İzmir-Karaburun tavsiye

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Önümüzdeki salı günü izmir-karaburun'da olacağım. Her zaman olduğu gibi kıyıdan olta atmadan tatilimi sonlandırmayı planlamıyorum. :)


    Bu mevsimde karaburun için özellikle tavsiye ettiğiniz bir sistem yem vs mevcut mu acaba?


    Benim aklımda 25lik bedene 20lik kösteklerle bağlanmış çipura kancasından yapılmış 3'lü dip takımı geliyor. Kurşunu da 30 gram anca kullanırım. Yem olarak da tuzlanmış tavuk göğsü ve kendi çıkardığım madya muhtemelen.


    Ek olarak da akşamları 0.18 misinaya bağlı fosforlu kalamar zokası denerim.


    Bölge için bunlardan başka tavsiyeler gelirse oldukça işime yarar. :)

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Hocam sende de balıkçılık varmış bilmiyordum :)
    Denizden pek anlamam tatlı su avı yapıyomusun bilmiyorum ama tatlısuda balık ve düzeneklerinde elimden geldiğince her konuda yardımcı olurum :)
    Rastgele..

    Hatsan Striker 1000s .22cal 3-9x32

  • Teşekkür ediyorum Atalay. :) Hem tatlı su hem tuzlu su merakı mevcut bende. Malum Ankara'da yaşayınca her canımız istediğinde denizi göremiyoruz ondan dolayı bol bol baraj gölüne gitmek durumunda kalıyoruz. :) Gerçi eskisi kadar sık gidemesek de tatlısu için fikir alışverişine her zaman varım. :)

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Arda Bey merhaba,
    Tavuk göğsü de madya da pek randumanlı yemler değil. Balıkçılarda vardır; boru kurdu, teke veya sülünez daha uygun olur yem için.
    Kendim çıkarırım demene istinaden terkedilmiş deniz minareler içinde keşiş yengeci denen küçük canlılar var. Bunları da yem olarak kullanabilirsin.
    Olta atacağın alanda mırmır da varsa hırsız takımı öneririm.
    Şimdiden iyi tatiller.
    Rastgele!

  • Geçen hafta karaburun daydım. Genelde balık çiftliklerinden kaçan levrek çok, o nedenle çiftliklerin kullandığı yemlerden alıp, önce ezip yumurtayla karıştırıp macun yapınca ciddi levrek avı yaparsınız. tek sıkıntısı çabuk dağılıyor. Aynı zamanda hırsızlı dip oltası yapıp mercana atabilirsiniz sülünezle. Haziran ayında bir çiftlik patlamış ve insanlar kıyıdan el oltasıyla 30-40 kg levrek almışlar. Bakarsınız şansınıza bir çiftlik daha patlar :)
    Diğer yemler sorunlu oluyor, köpes dedikleri küçük bir balık var ve daha oltayı atar atmaz tıkır tıkır vuruyor fakat anca sinek iğneyle alınıyor ve bir işe yaramıyor.
    Rastgele...

  • Genel olarak kullanılan yem sülünezdir. Sülünezi çoğu balık sever :) .
    Sülünez ile birçok farklı balık aldım. Özellikle çipura. :)

    ZORAKİ ultra hp-01 (5.5 mm)
    HATSAN- at44 wx-10 long LW + UTG Leapers 6-24X50+ EVRENSEL bipod + medaratör + 6lt 300bar scuba
    HATSAN-mod 125 sniper + optima 3-9x44E + sports match dm60 dampa
    HATSAN-mod70 + optima 3-9x32
    HUSAN - Yarıotomatik Şarjörlü av Tüfeği ( 12 cal )
    SAFİR T14 Yarıotomatik Şarjörlü Av Tüfeği ( 36 cal ) + 1x30 Reddot

  • hocam son zamanların yeni akımı LRF diye bir yöntem var (ligt rock fishing) hafif kaya balıkcılığı diye geçiyor feysde grup flnda var kıyıdan cok hafif takımlarla silikon kurtcuklara hareket verilerek yapılıyor cok keyifliği göründüğü için bende bayağı araştırıp ekipman fln aldım ( her ne kadar yaşadığım yerde deniz olmasada :) ) bir kaçkere deneme fırsatım oldu sürekli at çek yapıldığından sıkılmazsınız ve ilginizi çekebilir diye düşünüyorum isterseniz bi araştırım saygılar..

  • Öncelikle bu bilgilendirici cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Maalesef forumda 1-2 gündür pek aktif olamadığımdan biraz geç cevap yazabiliyorum.


    @ sparus


    Boru kurdunu, sülünezi (sülünez bir ihtimal) eve sokarsam muhtemelen arkadaşlar beni boru kurtlarıyla beraber bahçeye koyar. :) Ondan dolayı günlük madya çıkarmayı ve kokusuz bulaşmaz tavuk göğsünü söyledim. Ama aklıma geldi her ne kadar verimi biraz daha düşük olsa da konserve sülünez görmüştüm. Bulursam konservesini alırım kesin. :D Keşiş yengecini denemiştim önceden etsiz ve ufak olduğundan hemen dağılmıştı... Pek verim alamamıştım o zaman ama araştırmak lazım belki bir tekniği vardır.


    @korel131


    Hocam verdiğiniz haber bir harika doğrusu. Patlayan çiftlik ve doğaya karışan tonla levrek...


    Dediğiniz pellet yemlerden önceden edinmiştim ancak iğnede hemen dağılıyordu malum. Dediğiniz macun kıvamı çok mantıklı geldi açıkçası. ilk deneyeceğim şey olucak bu sefer. Kupes ufaktır ama iyidir. Bunlardan tavukla çok tutardım eskiden. Hatta sigara izmaritini bile kesip sinek iğneye taktığımda atlayanlar olmuştu. :)


    @ jackalll


    sülünezin yanında madya ve bulabilirsem ufak yengeç deneyeceğim çipuraya. sonuçları mutlaka yazarım...


    @gezgin70


    Bahsettiğiniz tekniğe biraz göz attım oldukça ilgi çekici ve levrek için ideal bir yöntem. Hatta silikon karideslerle verim oldukça artttırılabilir diye tahmin ediyorum. Ancak maalesef uçakla seyahat edeceğimden hem yemli takımı hem at-çek takımımı yanıma alamıyorum. Ona bir sonraki sefer denemek üzere diyeyim şimdilik.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Bu arada sonuçları yazacağımı söylemiştim gecikmeli de olsa yazmakta fayda var. :)


    Yem olarak kurutulmuş sülünez, taze sülünez, madya ve tavuk göğsü denendi. Şaşırtıcı şekilde en çok verim aldığım yem tuzlayıp suyunu bir miktar çektirdiğim tavuk göğsü oldu. Ancak akşamları taze sülünez bir gömlek daha iyiydi sanki.


    Maalesef fotoğraflama imkanım olmadı ancak 2 tane limit altı ispendek (yavru levrek) ve yine limit altı çipura geldi ve suya geri iade edildi. Bunlar dışında muhtelif boylarda limitlere uygun karagöz ve ispari aldım. Ancak istediğim gibi bir av yapamadım. Çünkü tam balık saatlerinde arkadaşların sürekli bir aktiviteyle gelip beni rahat bırakmaması sonucu yeteri kadar zaman ayıramadım maalesef. :)

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177