At44 Wst Bullpup Kundak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Evet forum uyeleri asil ovguyu almasi gereken sahsi muhterem abimizi de ogrenmis olduk.Nasipse kafamdaki bi kac modeli cizdirmek icin basvuracagim kendisine.
    (bu arada son fotodaki namlu ustunude orten parca on numara olmus.)

    İsmail D.



    bs,;s At44-w .22 reg. + AIM XPF 10-40x50 + Webley Tripump bs,;s
    ;kovboys; Zoraki Hp-01 Ultra .177 + Leapers Bugbuster 3-9x32 ;kovboys;

    Firefox CB5 Camo Makaralı Yay -65-55 lbs
    Samick Polaris klasik yay -34 lbs


    Camo hawk klasik yay-40 lbs(SATILDI)
    Hatsan MOD90 .22(SATILDI)
    Gamo Bull Whisper .177(SATILDI)

  • Ali Tekin kardeşim harika bir iş çıkarmışsın, önemli olan bildiklerin değil yapa bildiklerin :) emeğinin karşılığını her daim alman dileğiyle.. mozturk arkadaşım on numara olmuş maşallah..

    Hatsan 60s + Optima 3-9*32
    Hatsan at44 wst Bullpup 2014 + Barska Sniper 6-24*50 GX2
    Drager 300 bar 6lt Scuba

  • bu arada benim bir önceki mesajımı beğenmeyen civciv arkadaş neden beğenmediğini bi açıklasana çok merak ettim :)

    Hatsan 60s + Optima 3-9*32
    Hatsan at44 wst Bullpup 2014 + Barska Sniper 6-24*50 GX2
    Drager 300 bar 6lt Scuba

  • Evet forum uyeleri asil ovguyu almasi gereken sahsi muhterem abimizi de ogrenmis olduk.Nasipse kafamdaki bi kac modeli cizdirmek icin basvuracagim kendisine.
    (bu arada son fotodaki namlu ustunude orten parca on numara olmus.)


    civciv kardeşim lütfen sinirlenme ama içindeki ateşi sıcak tut, fikirn varsa tecrübe ettikçe olgunlaşacaktır. inşallah güzel bir mesai ile güzel bir iş çıkacaktır. Lakin; o zamana kadar azmini kaybetmezsen, mevzu bahis muvafakiyet ilk 10 - 15 tatbikatta karşına gelmeyebilir. Sabret ve yumşama.

  • evet İsmail kardeşimiz de, yani ''civciv nickli arkadaşımız'' da olayın heyecanında şu an.. ortaya bütün samimiyetiyle güzel bişeyler çıkartmak istiyor, başka bir niyeti yok..


    Geçen gün konuştuk kendisi ile,.. sadece fikirlerini forum ortamında paylaşmak ve bilgi alıverişinde bulunmak istediğinden bahsemişti.


    Ama burası forum, yani herkese açık bilgiler olsa da; burada bazı projeler gerçek anlamda parasal kar-zarar hesabı üzerinden gerçekleştirildiği için, her bilgiyi herkesten almamızın bazen mümkün olmadığını, bununda aslında normal olduğunu konuştuk, anlayışla karşıladığını düşünüyorum son mesajlarımızdan sonra..


    İsmail kardeşim'e tavsiyem yeni bir konu üzerinden; fikirlerini ve yapmak istediklerini yine forumun gücünü kullanarak geliştirmeye çalışması.Umarım kendisi de, diğer arkadaşlarımız gibi başarılı sonuçlar alacaktır ..


    Herkese kolay gelsin ;)

  • Forumda paylaşılması gerekenleri paylaşıyoruz zaten fakat ulaşılmak istenen bilgiler çok uzakta değil ortaya bir şeyler çıkarmak isteyen arkadaşlar eninde sonunda başarıyor zaten yeter ki azim olsun.
    Yaptığım yada yaptırdığım kundak farketmez hepsinde ayrı bir emek söz konusu bu kundakları elde de yapabilirdim yapabiliyorum da cnc de yaptırmak sadece zamandan tasarruf sağlıyor. Daha önce arkadaşlara elde yaptığım kundaklar için 2 -3 aydan aşağı zaman vermemişimdir.
    Bu kundağı elde yapmış olsaydım kimse sorgulayamacaktı kime çizim yaptırdın yada kime kestirdin diye onun için kimsenin emeğini çalma gibi bir niyetim olmadığı için ilk açıklamamda bunu belirttim emeği geçenler teşekkürümü ettim.
    CNC de kundak yapmak kolay asıl zor olan kundağın kalıbını ölçülerini ve çizimi eksiksiz olarak tamamlayıp tüfek ile birleştiğinde tam olarak entegrasyon olması. Bunuda Cricket kundağını Serdar hocam askerde iken bir arkadaş birebir kundak üzerinde ölçü ile çizimini yaptı ve ilk cnc den aldığımız bu kundağı kendi cricketime uyguladım. Daha sonrasında bu kalıpları AT44 ve AA lar için uyarlamaya Serdar hocam ile birlikte çalışmamız sonucunda ortaya çıkardık. Tabi sadece çıkan model
    le iş bitmiyor kat kat zımpara, vernikleme, tetik tertibatı ve dürbün raylarınıda bunun içine katmak gerekiyor.


    Makina üretiminde fiyatını uçuk bulan arkadaşlar sadece çizim ve kesim için fiyat alın sizden ne kadar isteyecekler sorun ve burada paylaşmanızı rica ediyorum.

    Hatta çizim yapan Serdar hocama ve ustası Murat abime sorabilirsiniz atölyesi Ankara / Ostim de Makel makina civciv nick li arkadaş paylaşım yapmadığım için kızdın sanırım istersen ziyaret et sende ostim desin hazır çizimi var kesim yapacaklar mı yada çizim verecekler mi?

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Süper olmuş ya bayıldım nazar eğmesin . Hayirli olsun. Konuyu okurken hemen bende aynından siparis vereyim bari diye icimden geciriyordumki fiyat beni engelledi :) aslında kundak parayı hak ediyor ama benim icin yüksek :) ali bey bu işi kusursuz yapıyor tebrikler.

    ZORAKİ ultra hp-01 (5.5 mm)
    HATSAN- at44 wx-10 long LW + UTG Leapers 6-24X50+ EVRENSEL bipod + medaratör + 6lt 300bar scuba
    HATSAN-mod 125 sniper + optima 3-9x44E + sports match dm60 dampa
    HATSAN-mod70 + optima 3-9x32
    HUSAN - Yarıotomatik Şarjörlü av Tüfeği ( 12 cal )
    SAFİR T14 Yarıotomatik Şarjörlü Av Tüfeği ( 36 cal ) + 1x30 Reddot

  • abi hakikaten bullpup kundak hoşuma gitmiyordu hiç ama bu olmuş ya hakikaten olmuş yani çok güzel bir eser hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız atışlar. maşallah diyelimde nazar değmesin :)

    • Zoraki Hp 01_2 Ultra 4.5mm :thumbup:;kovboys;
    • Barska Sniper 6-24X50 ir 2G :thumbup:;#taban^lm;s,S
    • Stoeger Atac Suppressor 5.5mm :sleeping:
    • Stoeger 4-16x44 AO :sleeping:
    • XCORTECH X3200 ;tufey#+;tuftabV#
  • bu arada yukarıdaki mesajda yazmayı unutşmuşum yapan abimizin eline koluna sağlık böyle üstatlarımızın olması çok iyi bence, Görüpte hoşuna giden tüm arkadaşlara nasip olsun inşallah diyelim:)

    • Zoraki Hp 01_2 Ultra 4.5mm :thumbup:;kovboys;
    • Barska Sniper 6-24X50 ir 2G :thumbup:;#taban^lm;s,S
    • Stoeger Atac Suppressor 5.5mm :sleeping:
    • Stoeger 4-16x44 AO :sleeping:
    • XCORTECH X3200 ;tufey#+;tuftabV#
  • bu arada soracağım hep unutuyorum, bu rengin adı nedir?


    hakket bu rengin adı nedir, benimde kafamda bir kundak projesi var, ona aynı rengi uygulamayı düşünüyorum..

  • Bildiğimiz ceviz rengi ahşap koruyucu ve su bazlı toz siyah boya karışımı. Üzerine de ister parlak ister mat vernik.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • ellerinize sağlık, bu arada dürbün ayaklarını sıkmak için o kırlagıç kuyruk montaj lamasını gönyeli taktığınızdan nasıl emin olabiliyorsunuz.

  • Namlu tutucular da CNC de kesiliyor ve üzerlerine frezede tam ortalı olarak delikleri açılıp diş çekiliyor. Dürbün rayının daüzerlerindeki mevcut delikler kullanılıyor.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • malumatınız için teşekkürler, peki bunu tecrübe ettiniz mi yani optik merkezle olmuşmu. Buradan vasıl olmak istediğim netice; tatbik ettiğiniz usül, ucuz silahların kafi şekilde hassas yapılmamış kırlangıç kızakları için de çözüm olabilir mi.. Bu mevzuda karşılaştığım iki mesele var:
    1 hassas yapılmamış merkezleme noktaları.
    2 hassas montaj edilmeyen veya hassasiyeti kifayet etmeyen ayaklar.


    Bunlara bulduğunuz çare diğerlerine de fayda sağlayabilir mi

  • Kullanılan dürbüne ve dürbün ayağına göre farklılık gösterebilecek bir durum bahsettiğiniz bunu tecrübe etmek için elinizde çok iyi optik merkezlemesi yapılmış bir dürbün ile montaj ayağınız olmalı ki rayın merkezli olduğunu test edebilesiniz.
    Kullandığımız namlu tutucular aluminyum ve hem tüp ile hemde namlunun dikey eksende pararelelliğini tam olarak yakalayacak şekilde delikleri açıldı. Burada namlunuz eğik olmadığı sürece kaliteli dürbün ayağı kullandığınız sürece merkezleme için çok fazla bir çabanız olmuyor.
    Tabi bu demek olmuyor ki dürbünü taktığınız gibi optik merkezleme yi yakalayacak en kaliteli tüfeklerde bile bu mümkün olmuyor az da olsa şimleme yapmak yada click oynamak gerektirebilir.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • İşinize de karışmayayım ama, üstümede vazife olmaz zaten, yanlışta anlaşılmasın..
    ama olur ya hani belki atlamışsınızdır diye, bi hatırlatma olarak kabul ederseniz..


    bu durumu sıfır hataya (makina hassasiyetine) indirmek için..


    Dürbün rayını frezeye bağlayıp, üzerindeki orjinal delikleri görmezden gelip, sıfırladıktan sonra yani rayın gönyesine göre tam merkezde ve civata boşluğu en asgari ölçüde olacak şekilde siz en baştan yeni delikler açarsanız..


    Sonra bu rayı frezeden söküp..
    Kundağı ve tüfeği bir araya getirip, frezeye bağlayıp..
    Makinada namlunun eksenini bulduktan sonra, henüz deliklerini açmamış olmanız gereken dürbün rayını bağlayacağımız namlu tutucudaki üst delikleri bu sıfırlanmış eksende açarsanız-markalarsanız..


    sıfır hata ile, yani makinanın hassasiyeti ile alakalı olarak herşey olması gereken yerde olur..


    özetlersek olması gereken işlem sırası;

    • dürbün rayı makinaya bağlanması,sıfırlanması..
    • baştan bağlantı delikleri açılması (min. civata boşluğu ile) ve makinadan sökülmesi..
    • makinaya; kundağa monte edilmiş halde tüfeğin bağlanması..
    • namlu merkezi-ekseninin bulunması.
    • bu sıfırlamadan sonra, (namlu eksenine göre) namlu tutucuların üzerindeki rayın sabitleneceği deliklerin açılması
    • dürbün rayı montajı
    • finish ;)


    biraz daha uğraştırır ama, bu işlem sırasında yapılırsa işin bu kısmı.. Bu üretimden sıfır hata ile çıkılır, ve çokta başarılı olunur..
    Bize ise; sadece optik merkezi mükemmel dürbünleri bulmak kalır ;)

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen valibey ().

  • bu mevzuda valibey kardeşimizin önerisi bence müsbet. Yani nispeten daha ucuz silahların umumiyetle işçilikleri de ucuz oluyor ve bu vaziyette kaliteli ayak ve dürbünle dahi muvaffak olunamıyor. Aslında böyle bir hizmet mevcut olsa (bu mevzuya tevcihen yapılacak bir tetkik ile hangi markaların sabıkalı olduğu hemen anlaşılacaktır), eminim bedeli mukabili bir çok kardeşimiz hatta ateşli silah sahipleri de bu hizmeti satınalmak isteyeceklerdir.

  • konu konuyu açıyor ama..


    evet bu işlem sırası mantığında mevcut tüfekler üzerinde kanalların durumu kontrol edilp, varsa kaçıklıkları alınabilir..