hedef önemli değil önemli olan tetiğe alışmanızdır. asla tetiğe abanmayın bu hareket fazladan silahı sallayacak çekiş yönünüze göre aşağı sağ çapraza doğru namluyu düşürecektir. tetiği hafif hafif parmağınızın ucuyla ezerek çekin çok yavaşça dikkatlice


    bunu yaparken nefes almayı ve tutmayıda bilmek gerekir hedefe konsantrasyonunun ilk şartı nefesi doğru kullanmaktır. göğüsten değil karından ve yavaş nefes alın göğüs kafesi inip kalktıkça omzunuza dayalı silah yukarı aşağı oynayacaktır. karından alırsanız diyafram yukarı aşağı hareket edeceğinden ciğerin hareketi göğüs kafesini en az şekilde oynatacaktır. hedefe hazır olduğunuzda hafifce nefes alın ve bir kısmını verip bekleyin bu size hem konsantrasyon sağlayacak hemde stabil durmanıza neden olacaktır.


    kollarınızı asla çok sıkmayın tüfeği fazladan sıkarsanız tüfekle kavga etmiş olursunuz. asla gereğinden fazla tüfeği sıkıştırmayın tüfeğin ve sizin doğal hareketleriniz ortadan kalkacaktır. desteksiz atışda dürbünde tüfeğin hareketlerini izleyin genellikle aynı yörünge üzerindedir. hedefin üzerinden nezaman tam olarak geçtiğine dikkat edin atış anınız o an dır. ateş anında tüfeğin reaksiyonunu kafanıza kaydedin ve bol bol atış yaparak ona alışın


    tüfeği tutarken tetiği çeken elinizin dirseğini mümkün olduğunca gövdenize dayayın kundağa uzanan destek elinizide çok uzatmayın kol açınızı dar tutun o dirseğinizide gövdenize dayayarak sabitleyin bu ayakta veya oturarak elde edeceğiniz en stabil yöntemlerden biridir. kundaktaki eliniz hemen tetik muhafazasının iki üç parmak önünde olsun normal dağılımdaki bir silahda bu nokta ağırlık merkezinin olduğu noktadır.


    ikinci kısım dürbüne alışmak. bir sehpaya ve ya masaya tüfeği atış yastıklarıyla sabitleyin 20 cm x 20 cm bir karton levha bir çıta alarak 10 metre ( isterseniz 5 er metreylede olabilir) arayla dikip dot larla (noktalarla)ölçüm yapın ( eğer müsabakada kullanılacak hedefin ölçüsüne göre bir hedef keserseniz bu çok daha makbul olacak fazladan hesab işine girmeyeceksiniz.) atıyorum 10 metrede 10 dot, 20 metrede 5 dot , 30 metrede 2.5 dot 40 metrede 1.2 dot vs. bunların hepsini teker teker bir kağıda not alın (eğer dürbün zoomlu ise ölçüm yaptığınız zoom aralığı kesinlikle değişmesin ve ölçüm yapacağınızda hep o noktada zoom yapın. en doğrusu en alt açıklık)


    bu size uzunluğunu bildiğiniz bir cismin sizden ne kadar uzak ta olduğunu kaba taslak bilgisini verir. alışırsanız çok hızlı birşekilde ft müsabakasında mesafe tayini yapabilirsiniz.


    Atış kısmı


    silahınızı bir sehpaya tam dengeli bir şekilde sabitleyin gerekirse su terazisi kullanın . silah tam dengede iken ufak bir su terazisini denge 0 dayken yani ortadayken dürbünün altına yapıştırın.


    bu silahın dengeli durup durmadığına karar vermenizi sağlayacak ve atışda oldukça etkili olacak.


    bu atışları yaparken müsabakada kullanacağınız peletleri kullanın yani kaliteli olanları. ve mümkünse aynı kutuyu.


    tüfeğinizi gene sehpaya sabitleyin ve sırasıyla 10 metre , 20 metre, 30 metre, 40 metre ve 50 metreye aynı boydaki çıtalarla hedef kağıtlarını dikin (isteyen 5 er metre araylada yapabilir)


    silahınızı hedefin tam ortasına gelecek şekilde nişan alıp sabitleyin ve hep aynı noktaya atış yapın dikey dotlardan peletin hedefin nişan aldığınız noktanın ne kadar altına veya üstüne düştüğünü not alın atıyorum 10 metre 0 dot ken 20 metre 1 dot yukarı gibi


    bu sizin kaç metrede nekadar yukarı yada aşağı atacağınızı gösterir.


    basitçe


    kundağın önüne hafif bir nesneyi ince bir iple bağlayarak bir rüzgar göstergeçiniz olacaktır(kuş tüyü iyi ve estetik bir seçim). rüzgarlı bir havada atışa tekrar çıkın yukardaki düzeneği hazırlayıp tekrar atış yapmaya başlayın bu sefer hedefin arkasına daha iri bir karton tabaka bağlayın ve sallanmasını önleyin


    atışlarınızın sonuçlarını göstergecin konumunu dikkate alarak not alın


    bu size rüzgarlı havada sapmayı gösterecektir. atıyorum ( göstergeç 45 derece sağ tarafa eğimde iken 10 metrede yarımdot sağa , 20 metrede 1 dot sağa vs gibi )


    bu denemeyi dahasonra rüzgara göre yönünüzü değiştirerek tekrarlayın mümkün olan bütün açıları deneyip not alın.


    bütün aldığınız bu notları bir ufak defterde yanınızda bulundurun ancak önce ezberlemeye çalışın. ve bol bol atış yaparak pekiştirin.


    müsabaka yerine geldiğinizde rakım ve atmosfer değişeceğinden sıfırlamanızda değişecektir. ( pelet daha ileri veya geri düşecektir.)


    tekrar sıfırlamanızı kontrol edin yapabiliyorsanız ilk 10 metre , 20 metre vs düşmelerinide deneyin.


    telaşınız ve heyecanınız olacaktır. kesinlikle panik yapmayın .bir önceki akşam veya o gün alkol yada aşırı uyarıcı almayın , o gün mümkünse yarışmadan önce ki iki saat içinde yemek yemeyin gazlı içecek içmeyin.



    sizlere rastgele dostlar .

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen ZETAX ().

  • Çok güzel ve de değerli bilgiler.. Teşekkürler, Mod 52 4.5 cal. İçin dürbün ve ayak tavsiyesinde bulunabilir misiniz acaba?


    GT-I8160 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Teşekkür ederim
    Mod52 biraz teper dampa kullanmanızı tavsiye ederim o yoksa tek arça ayağı takmadan önce altını silikonlayın öyle takın Dürbünede ayakların geldiği noktaya lastik sarın dampa tkisi yapacaktır
    Dürbün olarak çok iri bir dürbün kullanmayın bende tasco 3x9 aoec var ufak bir dürbündür ancak içinde su terazisi bile var ondan bulursanız tavsiye ederim.

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Sayın arkadaşım, zaman ve emek harcayarak çok değerli bilgileri paylaşmışsınız. Bu hem hobiye hemde forumdaki kişilere verdiğiniz değerin bir ispatı niteliğindedir..Elinize sağlık,teşekkürler..

    :thumbup: g;$i Air Arms S510 XTRA FAC .22 5.5mm Walnut + HAWKE SIDEWINDER SF 6-24x56 SR PRO IR


    :thumbup: g;$i Weihrauch HW97 KT .22 @ Hawke Nite Eye Digital 6-24X50 SR12

  • Konuyu açmanızdan bir kaç gün önce düşünüp size özelden sormak istediklerimi sormadan buradan ayrıntılı bir şekilde cevaplamışsınız. :) Teşekkürler...

    "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." (Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat)

  • Sayın arkadaşım, zaman ve emek harcayarak çok değerli bilgileri paylaşmışsınız. Bu hem hobiye hemde forumdaki kişilere verdiğiniz değerin bir ispatı niteliğindedir..Elinize sağlık,teşekkürler..



    Çok teşekkür ederim Üstadım
    Forum ve hobi için elimden ne gelirse yapmaya hazırım. burdan bilgi dünyanın bilgisini alıyorum karşılığını deneyimlerimi bir şekilde vermem gerekir ki foruma ve hobiye katkım olsun. Diye düşünüyorum

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen ZETAX ().

  • Emir abi, teşekkürler. Böyle güzel konuları daha sık yazmanı rica ediyorum senden.

  • Konuyu açmanızdan bir kaç gün önce düşünüp size özelden sormak istediklerimi sormadan buradan ayrıntılı bir şekilde cevaplamışsınız. :) Teşekkürler...


    çok teşekkür ederim faydalı olduysam bu benim için büyük mutluluk

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Emir abi, teşekkürler. Böyle güzel konuları daha sık yazmanı rica ediyorum senden.


    Teşekkürler Hüseyin inşallah zaman içinde ne biliyorsam ortaya koyarım çok şey paylaşıyoruz maksat bir nebze faydalı olmak

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal


  • Teşekkürler Hüseyin inşallah zaman içinde ne biliyorsam ortaya koyarım çok şey paylaşıyoruz maksat bir nebze faydalı olmak


    Teşekkür ederim Emir abi. Yazıların devamının geleceğini bilmek çok güzel.

  • Abi çok faydalı olmuş ellerine sağlık

    Hatsan Mod 99 Limited Edition .22 cal :thumbup:
    Optima 3-9/44e dürbün
    Yatagun Dampa
    :thumbup:
    Crosman M4 .177 cal 8)

  • Sağolun arkadaşlar

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Bu arada Ülkü abinin bugünkü yazdıklarını ve ona yazılan yorumları gördüm tekrar üzüldüm bur dan bir çağrı yapmak istiyorum arkadaşlar hobimiz bir çınarsa hepimiz bu hobinin değerli bir dalıyız . yeni arkadşlarımızda fidanladımız. Bunu unutmamak lazım biz nekadar dostca kardeşce birbirimize bağlanırsak dostluğumuz ve hobimiz ulu bir çınar olacaktır. Tabiki ufak çekişmelerimiz ve rekabetimiz olacaktır. Sizden ricam rekabet hırsımız dostluğumuzun önüne geçmesin . buna dayanarak eğer hırsıma kapılıp herhangi bir arkadaşımı kırdıysam kusuruma bakmasın affetsin hakkını helal etsin. Bu son dönemde hırsa kapılıp daha tanışıp iki lakırtı dökmeden kalbimi kırmış tüm arkadaşlarımada kırgın değilim hakkımı helal ediyorum.
    Önümüzde çok güzel bir yarışmamız var hazırlayan ve emeği geçen dostlarıma birkez daha teşekkür ediyorum. Gelin hep beraber küskünlukleri unutup olanı olmuştur o olay bitmiştir diyerek tekrar beyaz bir sayfa açıp bu yarışmayı bayram yerine çevirelim genciyle yaşlısıyla tüm hobidaşlarımız tekrardan kucaklaşıp koca bir çınar olduğumuzu gösterelim .

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • An'dan içeru bilmem nideyim, demiş.. arkadaşlar.. ne güzelde söylemişler..
    Farklı enstrümanlar, farklı karakterler ve farklı duygular ile..


    farklı enstrümanlar, farklı karakterler diye düşününce videoyu izlerken; bizim burası geldi aklıma, paylaşayım dedim..
    Aslında olayı güzel yapan da bu farklılık galiba, kimbilir..


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen valibey ().