Sonunda Aldım :)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Arkadaslar bide sormak istediğim başka bişey var . 45 adım sayarak( boyum 1.88) tombul bir soda şişesi koydum Dürbün sifirladıktan sonra ateş ettim şişe hiç parçalanmadan delip geçti . Pellet gamo pro hunter. Tufek bu haliyle 200 bardan 100 bara düşene kadar 40 atış yapıyor . Acaba tüfeğin gücünü kismalimiyim . ? Üzerindeki 3.9.32 optima ile en fazla 50 veya 60+ metre atış yapmak istiyorum . Atış sayısı artsın diye kismak istiyorum .

    ben 3-12×44 optima kullanıyordum kismen yeterli geliyordu, guc ve atis sayisi ile ilgili ben regülatörlü kullandığım icin atislarim stabil hizda gidiyordu bu nedenle ayar yapma ihtiyacı hissetmedim ancak bildiklerimden şunu aktarayım ama bende daha bilgili kisiler var forumda gorduklerinde mutlaka fikirlerini paylasacaklardir, bence ayarlari ile oynadan once pellet deneyin Hatsan Exact Diabolo 7,87grain ve 8,44grain pelletleri kullanıyordum, size de bu pelletleri tavsiye ediyorum ayrıca delik geçmesi yerine kırıp düşürsün istiyorsanızda konik degil düz yuzeyli pellet denemenizi öneririm. Bence hemen ayarları oynamayın oncelikle yeni aldınız 200 pelleti bir geçin bu arada da pelletler deneyin ayari düşürmek havan atışı seklinde atislar yapmaniza neden olacaktır 60-70mt lerde. Ben dürbün sifirlarken full zoomda once netlik ve paralaks ayarlarını yapıp sonra yaklaşık 35mt ye sifirlamistim. Ancak tam ortaya degil de bir alt dot a sifirladim, yatay pozisyonu ayarladiktan sonra dikey pozisyonu atacaginiz mesafeye gore de oynayabilirsiniz.

    agt Havalı Hobiler agt

  • ben 3-12×44 optima kullanıyordum kismen yeterli geliyordu, guc ve atis sayisi ile ilgili ben regülatörlü kullandığım icin atislarim stabil hizda gidiyordu bu nedenle ayar yapma ihtiyacı hissetmedim ancak bildiklerimden şunu aktarayım ama bende daha bilgili kisiler var forumda gorduklerinde mutlaka fikirlerini paylasacaklardir, bence ayarlari ile oynadan once pellet deneyin Hatsan Exact Diabolo 7,87grain ve 8,44grain pelletleri kullanıyordum, size de bu pelletleri tavsiye ediyorum ayrıca delik geçmesi yerine kırıp düşürsün istiyorsanızda konik degil düz yuzeyli pellet denemenizi öneririm. Bence hemen ayarları oynamayın oncelikle yeni aldınız 200 pelleti bir geçin bu arada da pelletler deneyin ayari düşürmek havan atışı seklinde atislar yapmaniza neden olacaktır 60-70mt lerde. Ben dürbün sifirlarken full zoomda once netlik ve paralaks ayarlarını yapıp sonra yaklaşık 35mt ye sifirlamistim. Ancak tam ortaya degil de bir alt dot a sifirladim, yatay pozisyonu ayarladiktan sonra dikey pozisyonu atacaginiz mesafeye gore de oynayabilirsiniz.

    tavsiye için teşekkürler. Şuanki pellet de düz gibi tamamen duvar gibi değil de hafif yuvarlak . Delip geçtiği için güç yüksekmi diye merak ettim . Yani tek amacım fazla atış yapmak ama öyle dediğin gibi havan atışı gibi olmasın X/

  • Üstte; "Maksimum Basınç: 310bar" yazmış,


    Altta; "200bar'a dayanan 2 saate kadar sürekli kullanım için tasarlanmış pompa" yazmış,


    Riske girmeden ve fazla zorlamadan 6lt bir tüpü 230-250 bar civarı doldursa bence yeterli derecede atış yapılabilir. Zaten tüfeğin tüpü de dolu olacak.

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot

  • Üstte; "Maksimum Basınç: 310bar" yazmış,


    Altta; "200bar'a dayanan 2 saate kadar sürekli kullanım için tasarlanmış pompa" yazmış,


    Riske girmeden ve fazla zorlamadan 6lt bir tüpü 230-250 bar civarı doldursa bence yeterli derecede atış yapılabilir. Zaten tüfeğin tüpü de dolu olacak.

    merak ettiğim 300 bar doldurdugumuz tüp, kral puncher pro tüfegi kaç sefer 200 bar doldurabilir.

    Kral puncher pro 5.5 Hawke Vantage 4-16x50 AO IR


    Gamo shadow sport 4.5 Hawke Vantage 4-12x40 AO


    cometa lynx v10 5.5 discovery hi 6-24x50 SF




    Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. (Fuzuli)

  • Hesaplamayı ben de bilmiyorum, forumdan yazılanları okuyarak anlamaya çalışıyorum,berkman'ın yazdığı yazıyı forumda bulamadım ama daha önce bilgisayarıma kayıtetmiştim, kopyalıyorum oradan siz de bi bakın.


    "
    berkman:
    Scuba tüpünüze 250 bar doldurabildiğinizi ve kullanacağınız tüfeklerde 100 barakadar atış yapabileceğinizi kabul edersek tam dolu durumda elinizde (250-100)*6= 900 lt kullanılabilir hava var demektir.


    Benjamin Marauder'in tüpünün hacmi 215 cc (0,215 lt) olup 200 barda 43 lt havaalır. Hatsan BT65'in tüpünün ise 255 cc (0,255 lt) olup 200 barda teorik olarakBenjamin'i , BT65'i ise 51 lt hava alır. Bu hesaba göre teorik olarakBenjamin'i 21 kere, BT65'i 17,6 kere doldurabilirsiniz. Ama pratikte hortumda kalanhavanın tahliyesi vs. gibi kayıplar olacaktır. Bu kayıpları %10 seviyesindedüşünürseniz sırası ile 18 ve 14 dolum yapabilirsiniz.


    Benjamin Marauder ile ilgili olarak Crosman'ın kendi sayfasındaki hesaplamalinki:
    http://www.crosman.com/university/fill-calculator


    6 lt = 366 cu. in. / 250 bar = 3626 psi / 200 bar = 2900psi / 100 bar = 1450 psi olarak girebilirsiniz.
    "


    Crosman'ınlinkinden de hesaplama yapılabiliyor. Olmadı "berkman"a danışırız,sanırım kendisi tecrübeli.

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot

  • Bir site (https://sye.dk/airgun/index.php) daha buldum, gerekli parametreleri girince hesaplamayı yapıyor, tahmin edemediğim bir tek parametre var "Fill kit volume", sanırım aktarma kitinden bahsediyor, tüfeğin tüpü ile scuba tüp arasındaki hortumda dolum bitiminde basınçlı havayı boşaltmak gerekiyormuş ki çıkartırken bağlantı yerlerine zarar vermemesi için. Forumda bu tür kayıpların %10 civarında olabileceği yazılmıştı, tüfek tüpü mü scuba tüpü mü bilemedim (malum daha silahımız bile yok, halen ön araştırma içindeyiz).


    6lt 250bar scuba tüp ile 250cc 200bar PCP'ye 10-11 defa dolum gösteriyor, tüfekteki basınç 120bar olunca tekrar dolum olacak şekilde. Hortumlardaki kayıpları 10cc girdim ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.


    İnternette şöyle bir açıklama da var;
    "Bir tüp tüfeğimizi kaç kez doldurur sorusu ise en çok sorulan sorulardan biridir. Dolum sayısı, tüfek tüpünün hacmine ve kaç bardan kaç bara kadar dolum yapacağınıza, scuba tüpünüzün hacmine, dolum aparatının hacmine göre değişkendir. Bunun yanında hava sıcaklığı ve rakım da bu sayıyı etkiler. 6 lt su hacimli 300 bar kullanım basınçlı ve dolu scuba tüp ile 230 cc su hacimli tüfek tüpünüzü 130-200 bar aralığında yaklaşık olarak 35-36 kez doldurabilirsiniz."


    Tecrübeli arkadaşlardan net ve kesin cevapları alabiliriz.

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen rustumutlu ().

  • 10-12 sefer 40 mermiden 400 mermi yapar yeterli olur zaten.


    bilen arkadaşlardan bilgi bekliyoruz.

    Kral puncher pro 5.5 Hawke Vantage 4-16x50 AO IR


    Gamo shadow sport 4.5 Hawke Vantage 4-12x40 AO


    cometa lynx v10 5.5 discovery hi 6-24x50 SF




    Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. (Fuzuli)

  • hangi silahı almayı düşünüyorsunuz

    Kral puncher pro 5.5 Hawke Vantage 4-16x50 AO IR


    Gamo shadow sport 4.5 Hawke Vantage 4-12x40 AO


    cometa lynx v10 5.5 discovery hi 6-24x50 SF




    Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. (Fuzuli)

  • Tüfeğiniz hayırlı olsun,

    Daystate Delta Wolf HP 0,177 - 0.25




    Discovery dürbünler

  • Kısmet olursa "Hatsan Dominator 200W elite" modelini almayı düşünüyorum. Tabi forumdaki arkadaşlar bir de "Hatsan Proxima" modelinden bahsettiler, sanırım Hatsan Nisan ayında Fuarda tanıtacak diye tahmin ediyorum. Şarjörlü olması büyük avantaj ve kolaylık olacak, grupmanda Domintor kadar başarılı olursa Proxima da olabilir.


    Kurmalı almak istememin nedeni hobide yeni olmam ve 50m civarı grupman atışları ile başlamak. İsabet ve atış kolaylığı nedeni ile PCP almak isterim ama fiyatı ve yanında almak zorunda olduğumuz ekipmanların maliyeti şu aşamada benim için yüksek kalıyor. İleriki zamanda 100m ve üzeri grupman atışları için düşünüyorum tabiki yalnız şu tüp dolum işi kafamı çok bulandırıyor. İstanbul'da yaşıyoruz ama hobidaşların en büyük sorunu tüp doldurmak. Herkesin tüfekle beraber kompresör alacak hali yok, sayın "kardiyalog"un bahsettiği sistem bir çözüm olabilir ümidiyle araştırıp duruyorum kaç gündür ama son okuduklarım bu sistemin de zayıf tarafları olduğundan kullanılabilirliğini sorugulamaya başladım.


    Hazır konu açılmışken sistemin en zayıf tarafından bahsetmek istiyorum. Tabi yine tecrübeli ve bu sistemi kurup kullanan hobidaşların yazdıklarını aktaracağım. Beni endişelendiren konu "sürtünme ve basınç kaynaklı ısının pompanın o-ringlerini çabuk bozması". PCP Pompasının elektrik motoru ile çalışan sistemini kullanan arkadaşların en büyük sorunu bu. Sistemi yapan kişi 3 ayda bir, kullanan bir arkadaşımız da her ay (kullanıma bağlı olarak daha da sık olabilir) o-ringlerin değişmesi gerektiğini yazmışlar. Tabi bu yazıda bu işlemin zor olduğu ifade edilmiş. Hal böyle olunca heyecanım birden söndü, sistemi yapsak veya satın alsak bile bu sıklıkta o-ringleri değiştirebilecekmiyiz ve nereye kadar değiştirmeye devam edebiliriz.


    Aslında en güzel çözüm; Havalı ve yaylı atışı yapabileceğimiz Poligonların artması, bu Poligonlarda da 15-20.-TL karşılığında scuba tüpleri doldurabilmek. İster Poligonda atış yapın, ister dağda taşta. Hatta tüp almaya gerek olmadan direk Poligondan tüpü kiralayıp atışlarımızı yapmak en güzeli. Ne tüp taşıma derdi var ne de tüp ve ekipmanlarının masrafı.

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot

  • elimde şu anda kralın yeni pompası var kral puncher pro ile gelen, onu motor sistemine bağlayıp scuba tüpünü doldurmaya çalışıcam. eyer olursa burdan paylaşıcam.6 lt scuba tüp arıyorum.

    Kral puncher pro 5.5 Hawke Vantage 4-16x50 AO IR


    Gamo shadow sport 4.5 Hawke Vantage 4-12x40 AO


    cometa lynx v10 5.5 discovery hi 6-24x50 SF




    Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. (Fuzuli)

  • Hayırlı olsun güle güle kullanın..Görebildiğim kadarıyla tüfeğiniz 2015 yılı ağustos çıkışlı..Benim merak ettiğim konu Hatsan teknolojik yenilemeyi misal olarak At 44 için hangi yıllarda üretime yansıttı..


    Faraza 2009 çıkışlı bir at 44 ile 2004 çıkışlı bir at 44 arasında üretim teknolojisi açısından ne fark var?.


    Bilen bir arkadaş cevaplarsa memnuniyet duyacağım..


    SAYGILARIMLA..

  • Yapmış olduğum araştırma neticesinde Hatsan at 44 revizyonları hakkında şu bilgilere ulaştım;


    1.2008 yılında imal edilenlerde kurma kolu kırılma sorunları ,o-ring yatakları ve hava tüpü sorunları yaşanmış..


    2.2009 yılı başlarında bu sorunlar giderilmiş..


    3. Yine 2009 yılında Fabrika üretimde teknolojik yatırımlar yaparak bilhassa namlu konusunda ilerleme kaydemiş..


    4.2010 yılı itibarı ile üretim sıkıntıları büyük ölçüde giderilmiş..


    Anlayabildiğim kadarıyla 2010 sonrası üretilen tüfek sahipleri için sistematik sıkıntı yok gibi görünüyor..


    Eksik varsa düzeltilmesinden memnun olurum...


    SAYGILARIMLA..

  • İlk kez havali tufek kullandığım halde daha 3. Şarjör de 50-60 metreden üç santim çapında hedefleri çok rahat vuruyorum . Üstelik tufek çok güçlü olduğu için ayarını deneyerek 2 tur sıktım . Daha fazla atış yapmak adına sıktım tüp alırsam tekrardan açacagım. Ayardan önce 200 bar ile 100 bar arası 40 atış yapıyordum . Şuan 55 civarı atış yapiyorum . Hem bu sayede silah regülatörlü gibi daha stabil atış yapıyor .