Bt 65 o ring

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese iyi gunler bt 65 pcp tüfeğimle ilk 400 mermi atışındaki istikrar yok 15 metrede 170-150 barla 1inch grupman yaparken şimdi bu dediğim olmuyor.Çok kötü grupman yapmaya başladı.Muhtemelen o ring değişmeli yada başka bir nedeni mi var.O ring tüfek geleli hiç değişmedi.Saygılar

  • "Doldurma Aparatı O-Ring DeğişimiBelirli bir sure sonunda doldurma aparatının O-Ring’lerinin değiştirilmesi gerekecektir. Doldurma aparatındanduyulabilir bir şekilde hava kaçıyorsa veya doldurma aparatı delikten fırlıyorsa doldurma aparatı O-Ring’lerinindeğişmesi gerekmektedir. Her zaman için her iki O-Ring birden değiştirilmelidir.


    Şarjör O-Ring’leri DeğişimiSaçmaları şarjörün içinde tutan O-Ring’in yüzlerce atış sonrası değiştirilmesi gerekmektedir. Tüfeğin kurma kolunukullanmak çok sert bir hale geldiğinde bu O-Ring’in değişmesi gerekmektedir. O-Ring’i yerine tekrar oturtmak da busertliği ortadan kaldırabilir. Yeni O-Ring’i şarjöre takmadan önce çok hafif bir şekilde yağlayınız"


    BT65'in Kullanma Klavuzunda böyle bir paragraf mevcut. Belki işine yarar.

  • Bu dediğinizin sebebi namlu içi oringi, namlu dışı 2 oring yada tüpten havayı namlu sevk eden delikteki 2 oring olabilir. Önce sürgü sürülüyken namlunun ucundan kuvvetlice üfleyin. Bakalım hava kaçıracak mı? Kaçırıyorsa nereden kaçırıyor. Nereden kaçırdığını bulabilirsen sana yardımcı olabilirim.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Sayın HPI namlu ucundan üflediğimde şarjör taktığım yerden fıslama sesi geliyor.birde o ring değişimleri basitmidir.

  • Eğer sürgü kapalıyken fıslama sesi geliyorsa namlu içi oring yırtılmış yıpranmış veya yerinden çıkıp gitmiş olabilir. Oring değişimi çok basittir ancak gerekli ekipman ve stil bilmek gerekir. Bu arada eğer atışlarınıza böyle devam ederseniz grupmanlarınız rezalet vaziyet alacaktır. Ayrıca her atış başına harcadığınız hava miktarı arttığı için toplam atış sayınız ciddi miktarda azalacaktır. Çünkü benim başıma geldi ondan iyi biliyorum. Saygılarımla.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Namluyu gövdenin içine gömülü vaziyette. Onu tutan iki tane setskur var. 2.5 mm alyan ile bunları gevşetip namluyu çıkartabilirsin. Namluyu çıkarttığın zaman pelletin girdiği yerde namlunun içinde oring var. İnce ağızlı düz tornavida ile oringin bir tarafını yatağından çıkarın. Sonra ince cımbızla oringi yerinden alın. Yeni oringi elips yapıp bir ucunu namlunun içine sokun. İnce tornavida ile yatağa oturtturmaya çalışın. Dikkat edin oring namlunun içine kaçmasın. Namluyu takarken çok dikkatli olun. Namlu üzerinde setskurların oturacağı yuvalar var. Oralar setsuskurlara denk gelmesi önemli. Son olarak tüfeğin gövdesi alüminyumdan olduğu için setskurları abartı sıkma. Yoksa dişlerin sıyırması işten bile değil. Saygılarımla.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Teşekkürler.iyi geceler dediğiniz yaptım o ring çıkarttık sağlam gibi gözüküyor ama yinede değiştirdim.saygılar...

  • Oringin iç tarafına bak. Tırrıklar olabilir. Eğer oring sağlamsa namlunun gövedeye giren kısmında iki adet oring var bunları da kontrol edin. Eğer onlarda sağlamsa başınız dertte demektir. Çünkü tüfeği söküp başka bir oringi değiştirmeniz gerekecek.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • En az o ring hangi pcp de mevcut.daha doğrusu en az uğraştıracak ve mekaniği en basit pcp hangisidir.yaklaşık 20 yıldır yivli tüfeklerin içindeyim pcp yi alalı 1 ay oldu bu kadar bunalmadım.Pcp yi alma nedenim ise optik atış yivlilerle çok hoşuma gidiyor.şu anda 7 mm rem mag tüfeğimle 20 atış yapmamın maliyeti 250 lira onun için pcp nin kahrını çekeceğim.

  • Yivli ateşli tüfeğinizi varsa zannediyorum ki bütçe sıkıntınız yok. Size yivli ateşli keyfine benzer keyif yaşatan çok daha kaliteli ve yüksek kalibre pcp tüfek almanızı tavsiye ediyorum. Para sorunu yoksa bt65' le vakit kaybetmeyin.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Sn HPI o kadar zengin değilim.yivli tüfek bizde bir tutku.dedelerimiz bile mavzeri olmadan edemezlermiş.Avukatlık yapıyorum kendi çapımda başka bir hobim yok.Torosların eteklerinde yaşıyorum.bt 65 lw namlu kesinlikle güzel bir tüfek 25 yardda yaptığı grupman yivlilerle nerdeyse eşit.sadece belirli bir atıştan sonra bu tip o ring değişimleri biraz yorucu olabiliyor.dün gece tüfeği biraz çözdüm sanki namlu dışı ve namlu içi o ringleri değiştirebilirim bu arada sizedede galiba aynı tüfekten var.

  • Bende de bt65 var. Lw namlu ve ahşap kundak. Tüfeğin gövdesi iki parça. Üst parça alüminyum ve sürgü dürbün bu parçada. Alt parça çelikten tetik tertibatı burada ve tüp buraya takılıyor. Zaten dıştan bakınca alt parça tüpün devamıymış gibi görünüyor. Alt parçadan üst parçaya havayı ileten port var. Karşılıklı iki port arasında prinçten imal edilmiş kanal var. Bu kanal ve portlar arasında birer oring var. Eğer namlu oringleri sağlamsa bu oringler değişecek. Ben tüfeği max güçte kullandığım için bu oringlerden birini yırtmıştım. Yerine daha kalın oring koyarak bu sorunu çözdüm. Bu arada forumda bt65 5.5 mm ile 350-400 metrede atışlarını a4 kağıdında toplayan üstadlar var. Saygılarımla.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Oringleri değiştirip tüfeğin bakımını yapıp bolca yedek oring verip tüfeği geri göndereceklerdir.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Peki tüfeğin grupmanında bir değişiklik olacakmıdır.Çünkü tüfeğin grupmanı çok kötü bir hal almıştı.Birde siz regülatör uygulaması yaptırdınızmı yapılması gerekirmi bunun yanında bt 65 in sizce en çok sevdiği pellet hangisi arkadaşın birisi gamo ts 22 demiş benim tüfek bu saçmayı sevmedi sizce hangisi ve bu tüfekle ilgili tavsiyeleriniz nelerdir.Şimdiden teşekkürler sorularıma ilgiyle cevap verdiğiniz için.Genelde bizim yivli camiasındaki insanlar soruları cevapsız ve daima tepeden bakan bir üslupla yaklaşırlar.Bu siteyi kuranlara ve cevap yazan yazmayan herkese teşekkürler gerçekten bilgi verici ve eğitici bir forum sitesi.Herkese saygılar...

  • Paylaşıldıkça artan tek şey bilgidir. Karşılaştığımız ve çözdüğümüz problemleri burada paylaşacağız ki bu hobi daha çok sevilsin. Sorularınıza gelince evet tüfeğinizin bakımı yapılınca grupmanlarınız düzelecektir zira ben 10 metre mesafeden yaklaşık bir karış grupman yaparken tüfeği balyoz ile kıracaktım taki atış esnasında koluma birşeyin üflediğini hissettiğim ana kadar. Sürgü namluya sürülü vaziyette namlunun ucunda üfledim ve şarjörün takıldığı yerden hava kaçtığını gördüm. Namlu içi oring yerinde olmasına rağmen yıpranmıştır diye değiştirdim ancak gene hava kaçıyordu. Bende tüfekte başka nerede oring var diye söktüm. Üst Gövde ile alt Gövde arasında iki adet daha oring gördüm. Birisi yırtılmıştı. Değiştirdim. Atışlar düzeldi. 10 metrede bir karış olan grupman tek delik olmuştu. TS-22 benim tüfeğe de yaramadı. Gayet başarısızdı. Ben en iyi grupmanı jsb exact jumbo monster 25.4 gr ile yakaladım. Tüp tam dolu iken ilk üç atış 30 metre mesafede 1 cm' de toplanıyor. Hava basıncı azaldıkça düşey eksende atışlar kayıyor. Jsb 25.4 gr pellet 100 metreye kadar işinizi görür tahminimce. Ama 100 metre ötesi için tek alternatif var o da ince Mehmet solid. Bende regülatör yok ancak bt65' regülatör takılınca tadından yenmiyor. 100 metrede standart at44' le aynı performansı hatta daha iyisini veriyor. Bt65 150 bar civarına gelince delirdiği ve aşırı güçlü atışlar yaptığı için pellettleri savuruyor. Bt65 varsa hafif pellettleri unutun. Saygılarımla.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.