Kral Yaylinin yayi bosa cikti

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Atis yaparken bir surtme sesi gelmeye basladi. Kundagi acip baktim bir sey goremedim eklemleri yagladik derken birden tufegin gucsuzlestigini farkettim yay tufegi asagiya cecivirince one dogru kayiyor. Tekrar actim kundagi yay tamamen boslamis. Govdenin icinde ileri geri hareket ediyor ses cikariyor.


    Kurmak icin namluyu kirdigimda normalde 20 derece kirdiktan sonra namluya yuk binerken simdi 100 dereceye kadar bos gidiyor namlu.


    Sanirim yay kirildi.


    Fabrikaya gonderecegim fakat onceki tufegi bayi ile gonderdim ve saniyorum 7-8 aydir haber yok tufekten. Birde gidis gelis kargoya 50 tl vereceksem internetten nitro piston alip kendim takarim diye dusunuyorum. Kralin servisiyle ugrasan var mi yada bu yayi kendim degisebilir miyim?

  • Geçmiş olsun öncelikle.


    Benim aklıma takılan asıl olay nasıl olur da giden tüfekten 7-8 ay haber gelmez. Doğrudan fabrikayla iletişime geçtiniz mi?

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Geçmiş olsun öncelikle.


    Benim aklıma takılan asıl olay nasıl olur da giden tüfekten 7-8 ay haber gelmez. Doğrudan fabrikayla iletişime geçtiniz mi?

    Tesekkur ederim. Ben gecmedim ama keske gecseymisim. Buyuk bayiden alacagima kucuk bayide kazansin dedim demez olaydim. Faturamida o tufek ile kutuda fabrikaya gonderdim .


    2 ay o tufekten haber gelmeyince artik bayiye farkini odeyip ust modelini aldim. Bayi giden tufek dondugunde o faturayi iptal edip yenisini kesecegini dedi fakat dedigim gibi 7-8 aydir haber yok.


    Bu arada yay kirildi diye adini koydum fakat mekanizmanin baska bir parcasinin kirilma ihtimali var mi acaba?

  • Küçük esnaf kazansın derken daha çok para vermişsiniz. üzüldüm doğrusu.


    Siz bayii ile iletişime geçip bir an önce faturanızı talep edin gerisi beni ilgilendirmez diyerek. Haber yok diye bir savunma da yok.


    Bahsettiğiniz sorun direkt yay kırılması. Nitro ile uğraşmak yerine direkt fabrikayla görüşüp kargolayın derin.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • ilginiz icin tesekkur ederim. Bu islerle ugrasan bir usta varmis yapabilirim derse ona yaptiracagim yoksa fabrika ile goruseyim.

  • Yay dediginiz gibi tam ortasindan kirilmis.


    Garanti ile ugrasmamak icin burada yaptiralim dedik.
    Yayi bulundugum sehirde bayilerden bulamadik. Sanayiye gidip yay sardiralim dedik adam yapacagim yay bu kadar kuvvetli olmaz dedi.


    En son usta tornada yayin iki parcasinin arasina basta ve sonda oldugu gibi yaylarin icine gececek ve ikisini tutacak pistondan sığan bir parca yapti. Parcaya gelecek yerler duzeltildi ve yaydan bir dis kesildi.


    Su an tufek gayet guzel calisiyor. 50 atis yaptim sorun yok. Kurulmasi biraz sertlesti ama tufeginde guclendigini dusunuyorum. İsabette gayet yerinde.


    Olurda hobidaslar baska markalarin yayini bulamazsa belki bir cozum olur diye yaziyorum.

  • fabrikadan yay talep edin degiştirin. Yaptığınız çözüm uzun süre işinizi görmeyecek başka bir noktasından o yay muhtemelen kırılır.

    Hawke 8.5-25x42 Dürbün
    Diana Mod 52

    Airarms TX200HC