Turkiyede havali tufek uretenler karsilastirma

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • henüz tüfek almamıs brisi olarak bu kozmetik,yakışıklılık,tasarım yada dizayn görünüm,artık ne denilirse bende çok dertliyim.kabalık olacak belki ama hakikaten yerli üretimler birbirinden tipsiz.bu konuda uzun,söyle resimli mesimli bir yazı yazacağım.şimdilik bu kadar olsun.

  • Valla hocam tip güzellik göreceli biraz. Ben birbirinden tipsiz deyiminize katılmıyor ama saygı duyuyorum. Herkes aynı güzeli sevmez. Ben torpedo sniper'ın, striker'ın, mod 85 ve 125 sniperların, mod 25 supertact'ın, dominatör'ün sentetik ve ahşap modellerinin, mod 99 browning edition modelinin ve mod 135 modellerinin tiplerini çok beğeniyorum.


    Hatta 2015 kışında Cometa'yı aldığımda mod 85 sniper'ı çok beğenen eşim kalitesi vs her şeyi ile mod 85'imi 2-3 gömlek geride bırakacak bu tüfek için "ne kadar çirkin, bu ne ya böyle dede tüfeği gibi" demişti.


    O yüzden güzellik tip durumu biraz göreceli.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

  • kesinlikle katılıyorum hocam.zaten görecelilik kavramına sığındıgım icin uzun,uzun örnekli resimli bir yazı yazmaya karar verdim.yoksa ki teknik mekanik isabetlilik konusunda haddimi aşıpta yazmaya kalksam,eline silah almamışsın bu neyin yazısı diyen çok olur ve haklıda olur.

  • Aynı fikirdeyım Sinanali, zevkler ve renkler tartışılmaz, bana göre Hatsan dominator carbine gezsiz-arpacıksız modeli, mod 135 sp çok güzel silahlar(hele vortexli olurlarsa daha da iyi),Hatsanın ve Kralın pcp tüfek ağaç kundak modellerı de çok güzel,bence Hatsanın PCPelerde tek eksiği her modelde güç ayar valfi olmaması.

  • görecelilik kavraminida tartısmaya acmak gerekir ama burasi yeri degil.felsefeninde isin icinden cikamadigi bir konudur nitekim.örnek görecelilik bu kadar özgürlük veriyorsa,güzel ve çirkin tanımlamasına ne gerek vardı gibi gibi.neyse konuyu sündürmeyeyim,takipci olursaniz yazacagim yorumda yerli malını yersiz yere kötüleyen biri deilde,yurdum insaninin daha estetik daha şık ürünlere layık oldugunu düsünen biri oldugumu anlayacaginizi umuyorum.

  • Merhaba,


    Maalesef acıdır ki durum bu şekilde. 1996 yılında aldığım ve kaç pellet attığım belli olmayan CF20 .177 Gamo tüfeğim yay değişimi hariç servise dahi gitmedi ve hiçbir şekilde tamir görmedi, halen severek kullanıyorum. 2011 Yılında aldığım Samyang Recluse .357 tüfeğim de aynı şekilde.


    Ancak bir kaç hafta önce bir arkadaşımın dükkan açılışına sefte olsun diye aldığım BT65 22 cal. İlk kullanımda daha 100 pellet atmadan arıza yaptı. Pelleti namluya sürmedi ve takılma yaptı, halen serviste. AT 44 LW var o da iki kez tetik kırdı en son kendim frezede inoxtan işleyerek yaptım da sorun çözüldü.


    Bence bir pcp için 1500 tl gibi rakamlar az değil. Havalı silah severlerin yeterince üreticiyi desteklediğini görüyoruz. Bence biraz da üreticiler kullanıcıyı desteklemeli. Ben yerli malı kullanımını herzaman destekledim fakat tatsızlıklar insanın moralini bozuyor. Umarım her zaman daha iyiye gider...


    Buarada lütfen yanlış anlama olmasın ben Hatsan veya Kral gibi yerli firmalarımızı kötülemiyorum. İnsan yapısı tabi ki arıza olabilir fakat bu kadar çabuk ve ortada bir sebep yokken olmamalıydı diye düşünüyorum. Silah bence bir değerdir, dedemin tek kırması ve K98 i nasıl bizlere kaldıysa ve halen kullanabiliyorsak bugün kendi sahip olduğum tüfek / tabancalarımı da çocuklarıma bırakabilmeyi istiyorum.


    Herkese kazasız belasız atışlar...

    I watched a movie once, where the only people with guns are the Police & military




    It was called Schindler's List

  • Bugün çoğu ithal tüfek ,bakimi düzgün yapılırsa torununuza kalabilecek kalitede,dededen kalma diana tufek(bu sadece bir örnek) kullanan cok kisi bilirim,bizim ureticilerimizin mağdur olmamak adina kalite anlamında buyuk adimlar atmasi gerekiyor,bir etkinlige bir müsabakaya yerli tufeklerle katilmak neredeyse el bombasiyla gezmeye benziyor,her an ariza yapacak diye