Optima 3-12x44 AOE Yardım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba. Foruma üye olduktan sonra artık hatsan at44-10 long model tüfeğimle tamamen aranıza katıldım. Yalnız dürbün ile ilgili sorunum ve sorularım var. İkinci el olduğu için öncelikle dürbünün üzerindeki ayar düğmeleri tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum. Artıkıl ayar vidalarını biliyorum ama geriye kalanlar ne işe yarar bilmiyorum. Birazdan resim ekleyip sizden yardım istiyorum. Birde sanırım artıkıl rengini veren pil bitmiş. Nerededir bu pil? Nasıl sökülüp değiştirilir? Yarın ilk atışıma çıkacağım. Lütfen acil yardım edin.airgunturk.com/attachment/26119/airgunturk.com/attachment/26120/airgunturk.com/attachment/26121/airgunturk.com/attachment/26119/

  • Tırtıklı kapağın altında pil var. Ayrıca aydınlatma renk ve şiddeti de ordan ayarlanır. Öndeki +,- ise artıkıl kalınlık ayarı.

  • Pil mekanizmasına 3v elektrik verdim çalışmadı. Oradaki ışık şiddet devresini söktüm, + - direk elektrik verdim yine çalışmadı. Sanırım ampül patlak. Ampül değiştiren var mı daha önce bu dürbünde? Yada başına böyle bişey gelen?

  • Pil mekanizmasına 3v elektrik verdim çalışmadı. Oradaki ışık şiddet devresini söktüm, + - direk elektrik verdim yine çalışmadı. Sanırım ampül patlak. Ampül değiştiren var mı daha önce bu dürbünde? Yada başına böyle bişey gelen?

    değiştiren vardır illaki fakat bence siz dürbünün asli özelliklerine odaklanın, artikılı renklendirmek çok mu elzemdir bilemiyorum, belki tan vakti biraz, belkide günbatımında karanlık çökmeden bir miktar işe yarar ama zaten gece işe yaramıyor. Raralax ve zoom iyi çalışıyormu, tüpte hasar var mı gibi durumlar daha önemlidir sanırım. Hobinizde keyifli atışlar ve bizlerle paylaşımlar dilerim

    Orhan Tan TOKDEMİR



    Kalanlar;
    Armsan Phenoma Carbo 12ga

    Zoraki HP 01 Ultra 4.5mm
    Diana Mod 350 Magnum 5.5 :thumbup:
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5
    Hatsan MOD 125 sniper Wood 5,5


    Gidenler;
    Diana MOD 54 AİR KİNG
    Mod 125 Sniper 6,35
    BT 65 SB ELİTE 22 cal

  • Sıfırlama 50 mt de sizin tüfeklemi yapıldı farklı bir tüfekse tutmaya bilir.

    AT44 FT 0.177 +TAC Vector Optics Sentinel 10-40x50
    Hawke Sidewinder 8-32×56 20x ½ Mil Dot
    BSA 8-32×44
    Zoraki HP 01 Ultara 0.177 + Red Dot + Wragner Moderatör+ Zoraki Dipcik
    Beretta Elitte II 4,5 + Red Dot Laser Sight
    Bushnell 10x25 Rangefinder
    Seben kamera aparatı
    The Beta Shooting Chrony
    iNTERSPiRO 6lt 300 bar Scuba Tüp


    Optima 3x12-44 AOE
    Sniper 4x32 Compact Işıklı (MilDot)
    Stoeger X20 Suppressor 0.177
    Stoeger 4x32 Compact Işıklı
    Hatsan PCP Pompa

    Tekparça Ayak

    https://www.youtube.com/channel/UC1k_dMslFEFRSxrrc7R7NCw

  • Işık olayını kafanıza takmayın ben 2011 yılında aldım tüfeği bu güne kadar ışıkla hiç atış yapmadım en fazlada 10 kere açıp pil bitmiş mi çalışıyor mu diye bakmışımdır o kadar. Dert etmeyin arkadaşın dediği gibi dürbün asli işlevlerini gerçekleştiriyorsa gerisi önemli değil. Videoları bekliyoruz keyifli atışlar.

  • Işık gereksiz yazdıkları gibi bende 4 tane vardı bu dürbünden hiçbir zaman ışık kullanmadım hatta ışığı açınca hedefi göremiyorum gayet güzel dürbündür güle güle kullanın.

    "Ali Bumaye"!!!

  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tüfekle birlikte geldi dürbün üzerindeydi. Sıfırlama 50 metrede yapılmış ama şuan atıştan geldim, 50 metrede hedefi vurmak için sola 3 dot kaydırarak nişan aldım öyle vurdum. En kısa zamanda kendime göre sıfırlama yapmam gerek. Birde şunu farkettim: yanağımı kundağa kaynak yaptıktan sonra dürbün gözüme uzak kalıyor. Raydan geriye kaydırmam gerekir sanırım. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerek?

  • Yanağını dayadıktan sonra en sağlıklı atışı yapacağın konumunu belirle ve daha sonra dürbünü geri çek veya ileri it, dediğin gibi kısaca kendine göre ayarlaman lazım.

  • dürbün ayaklarını gevşetin dürbünü ileri geri oynatıp kendi görüşünüze göre ayarlarsınız birde birdedürbün ayaklarını gevşememesi için çok fazla sıkmayın aliminyum olduğundan deforme olabiliyor ancak civataları sabitlemek için loctıte 243 kullanın civata açılmaz alyan ile açılabilir ama loctıte 270 olmasın o açılmaz

    kral bull pup .22
    stoeger atac suppressor .22
    hatsan mod 99 .22
    tacvectör optic 10-40x60 satılık

  • Öncelikle gez ve arpacığı sökseniz daha iyi olur hem tüfeğin görünüşünü bozmaması için hemde ön merceği büyük dürbün takabilmeniz için daha sonra benim de dürbünüm aynı şekilde monteli ayağın biri şarjörün önünde diğeri arkada yani montajlamada sıkıntı yok dürbüne biraz daha yakından bakıp kundağa alışmalısınız maalesef sizdeki th kundak ayarlanmaya pek müsait değil tactical kundaklarda ayarlamak kolay oluyordu birde dürbünle bakmaya kolaylık olsun diye 20-25 liraya satılan dürbün körüğü alın onunla kullanmayı deneyin kundağı fazla oynayamazsınız ama körükle bakmanız kolaylaşır.

    "Ali Bumaye"!!!

  • dürbüne yakından bakmanıza gerek yok nasıl rahat ediyorsanız o pozisyonda olmalı dürbün belli bi müddet sonra boynunuz ağrımaya başlar özellikle yatarak yapılan atışlar can sıkıcı olabilir dürbün tüpünü tutan kelepçeleri söküp ileri geri kaydırarak kendinize doğru pozisyonu bulup monte ettikten sonra sıfırlamak 10 dakkanızı alır en fazla. Sıfırlamak için 15 metre idealdir maksimum zoomda ve üstten 1 veya 2 .dota göre sıfırlamanız da uzak mesafe atışlarında dotları daha efektif kullanmanız için yardımcı olucaktır çünkü pellet yükselmekten çok düşme yapıyor bu yüzden alt dotlara daha çok ihtiyacımız var maksimum zoomda sıfırlamanın amacı da uzak mesafede hedefi kadraja sokabilmek için zoomu geri çekmek gerekiyor bu yüzden uzağa atarken hedefi görerek nişan alabilmek için yüksek zoomda sıfırlamak daha mantıklı yani işin özü dürbünü kendinize göre ayarlayın ve sıfırlayın :)

    Hatsan nova tactical 22.cal
    Daisy powerline 980 177.cal/BBs




    Hatsan Nova Compact 22.cal
    Hatsan torpedo 100x 22.cal Trophy 22.cal
    Kral Puncher Maxi .22 cal
    Zoraki Ultra .177 cal
    Hatsan Mod 55s .177 cal
    Hatsan Torpedo 150 snip vortex .22 cal
    Mod 125 Snip Vortex .22 cal



    ;tufey#