Zoraki HP 01 Ultra 4.5mm (.177 cal)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar,


    Bütün Zoraki Havalı Tabanca meraklılarına yardımcı olmak için Zoraki HP01 Ultra 4.5mm ile ilgili görüşlerimi yazarak, paylaşmak istiyorum.


    Öncelikle İzmir'den İşgören Av mağazasından alış-verişimi tamamladım. Gerçekten müşteri memnuniyetini ön planda tutan, her konuda bilgili ve ihtiyaçlarınızı ivedilikle karşılayama çalışan bir firma.


    Zoraki HP 01 Ultra
    Truglo Red Dot 20mm TRI-COLOR
    Vector Optics Tomcat (SCRD 24)


    Havalı tabanca seçimi yaparken dikkat ettiğim noktalar;
    güç, isabet, tasarım üçlemesini seçerek, yoluma devam ettim. Zoraki HP01 Tasarım anlamında beni çok mutlu eden bir tabanca...
    Burdaki bütün yorumları okuyarak, ve internetteki testleri takip ederek doğru karar verdiğime, bugün bile olsa yine aynı tabacayı alacağımı dile getirmek isterim.


    Güç konusunda 4 pompada neredeyse orta düzey bir havalı tüfeğe eşit. ki bu tabanca olunca azımsanamayacak bir güç demektir. CO2 veya GreenGas tabancalarıyla kıyaslanamaz bile. 20 metreden 4 pompada bira şişesinin kafa tarafından patlatmış olarak şunu belirteyim ki, o derece kalın camı parçalayabilmek için ciddi güç gerektirecektir. (valf ayarı fabrika ayarındadır.)


    Tetik konusunda hiç bir ayarlama yapmama rağmen bu kadar ideal bir tetik ile atış yaptığımı hatırlamıyorum... Atak Arms gerçekten bu işi çok iyi beceriyorlar.


    İsabet konusunda 10 mt'reden yaptığım grupman ekteki resimde yer almaktadır. kullanılan palet tipi: Gamo Match Diabolo
    şuana kadar 2000'in üzerinde atış yaparak grupmanlarımı 250 atışta bir tekrar ediyor, hem silahın red dotunu kontrol ediyorum, hemde atış gücünü test ediyorum.


    şuana kadar hiç sorun çıkarmadığını sizlere bildiririm.



    Red dot seçimi yaparken dikkat ettiğim hususlara gelince,


    Öncelikle tek atışlara uygun, sıfırlaması mümkün olduğunca bozulmayan ve kaliteli işçiliği olan bir cihaz seçmekti. ilk olarak Vector Optics Tomcat (SCRD 24) seçimini yaptım fakat, işçilik konusunda beni çok tatmin ettiği söylenemez. kilit vidası çok sıkıldığında önceden sıfırladığınız ayar bozuluyor. buda tekrar ayar yapmak gerekiyor. yanlış bir seçim olduğu anlayarak, Truglo Red Dot 20mm TRI-COLOR satın aldım. gerçekten her detayıyla mükemmel bir red dot. tepkilere ve darbelere karşı muazzam ayar koruması söz konusu. yaptığım yüzlerce atışa rağmen daha hedefinden sapacak bir değişiklik olmadı. (silah yaysız olsada atış esnasında azda olsa tepkime yapabiliyor) silahada çok yakışmış durumda. tek dez avantajı, bu red-dotu alacak arkadaşlar sıralı ve otomatik tüfeklerde sıkıntı yaşayabilirler. görüş alanı bir hayli küçülüyor. onun dışında tek tek atış yapabileceğiniz bir tüfeğe yada silaha montajını yapıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.


    Dip Not: Zoraki HP01 Ultra 4.5 mm için uygun ayağı yok. bu sebeple, namlu üzerine ufacık bir çeltik (kanal) açmanız gerekmektedir. Evimde 3 eksenili CNC tezgahı olduğu için, kolaylıkla bu kanalı açtım fakat satın almak isteyen arkadaşlar bu konuya dikkat etmesi yararlarına olur. yada uygun ayakla kullanabilirler.


    Sonuç olarak aşağıda görüldüğü üzere,
    20mt'den grupman 50krş civarı.


    Merak ettiklerinizi sorabilir, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.


    Saygılarımla.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen lycn ().

  • tabancanız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın belki haberiniz yoktur zoraki için dipçik takımı mevcut dilerseniz alıp küçük bi tüfek haline dönüştürebilirsiniz zoraki yi

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • tabancanız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın belki haberiniz yoktur zoraki için dipçik takımı mevcut dilerseniz alıp küçük bi tüfek haline dönüştürebilirsiniz zoraki yi

    Teşekkür ederim.


    kesinlikle, izmir'de daha bulamadım muhtemelen internet üzerinden bir av sitesinden sipariş geçeceğim.


    kullanım tecrübelerimi aktarayım. bugün 40 mt' uzaktan envayi çeşit şişeyi parçaladım..
    hatta bazı şişelerde 3 pompada sadece delip geçtiğini görünce silah birkez daha beni gerçekten çok şaşırttı.. böylesine sarsıntısız ve güçlü bir havalı tabanca, kategorisinde ancak multi-pump seçeneklilerle kapışabilir.. ayrıca, yaysız ve mekanik aksamının az oluşu, bozulma ve güç kaybını yüksek ölçüde azaltmaktadır. buarada silahın bakımlarını atış sonrası yaparak ve temizleyerek kullanmanız, güç konusunda çok yararlı olacaktır.


    dikkatimi çeken hususlar arasında seri şekilde pompala atış yap, pompala atış yap olduğu zaman, bir süre sonra silahta güç kaybı olduğudur. bu sebeple, atışlar arası biraz bekleyerek, silahın kendine gelmesini sağlayabilirsiniz. bu konuda verebileceğim tek eksi bu olacaktır.


    kundak için ahşap bir mod düşünüyorum, mevcut ergonomik kundağı ele çok iyi otursa da benim gibi elleri küçük olan bireyler için zorluk çıkarabiliyor.


    gerekli gördüğüm taktirde zoraki HP 01 için evimdeki tezgahlarda, egzotik ağaçlardan kundak işleyebilmeyi hedeflemekteyim. ilgilenen arkadaşlara duyurayım.


    Saygılarımla.

  • Hocam merhabalar bnm sorun şu red dottan memnunmusunz ve kac metreye kadar görüşte sorun olmuyo ayrica noktanin çapı nedir bi bu red dot ebatlari nedir ayrica çok pahalı değil mi fiyati

    Röhm Twinmaster Top .177 ohhunt 4.5*20

    hatsan at44-10 long lw regli vector optic 6-25*56 ffp

    Steyr LP2 .177
    Benjamin pcp pistol .22 ,Nikula 2-6*28
    Kral bullpup .22
    Ekiz regli at 44 long lw .22,
    Hawke 3-12x44
    CYMA CM.030 Aep airsoft glock
    Benjamin discovery .22
    Zoraki Ultra .177 , Stoeger 4X32

    Röhm Twinmaster sport .177
    Hatsan At 44 Tactical .22 ,Sniper 6-24*50
    Stoeger X20 .177 Stoeger 3-9*40

    Crosman 8077 Uzi .177
    Hatsan Mod 25 .177

  • TruGlo red dot'tu izmir'de 390 tl'ye aldım.
    fiyatının performansını hakkıyla veren bir cihaz. 0-1-2-3 kademeli 3 farklı renkte lazer diotu mevcut.
    lazer diot çapı 5 moa. dış yüzey mat siyah. ayrıca bırakın havalı silahları, gerçek ateşli silahlar için üretilmiştir.


    tecrübelerimi aktaracak olursam, ev içi ortamda ilk aldığım gün gelip hemen kullanmaya başladım. lazer diyotu'nu dairenin sol çeperine doğru konumlandırmışlar.
    evde akşam vakti. 1. kademede parlaklığı biraz fazla geliyor sanırım diye düşünerek umutsuzluğa kapılmıştım. fakat sonra gözün alışmasıyla geçeceğini düşündüm ve diğer renkleri denedim. kırmızı renk en parlak renk, yeşil sonra en az ışıkla en küçük noktayı oluşturabileceğiniz renk ise, mavi lazer. mavi lazer beyaz kağıtta görünmez olurken, hedef'teki siyah dairenin içine nişan aldınız mı görünür oluyor. bir nevi otomatik nişangah gibi. yada göz yanılması...


    5 moa biraz büyük gelebilir ilk başta. ama gün ışığında dışarıda kullanırken ne derece doğru karar verdiğinizi düşünebilirsiniz. çünkü göz, gün ışığında red dot'u küçültükçe küçültüyor ve neredeyse tam bir nokta halini alıyor.


    ben 50mt'den 10'da 9 yaparak maden suyu şişelerini patlattım. ha şöyle bir gerçek var, 50 mt'den gördüğünüz maden suyu şişesi hedefi sadece ufacık yeşil bir nokta. tam üzerine denk getirip tetik düşürdüğünüzde, şişenin göbeğinden vurabiliyorsununz. hatta zoraki hp01 ultra ile atış yapacaksanız gidip şişeyi kontrol edin. bazen delip geçiyor ve şişe kırılmıyor :) dürbün tarzı red dot seçerken dikkat ettiğim bir diğer nokta ise, boyutlarının ufaklığı yanı sıra kompact bir model olması. açık model seçebilirdim fakat, açık model'de temizlik yağ, toz gibi sorunlar temizlemede sıkıntı yaşatabiliyor. ayrıca kendinden alyanlı bir model olması dilediğin anda mesafeye göre red dot sıfırlaması yapıp, atışa imkan sağlıyor. örneğin, 10mt'de sıfırladığın red dotla 50 mt'den vurmak istediğin hedef için vida kapağını çıkarıp 5 click yukarı kaldırarak tekrar atıyorsun ve lazerlerin açısını tutturuyorsun. bu sayede ayrıca yanında alyan vs taşıman gerekmiyor. red dot'un yakınlaştırma özelliği bulunmuyor. zaten tabancanın üzerine dürbün takılmasıda beni çok mutlu etmiyor. o sebeple red dot tercihi yaptım. pili konusunda birşey diyemiyeceğim ama, 3 günlük şehir dışı tatilimde evde 3. kademede açık bırakıp gitmişliğim var.. daha pilinde herhangi bir eksilme olmadı :) buda sanırım benim hatam.


    bir önceki kullandığım açık model TacVector Tomcat red dot'un çok fazla işçilik sorunu vardı. çok dikkatli bakılınca altından geçen kabloları görebiliyordunuz. kaldı ki, sıfırlama yaptıktan sonra kilit vidasını sıktığınınzda sıfırlamayı bozuyordu. birde açık modeldi. toz kir vs gibi sorunları olabilirdi. o yüzden böyle bir değişikliğe gittim.


    genede tercih sizin.. piyasada aimpoint gibi çok pahalı ürünler mevcut tamamen profesyonel... fakat yanından geçecek ne durumum var nede talebim.

  • hocam çok teşekkürler ama biraz çok ya parası sanki bu ebay dan aliexten getirilen red dotlar 25 30 dolar onlardan farkı çok mu

    Röhm Twinmaster Top .177 ohhunt 4.5*20

    hatsan at44-10 long lw regli vector optic 6-25*56 ffp

    Steyr LP2 .177
    Benjamin pcp pistol .22 ,Nikula 2-6*28
    Kral bullpup .22
    Ekiz regli at 44 long lw .22,
    Hawke 3-12x44
    CYMA CM.030 Aep airsoft glock
    Benjamin discovery .22
    Zoraki Ultra .177 , Stoeger 4X32

    Röhm Twinmaster sport .177
    Hatsan At 44 Tactical .22 ,Sniper 6-24*50
    Stoeger X20 .177 Stoeger 3-9*40

    Crosman 8077 Uzi .177
    Hatsan Mod 25 .177

  • yani o ali expressteki 25 dolarlık 30 dolarlık red dotları kullanmadım. ne desem yalan olur. o yüzden yorum yapmaktan kaçınıyorum ama ufak bir sıkıntı duymuştum. yurtdışından getirilen red dotlar gümrükte sorun oluyor diye.. denemedim o yüzden yorum yapamayacağım. bildiğim amerikalıların büyük çoğunluğu TruGlo markasından memnunlar.

  • Merhaba

    Zoraki ultraya valf ayarı nasıl yapılıyor ve tam olarak ne işe yarıyor ?

    Ayrıca silaha bir zararı var mı ?


    Bilen yada deneyen varsa cevap yazarsa çok mutlu olurum

    Bu silahı yeni aldım ve öğrenmek istiyorum