Akkar Coach Gun

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sahibi olduğum Akkar Coach Gun tanıtımını yapmak istiyorum;


    Ürün Akkar' ın yeni modellerinden...Bir süredir beklediğim bu ürün
    haziran ayında son hafta piyasaya sürülmüş olup, bayilere ilk gelen
    partiden edindim.




    Gövde çelik, tetik, tetik aksamı ve tetik korkuluğu metal, kundak klasik yağla doyurulmuş ceviz.
    Namlu 20 inch, mobil şoklu, düz bantlı, pirinç arpacıkla mücehhez.
    Tetik sol ve sağ namluyu ateşliyor, selektör yok, manuel emniyet manivelası mevcut.
    Kovan tahliyesi ejektörsüz, sadece tırnakla.



    Bu kadar iyi bir işçilik beklemiyordum desem yeridir. Tertemiz parçalar
    Avrupa bir tüfeği aratmayacak şekilde özenle işlenmiş. Herşey yerli
    yerinde ve oldukça sağlam duruyor. Sökebildiğim her yerini inceledim,
    güven vermeyecek, kırılıp dökülecek bir parça yok gibi. Parçalar
    pürüzsüz elinize çapak falan gelmiyor, herşey birbirine tam oturuyor.
    Namlu kilidi kolu çok iyi, rahat açılıp kapanıyor, tam ortalı yerine
    oturuyor. Kundak sağlam, dipçik pedi klasik gibi görünse de darbe emici
    özellikli gibi kademeli.




    Ürün şık bir çanta, tam şoktan silindire kadar olan 5 tane şok ve şok
    anahtarı ile eksiksiz geliyor. Yine iki dilde yazılmış ayrıntılı
    kullanma klavuzu mevcut. Ben ekstradan iki namluya kurşun atışında
    takabilmek adına 1 adet silindir şok ve şevrotin atışları için 1 adet de
    4 numara ( improved silindir ) şok daha aldım.



    İlk denemelerimi 32 gram 6 numara ve 34 gram 4 numara 2 kutu ve 10
    adette YAF Speddy Slug tek kurşun ile toplamda 60 adet fişekle denedim.
    Hiç bir problem yaşamadım.



    İlerleyen zamanlarda mükerrer atışlarla denemelerime devam edeceğim, ama şimdi tam istediğim özellikli koç gibi bir '' gun '' , [Resim Engellendi: http://www.tabancatufek.com/forum2/images/smilies/wink.gif] , sahibi olduğumu düşünüyorum.



    Buyrun fotoğlar;

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • hayırlı olsun.çifteleri pek sevemedim ama böyle anlatınca canım çekti :)

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Hayırlı olsun, çok şık gözüküyor. Bunlarda tetiği çekince aynı anda mı ateşliyor, tetik 2 kademe mi, ikinciyi atmak için tetiği bırakıp tekrar mı çekmek gerekiyor?

  • çift atesleme poze ve cift kirmalarda hic istenmeyen bir ozelliktir. Her ne kadar Akkar tufeklerinde 1250 bar avrupa standarti test basinci kullansada, cift patlayan bir tufek kotu sonuclar dogurabilir. Bir kere bile olsa cift patlayan bir kirma benim gozumde tehlikeli ve kotu gun tufegi olamayacak bir tufektir. Tetik tek selektor yok, zaten selektor arizasi problemi cikabilir diye bilerek selektorsuz sectim. Tetik bosa dusuyor ilk cekisten sonra, sag atesliyor. Tetigi birakip tekrar cekincede sol . cift tetik te oldukca guvenli ancak kullanimi zor oldugu icin tek tetik tercih ettim.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Malesef Akkar maceram husranla sonuclandi, haziranda uretilen son yeni seri den, ustune ustluk iyice secerek aldigim bir silah. Sol namlu 25 m de 4cm ust vuruyor, herzamanki klasik yerli cift kirma namlu hizalayama ma sorunu. 4cm deyip gecmeyin benim icin onemli bir rakam. Ayrica 200 kadar slug atisindan sonra sag namlu 10/2 problem yaratmaya basladi. İgne kapsule degiyor fakat patlamiyor. Cift kirma gibi 2 fisek kapasiteli bir silahta kabul edilemez bir durum. 1800 tl liste fiyati olan 1700 tl sayarak aldigim tufegin yaptiklari cok can sıkıcı, ustelik yerliler icinde huglu,yildiz, arthemis gibi cift kirmalari inceledikten sonra en iscilik ve parca kalitesi bakimindan kesinlikle , en iyisi Akkardı buna ragmen bunlari yapiyor ise varin ki siz diger markalari dusunun.


    Fabrikayi aradim cok ilgililer, sagolsunlar hemen ucretsiz kargolayin yapalim dediler. Ust kademeden birisini baglattim, durumu izah ettim, anladi , atesli tufekte garanti onemli degildir. Karsinizda domuz size dogru kosarken yada ailenizi silahli birine karsi savunurken yada kolay kullanim diye cift kirmayi benim gibi esinize almis ve esiniz silahli birine karsi kendini korumaya calisiyorsa, o anda calismayan silahin garantisinin zerre kadar onemi yoktur. Silah ne olursa olsun patlamalı ve attigi yeri vurmalidir her kosulda. Atesli silahtir bu, hobi degildir havali silahlar gibi.


    Daha onceleride banti yamuk huglu, kazik gibi tetikli, namlu ic caplari birbirini tutmayan arthemis, ve yine cift patlama yapan baska bir iyi markadan dersimi almamis olmaliyimki Akkari aldim, pismanim. Zararin neresinden donerseniz kardir. Fabrikada bizzat ilgilenip guzelce yapacaklarini soylemelerine ragmen, geldigi gibi satiliga cikaricam.


    Lutfen paranizi atesli silahlarda cope atmayin. 1000 tl uzerindevalacaksaniz , iyice arastirin ikinci el ithal bir silah alin. İlla yerli derseniz. Alirken cok ama cok iyi bakin , alinca iyice deneyin en az 2000-3000 fisek atin. Problemsiz olduguna kanaat getirirseniz oyle kötü gün silahı yapin

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Bu video daha önce forumda başka bir konu altında yayınlanmıştı. Ancak yukarıda bahsedilen çifte namlularda hizalamanın ne kadar detaylı ve zor olduğunu, yabancı marka silahların da neden bu kadar pahalı olduğunu açıklayan bir video. 10. Dakikadan itibaren namluyu hizalamak için neler yaptıklarını izleyebilirsiniz. Bu dünyanın en pahalı silahlarından biraz extreme bir örnek ama benim çok hoşuma gidiyor.


    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED