At44 long hava kaçırma problemi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bugün 100 civarı atış yaptım, atışıma devam ederken kurma kolunu çektiğimde pıss diye bir ses geldi, sesi duyunca şarjörümü çıkardım, hava kaçırma sesi devam ediyor bu arada kol geriye çekik vaziyette, şarjörü çıkarıp kurma kolunu ileriye ittiğimde hava kaçırma sesi kesildi fakat namlunun ucundan hava kaçırmaya başkladı, namlu ucundan hava çıkarak tüpümdeki hava 140 bardan 0 bara kadar yavaş şekilde namlu ucundan boşaldı tüpü sıfırladı, acaba sıkıntı nerde olabilir? başına gelen arkadaşlar bilgi verirse kendim halletmeye çalışacağım, servise göndermek istemiyorum kendim halledebileceğim bir sorun ise, tüfek bu arada at44 long, ben ilk anda namlu oringi diye mantık yürüttüm fakat sorunun tüp ile tüfek arasından bir yerden olabileceğini düşünüyorum.

  • Lütfen "YARDIM" gibi genel tabirler içeren kelimeler ile konu açmayınız!
    ne konuda yardım istediğinizi başlıkta "kısaca" belirtiniz.


    Ben konu başlığını düzelttim.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Lütfen "YARDIM" gibi genel tabirler içeren kelimeler ile konu açmayınız!
    ne konuda yardım istediğinizi başlıkta "kısaca" belirtiniz.


    Ben konu başlığını düzelttim.

    özür dilerim bilmiyordum, iyi akşamlar.

  • tüpü çıkardım, büyükçe bir oring var, tüfeği aldığım da yanında gelen oring var iki tane büyük halka şeklinde onlardan biri ile değiştirdim boyları bire bir ölçüşüyor, tüpdeki oringleri kontrol ettim hepsi normal görünüyor, tüpü tüfeğe takmadan hava bastım yine olmadı hava kaçardı, tüpü tüfeğe monte ettim yine hava kaçırıyor, pompa ile tüfeğe hava bastığımda tüfeğin namlusundan hava kaçırıyo sorun nerede acaba anlayamadım?

  • anlattığınız sorunlara göre valf iğnesi hava kaçırıyor .
    Bu sizin tamir edebileceğiniz bir parça değil servis yolu görünüyor gibi geldi bana..

  • ilk önce balata spreyiyle küçük deliklerden içeri püskürtün.püskürtürken valf iğnesini içeri dışarı hareket ettirinspreydeki hegzan içeri girebilsin.daha sonra küçük deliklerden içeri 2-3 damla yağ damlatın ve iğneye bastırarak içeri itin bikaç kere.yağ içeri süzülsün.biraz beklyip,tüpü tüfeğe takmadan hava basın.yine kaçırırsa,bi çekiçle iğneye küçük küçük tıklayın bikaç kere (tüpün içinde hava varken).muhtemelen düzelir.yine düzelmezse servise yollarsınız.

  • tüpü hatsana yollasam, en azından garantisi var ilgilenirler sanırım, koca tüfeği yollamaya gerek kalmaz herhalde? problem tüpte gibi değilmi?