mod 125 sniper vortex kadar güçlü ama daha iyi isabeti olan tüfek almak istiyorum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • konuda anlattığım gibi bir tüfek almak istiyorum. fiyat max 700-800 TL civarı olabilir. ilk havalı tüfeğim olacak. yardımda bulunmazsanız mod 125 vortex almayı düşünüyorum. yardımı olan abilerime teşekkürü borç bilirim :)

  • sorun şu ki ahşap istemiyorum :) STOEGER ATAC SUPPRESOR 5,5 MM. bununda namlu çıkış hızı 305 olarak verilmiş doğrumudur. hangisini almam gerekli. tecrübeleriniz çok işime yarayacak.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen aryaarya ().

  • Bende vortex var.50-60 metreden atışları 10 cm alana zor topluyordum.
    Bildiğimiz fotoğraf makinesi-kamera için olan tripodu destek olarak kullandım.Kamera takılan yerine kauçuk-sıcak silikon karışımı yumuşak destek yaptım.Namluyu sıkıca kavrıyor.Ağırlık yapsın diyerek büyük dürbün almıştım yanına birde zoomlu fener bağladım.Biraz uslandı diyebilirim. :) Tüfek 5 kiloya yaklaştı.Ama atışlar çok daha düzgün.BU şekilde desteksiz atmak insanı bir süre sonra yoruyor fakat destekle sıkıntı yok diyebilirim.Birazda alışmak gerekli.Amacına uygun olarak uzun mesafede etkili bir tüfek.Kurmak sol kolunuzda kas yapmanıza sebep olabilir :)

  • tavsiyeniz için cok tesekkur ederim body bulding yaptıgım için ağırlıgın sorun olacagını sanmıyorum 84 kiloyum :) ama desteksiz atış yapmak istiyorum. stoager atac supressor inceliyorum şuan. manlu cıkısları aynı 305 ms. tecrübesi olan arkadaslardan daha cok yardım etmelerini rica ederim :)

  • 305 m/s 4.5mm olan modelinin fabrika verileridir. 5.5mm atac kullanıyorum ben de, kendim kronosunu yapmadım ama Yusuf abi yapmıştı aksu avın sitesinde vardı. 700-720 fps arası bir hızı vardı yanlış hatırlamıyorsam.


    Kısa mesafede oldukça isabetli ve orta mesafede etkili bir tüfek, desteksiz atışta beni hiç yormuyor. Destekli 80-85 metreye kadar isabetli atışlarım var. Tepmesi ve kurma sertliği mod125 ile kıyaslanmayacak kadar az. Atış esnasında da çevreye rahatsızlık vermeyecek kadar düşük ses çıkartıyor.


    Başka aklınıza takılan soru varsa yanıtlayabilirim :)

  • 1.alaşımlı pellet ile 5.5 olan model 305 ms yazıyor. alaşımlı pellet nedir ?
    2.tahribat mesafesi nedir ? ( soda şişesini kaç metrede kırabilir ? )
    3. 125 vortex mi alayım stoager supressor mu ?
    bir stoager kullanıcısı olarak yanıtlarsan cok yardımın dokunur :)

  • 1. Alaşımlı pellet düşük gramajdaki gamo pba, platinium tarzındaki peletler. En yüksek fps onlarla kaydedilir ama en verimli atışlarımı jumbo rs ve jumbo express ile yakaladım ben.
    2. Benim soda şişesiyle son gittiğimiz atışa kadar pek işim olmamıştı. Ama 70-75 metreye kadar rahat bir şekilde soda şişelerinin kanına girdim. :D
    3. Mod 125 magnum bi yaylı, emir abinin de değimiyle ''uysallaştırılması gereken bir aygır'' :) Bu konuda karar senin, ben bi yaylının beni o kadar tepmesini istemediğim ve orta mesafede daha isabetli atışlar kaydetmek için atac almıştım.


    Şimdi tepmenin hakkını vermesi için ateşliye geçicem kısmet olursa. Tepecekse o tepsin, hakkıdır :thumbup:

  • ateşli silahın şimdiden hayırlı olsun :) çook kararsız kaldım şuan. 125 vortex'in tahribat tatmin edici. ama isabet oranı nasıl. heryerde kötülenmiş bir tüfek. isabet oranı yok falan diye. hobiye yeni başlıycam burnumdan gelmesin sonra :)

  • Mod 125 vortex,sadece tepmesi göze batan bir tüfek.Kesinlikle kötü değil.Yaylı değil,pistonlu 10 sene ömür biçiliyor hatsan tarafından.Malzemesi bol ve servisi ilgili diye biliyorum.Deneme imkanın varsa test et.25-30 metreye kadar mesafelerde 3 mm'lik saç hedefte pelleti toza çeviriyor(gamo hunter veya ts 22).Ha ne vuracaksın asıl önemli olan o.Ben canlıya ateş etmek için almadım,kampayaya denk gelmiştim.Dürbünsüz 350'ye gelmişti.aldım.Ebay'dan 120 tl civarına 6-24x52 dürbün ve 40-50 mt mesafede hedefi aydınlatan fenerini aldım.Bence güzel duruyor. Zoraki hp 01 ultra'da mevcut.İkiside kendine göre zevkli ama güçlerini kıyaslayamam bile.

  • kesinlikle canlı vurmayacağım. 100 m gibi mesafeden şişe hedef vb. şeyleri vurmayı planlıyorum. tepmesi hiç sorun değil tepsin ama isabet oranı iyimi bide onu öğrenirsek çok iyi olucak :) deneme şansım hiç yok. bodrum gbi bir ilçede havalı tüfek satan yer yok desem yeridir.

  • Ya bodrumda doğru düzgün bilgisayar tamircisi bile yok,şimdisini bilmiyorumda az aramadık zamanında :)
    Amacınız 100 mt ise tepme derdi olmayan ama maliyeti daha yüksek pcp tüfeklere yönelmenizi tavsiye ediyorum.İyi bir dürbün ile o mesafeden pcp ile grupman yapabilirsiniz.Vortex ile 100 mt ye deneme yapmadım ama pelletin 50-60 mt içerisinde 10-15 cm düşüş yaşadığını biliyorum.Amaç tahribatsa bana göre 100 metre uzun bir mesafe.


    Zoraki ultra tabanca ile 25-30 ile 40 mt arasında bile 2 pompada müthiş fark oluşuyor.Daha yukarı nişan almak zorunda kalıyorum.

  • şimdi heryer bilgisayarcı oldu :) .pcp kesinlikle düşünmüyorum. pompa scuba vs ile ugrasmak istemiyorum açıkçası. Stoeger Atac Suppressor 5.5mm almayı düşünüyorum alaşımlı pellet ile 305 ms oluyormuş. başlangıç için bu tüfeği seçicem sanırım.

  • aşağıda linkte verdiğim tüfeği dün gördüm.


    Koşullar ve Şartlar - AirGunPazar - AirGunTürk


    satıcı kimseyle anlaşmadıysa bir konuş derim. çok uygun fiyata veriyor çünkü. her yerinden kalite akan ömürlük bir tüfektir.


    bi yaylı düşünüyordum ben mi kapsam acaba :) gerçekten bu diana varken hatsanla kıyaslamak biraz bmw ile tofaş kıyaslaması gibi olur. (hatta aybaşına kadar kalırsa kapabilirim sanki)


    Sn. Zetax'a bir danış istersen hem hatsan hem diana konularında tecrübelidir.