Havalı Silah ve Atıcılık Sporu adına güzel bir gelişme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Çok sevdiğimiz bu hobimizi,sürekli daha iyi yerlere taşımak ve geliştirme çabası içersindeyim.Bu konuda aynı benim gibi düşünen arkdaşlarımla,uzun zamandır bu konu ile ilgili birşeyler yapma çabası içersindeyiz ve bu çabalarımzı sonunda meyvelerini vermeye başladı.


    Eskiden Mersin de havalı atış sporu ile ilgili hem poligon hemde uygun ekipman ve silahlar varmış bunu biliyorduk ve bundan yola çıkarak,gençlik ve spor il müdürlüğü ile gerekli istişarelerde bulunduk.Onlarda sağosunlar bizi kırmadı ve yardımcı olabileceklerini söyledi.Zaten geçtiğimiz 6 ay içerisinde kurulmuş bir havalı tabanca poligonu ve takımı vardı ama biz bunu genişleterek,bu spora havalı tüfek le atıcılığı da ekleyeceğiz.Sadece bununla da kalmayıp bu sporlara gençleri ve yıldız takımlarıda ekleyip bu sporu daha geniş kitlelere yaymayı,ailelerin çocuklarını güvenle bu spora yönlendirmeyi hedefliyoruz.
    Gençlik ve spor il müdürlüğü şube müdürü syn. Ahmet Tarakçı bey,ben ve Tutankamon Abdullah abiye, taşın altına elimizi koymamız yönünde bir teklifte bulundu ve havalı silah tertip komitesinde görevli olmamızı istedi.Bizde bu görevi seve seve kabul ettik.Başımızda ise polis memuru sayın Ergün Aydemir bey olacak
    Ergün bey şu an hali hazırda bulunan havalı tabanca grubunun atış antrenörü ve milli bir havalı atıcılık hakemi.


    Uzun zamandır bu sporla ilgilenen kimse olmadığından dolayı Ahmet bey de Ergün bey de bizleri görüp tanıyınca çok sevindiler.Eskiye nazaran birazdaha kısıtlı imkanlarımız var.
    Görüşmelerimizde 4 adet alınacak olan tabanca sayısını 2 adet tabanca ve 2 adet tüfek olarak değiştirdik.Atıcılık kıyafetlerınınde yekünü baya bir tutuyor ve bunun içinde görüşmeler yapmaktayız.
    Şu an elimizde bir adet Steyr ve bir adet te feinwerkbau tabancamız ile 3 adet tüfeğimiz var.Yeni alınacak olan silahlarla sayımız gittikçe artacak.


    Yalnız bir sorunumuz var.Elimizde bulunan 2 adet fwb 601 model havalı tufeklerde(bugunku 603 modelının aynısı) biraz sorun var.silah yandan kurmalı ama Single-Stroke Pneumatic şeklinde tanımlanıyor.Bilmeyen arkdaşlar için acıklamak isterimki Diana mod 48-52-54 gibi fakat pcp benzetmek gibi olursa...


    Bu konuda bize eğer vakit ayırabilirlerse Amcam Mustafa Serdar Özdemir ve Termopl İlker abinin yardımcı olmasını,bizlere destek olmalarını rica ediyoruz.Bu problemde bir silahın tamiri için sadece.Silah yandaki kurma kolu sayesinde kuruluyor içinde hava toplanıyor ama tetiğe basınca sadece tetik düşüyor ama icerde biriken hava namludan cıkmayıp içerde kalıyor.Sanırım o-ring yada buna benzer yerlerle alakalı bir sorun.İşte bu sorunun giderilebilmesi için acaba yardımcı olabilirmisiniz?
    Nomalde bu silahlar çoktan depoya kaldırılmış yıllardır kullanılmadan öylece terk edilimiş çürümeye bırakılmış silahlar.Hatta iade yazıları yazılıp geri verilmesi bile düşünülürken biz kurtardık. ;şrofls;. Görünümleri hiçde kötü değil ve bu silahlarla çok iyi sonuçlara varılabilir kanaatindeyim.
    Birde yaylı olup mod 54 gibi anti tepme sistemi olan bir silahımzı daha var.
    Yukarıda da bahsettiğim gibi bu silahların 3 ü gözden geçirilip mümkünse tamiratları gerekiyor.Eğer tamir masrafları makul olursa bunu gençlik ve spor il müdürlüğü karşılayacak.Eğer olmazsa eski yerlerine geri kaldırılacaklar.


    AYrıca,bu kapsamda Havalı Silah Tertip Komisyonu olarak,bizimle beraber olacak sporculara ihtiyacımız vardır.Mersin ve çevre illerde olupta bizlerle beraber,bu hobimizi layıkı ile yapıp daha iyi yerlere getirecek hatta belkide ülkemizi temsil edecek yani Milli olabilecek takım arkdaşları da lütfen benimle irtibata geçsin.
    Açağıdakiler silahlarımızın resimleridir.
    Not:Mersini bilenler için söylüyorum poligonumuz Edip Burhan kapalı spor salonun yanındadır.


    [Resim Engellendi: http://img65.imageshack.us/img65/3089/fwbir2.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img65.imageshack.us/img65/8719/lp10swci2.th.jpg]

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Tebrik ederim Togay çok iyi olmuş.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • yapılacak en iyi işi yapmışsınız tebrik ederim , bu işin doğru yolu bence bu olması gerekiyor .benden yana tam destek elimden geldiğince yardımcı olurum,eminimki yatagun da destek olacaktır hayırlı uğurlu olsun . :thumbup:;d;;d;;d;

  • Vatana millete hayırlı uğurlu olsıun.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • çok iyi olmuş kolay gelsin havalıda 85-95 arası ülkemizde çok iyi sporcular çıktı ama kanımca zamanla herkes geçim derdine düştü birde bireysel sporlar ülkemizde rağbet görmüyor sponsör desteği olursa ekipman açısından daha kısa zamanda başarı elde edilir diye düşünüyorum tekrar hayırlı olsun

    Optima 635

  • Türkiye de futbol dışında ki sporlar pek ilgi çekmiyor geçimle falan pek alakası yok geçimle alakası olsaydı 1500,2000ytl yi havalı silah için ayırmazdım ilgi ve alaka meselesi.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Umarım herşey yolunda ve istediğimiz gibi gider.Sizlerin manevi desteğide bize güç verecek.Çok teşekkür ediyoruz.Saygılarımla..

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Eğer böyle bir gelişme olmasaydı ben yine birşeyler yapma çabası içindeydim.
    Yerel Gündem 21 adında Avrupa Biriliği destekli bir sivil toplum örgütü var.Bu örgüt gençlerin hazırlamış oldukları projelerı değerlendirip, uygun bulursa sponsor olarak herşeyini destekliyor.Benim projemde hazırdı yine havalı silah ve gençlerin bu spora ilgisini çekmek üzere.Muhtemelen oda olacak ve burada gerekli eğitimi vermeye calışacağız..İnşallah oda yakın zamanda olur.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Kıymetli kardeşim ,

    Takdire şayan bu gayretlerinizden ötürü sizleri canı gönülden kutlarım.Katresu A.Ş. olarak elinizdeki bu silahların Katresu A.Ş. sponsorluğu altında bakım , onarım ve gerekli tamir işlemleri tarafımızdan bedelsiz olarak yapılacaktır, emeği geçen tüm arkadaşların YÜREKLERİNE sağlık.

  • Hocam bravo.Mustafa abi size de ayrıca çok çok teşekkürler.ben zaten mesajın başını okurken :love: Katresunun :love: arkadaşlarımıza böyle bir güzellik yapacağından adım gibi emindim.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • Türkiye de futbol dışında ki sporlar pek ilgi çekmiyor geçimle falan pek alakası yok geçimle alakası olsaydı 1500,2000ytl yi havalı silah için ayırmazdım ilgi ve alaka meselesi.


    Aynen katılıyorum.

  • sonuçta anlayış farkı var biri amatör spor diğeri hobi amaçlı yapılıyor dimi bunu görmek lazım

    Optima 635