at44 wx 10 lw hakkında bazı merak ettiğim hususlar

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhaba arkadaşlar,abilerim.elime ilk kez bir pcp tüfek alacağım.hem burda hemde başka yerlerde bu tüfek ile ilgili yaptığım araştırmalar çok yeterli olmadı.bazı merak ettiğim hususları sizlerle paylaşmak istiyorum:
    -öncelikle tabiki şu güç ayarı.bazı arkadaşlar tam kapalı iken xx atış yaptım diyor.bunun tam kapalı olması neyi ifade ediyor. güç tam kısıkken ve tam açıkken ateş etmek tüfeğe zarar verirmi.birde mümkünse ayar için hangi turda hangi mermi daha isabetli olur diye bilgilerimizi paylaşabilirmiyiz.
    -tüfeğe pompanın hortumunu bağladığımızda tüpteki hava hortumdan kaçmaz herhalde değilmi.yani hiçbir ayarı ellemediğim taktirde.
    -hava basarken (pompa ile)önce hortumdaki basınç tüfekteki basın ile aynı olacakmış sonra tüfeğe hava gitmeye başlarmış.
    -tüfeğin şarjöründe mermi yokken ateş edildiğinde tüfeğe zarar gelirmi.
    -önerdiğiniz atış basıncı nedir.
    arkadaşlar bu sorular hem benim için hemde benim gibi yeni üyeler için çok önemli.bunlar hakkında çom bilgim yok ve bir hata yapmaktan çok korkuyorum.bence bu bilgiler çoğu kişiye çok faydalı olacak
    şimdiden teşekkürler

    hatsan at44 wx 10 lw 5.5
    optima 3,9x32

  • Hatsan'ın sitesinden kullanma kılavuzunu indirebiliyorsunuz.sorduklarınızın bir kısmı orada mevcut.almayı düşündüğünüz modeli almadan önce kılavuz oldukça yaralı olacaktır. indirin bir kenarda dursun derim.


    tüfeğe pompa takıldığında oringler değişim gerektirene(tüfeğin yada pompanın) kadar hava kaçırmaması,tüfeğin hangi hallerde atış yapmaması gerektiği,tavsiye edilen basınç miktarı ve verimli basınç aralığı konuları yer almakta.okudum ama tam hatırlamadığım için kesin cevapları yazamadım.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • teşekkürler.dediğiniz klavuzada baktım.forumu halendaha kurcalamaktayım.artık tüfek gelene kadar araştırma yaparım.

    hatsan at44 wx 10 lw 5.5
    optima 3,9x32

  • yazmayı unutmuşum.diğer konuları bende merak ediyorum.aynı durumdayız. özellikle de tüpü pompa ile doldurmayı detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorum. scuba ile dolumdaki prensipler pompada da geçerli mi yoksa pompa çok mu farklı? pompada da hortumdaki havayı boşalttıktan sonra mı ucu tüpten çıkarıyoruz mesela.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • abi pompanın hortumundaki hava tahliye vanası ile boşaltılıp öyle çıkarılıyormuş.birde her 50 pompada bir tahliye vanası açılıp borudaki nem alınırmış.

    hatsan at44 wx 10 lw 5.5
    optima 3,9x32

  • Forumda çok daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz ama özetlemek gerekirse;


    İlk iki maddenin cevabı evet. Pcp silahlarda boş atış yapmak zararsızdır. Şarjörün boş olması veya takılı olmaması zarar vermez. Standart bir at44'ün ideal atış basıncı 140 bardır. Verimli basınç aralığı da 110-170bar diyebiliriz.


    Pompayla dolum yaparken tüpteki basınca ulaşana kadar hortum doldurulur, sonrasında tüpün basıncı yükselmeye başlar. Yani dolum ucunu tüpe hortum basınçsızken bağlıyoruz. Dolum yapıldıktan sonra tahliye vanasını açıp hortumu boşaltıyoruz. Bu işlem tüpteki basıncı düşürmez.


    Özellikle su toplama haznesi olmayan pompalarda belirttiğiniz gibi 50 pompada bir hortumu tahliye edip, birkaç dakika beklemek faydalıdır. Soğuyan pompanın hem contaları daha az aşınır hemde havadaki nemi yoğunlaştıracağı için silahın tüpüne daha az buhar gönderilmiş olur.

  • abi çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

    hatsan at44 wx 10 lw 5.5
    optima 3,9x32

  • sayın gorkemata tüfeğiniz nasıl

    kral bull pup .22
    stoeger atac suppressor .22
    hatsan mod 99 .22
    tacvectör optic 10-40x60 satılık

  • Abi bir sorunu yok.hem mevsimden hemde okulundan dolayi çok sökmeden yaglayip kaldirdim

    hatsan at44 wx 10 lw 5.5
    optima 3,9x32

  • cevap için teşekkür ederim

    kral bull pup .22
    stoeger atac suppressor .22
    hatsan mod 99 .22
    tacvectör optic 10-40x60 satılık