Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • arkadaşlar benim gibi askeri silâhların sivil versiyonlarını sevenler için youtube bir kaç videoya rastladım AR15 (M16) in AK47 mühimmatı ve şarjörü kullanan versiyonu, gördüğüm estetik olarak en yakışıklı (askeri versiyon) tüfek bir de gaz piston kiti yapsalarmış tadından yenilmez di vallahi
      Harici İçerik www.youtube.com
      Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
      Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
      ve
      Harici İçerik www.youtube.com
      Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
      Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
      bu iki kanalı da takip ediyorum ikisi de baya güzel paylaşımlar yapıyorlar her ne kadar ıngilizce anlamasam da.
  • 7,62x39 mühimmatı kolay bulunan ama başarısız bir mühimmat.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • uzun mesafe için uygun olmayabilir, ama şoyle bir bakarsak dünyanın her savaş bölgesinde en çok kullanılan mühimmat, zaten en çok 200-300 metrelik savaş mesafesi için tasarlanmıştır , tarihi de şöyle 1942 veya1943 yılında ruslar bakmış ki çarpışmalar genelde 200-300 metreyi geçmiyor kullandıkları standart 7,62x54R mühimmat bu mesafe için fazla güçlü ve makineli tabancalarda (PPŞ, PPS)kullanılan 7, 62x25 fazla zayıf ara bir mühimmat yapalım demişler bunu da mevcut olan 7,62x54R(meşur kanasın ve bixinin mühimmatı ) nin 54mm olan kovanı 39mm kısaltarak elde etmişler. En uygunu olmayabilir ama kısa ve orta menzilde en çok kullanılan mühimmat olarak birinciliği kimseye kaptırıyor.

  • Ayrıca mermi kovanının konik yapısı sayesinde 7.62x51 NATO mühimmatına kıyasla tutukluk yapma ihtimali son derece düşük ancak yaklaşık 2000 J enerjisiyle sınıfının en düşük güçlü ve isabetli mühimmatı. 5.56x45 NATO bile 1800 J. Üstelik 5.56' dan iki kat daha ağır. Yani intikale giderken 100 adet 7.62x39 taşıyacağınıza 200 adet 5.56x45 taşıyabilirsiniz. Bu mühimmatın çok kullanılmasının üç sebebi var. Birincisi ucuz. İkincisi çok rahat bulunabiliyor. Üçüncüsü bu mühimmatı kullanan tüfek çok ucuz tutukluk yapmıyor ve bakım istemiyor. Başka her konuda bu mühimmat fiyasko. Orta ve kısa menzilde 5.56x45 NATO mühimmatı çok daha başarılı.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen HPI ().

  • doğrudur ama ormanlık alanda da yaprak ve dallardan en az etkilenen bir mühimmat mermisi var vietnam örneğinde görüldüğü gibi. Bir videoda görmüştüm test yapıyorlardı ağaç delme testi bir ormanda 30-40 cm kalınlıkta idi 30.06 springfield, 7, 62x51 NATO veya 308 winchester mi tam hatırlayamıyorum bir kaç mühimmat daha vardı sadece 7, 62x39 delebildi ağıcı sanırım 750 m/s üstü hızı olan kurşunlar ağıcın içinde parçalanıyor diye bir yorum yapılmıştı.

  • Dediğiniz etki doğrudur. Mermi çekirdeği bir cisme temas ettiğinde cismin gösterdiği direnç nedeniyle yavaşlayacaktır. Çekirdeğin yapısından dolayı ucu sivri arkası kalındır yani arka taraf daha ağırdır. Bu sebeple uç kısım yavaşlayacak ancak arka kısım uç kısımdan daha ağır olduğu için uç kısım kadar yavaşlayamayacaktır. Aradaki yavaşlama ivmesinin farkından dolayı çekirdek ikiye yada daha fazla parçaya bölünecek ve enerjisini kaybedecektir. 7.62x39 mühimmatı hızlı bir mühimmat olmadığı için bu etkiyi yaşamıyor.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.