Ayarlı tüfek atış ve dürbün sıfırlama sehpası yaptım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Uzun zamandır sahip olmayı istediğim bir şeydi atış sehpası, özellikle yaylılarla dürbün sıfırlamaya çalışmak benim için başlı başına bir dertti. Sonunda kafaya koydum başladım piyasaki ve kişisel yapım ürünler incelemeye, bir çok materyalden yapılmış yuzlerce modeli inceledim. Çünküsadece tufegi tutmasi yetmiyordu koydugunuz yuzeye uyması gerekiyor, tufek uzerinde iken sağa sola yukarıya aşağıya hareket ederek hassas ayarlarını yapmaya imkan vermesi gerekiyordu. Nasil yapacağımı kafamda oturttuktan sonra tahtadan mi metalden mi yapsam diye düşündüm elimde tahta da vardı ama daha sabit olacağını düşünerek metalden yapmaya karar verdim. Bugün Antalyada eski sanayi ye giderek öncelikle vida, pul, somun, kapak gibi malzemeleri belirledim uugun ölçülerde aldım. Oradan çıktım bir çok demirciden herhangi birisine girerek ne istedigimi tarif ettim temel olarak 2 parca demir profil gerekliydi ve tabi işçiliği geriye kalan malzemeler elimdeydi. Başladık demirci ile 30x30 profilden bir adet 30cm bir adet de 55cm lik profilleri kestik sonra ardindan delik acilacak noktaları ben kalemle ölçerek uzerine isaretledim tek delik olana tek cift delik olana cift yazarak, 30cm lik profilin iki ucundan 1.5cm ye tekli delik ve profilin tam ortasında cift delik açtık. Ardından sıra 55cm lik profile geldi onunda bir ucuna 1.5cm de ciftli delik, diger ucundan 2cm ye tekli delik ve yine ayni ucun 6cm ye ciftli delik açtık. Şimdi bu tekli delik ne çiftli delik ne diye düşüneceksiniz tekli delikler papuç ayakları montaj yerleri çiftli deliklerde profilden her iki yönden de çıkacak olan tij demiri denilen vidalı yüzeyli demir için açtık. Sonra papuçları koyacağımız tek delikli yerlere birer adet somun kaynattık. 2 adet 3cmlik lama demiri 20cm den keserek v harfi şeklinde büktükten sonra onun da altında geniş somun kaynakladık. Profillerin uçlarına kapaklarını çaktık. 30 luk Demir'in ortasına açtığımız çift delik ile 55 lik Demir'in ucundaki çiftli delikten vidalı demiri geçirerek kelebek somun ile yerine sıkdırdık. Temel olarak tamamlanmıştı en son üzerinde gerekli somun değişikliklerini yaparak bu son halini kavuştu. Boyasam mı Kaplan Sam mı diye karar veremediğim için şimdilik bir kısmını kapladım. Aslında üzerine kamuflaj desenli boya yapmayı düşünüyorum. Bu projeyi de tamamlamanın sevinci ile ortaya çıkan ürünü sizlerle paylaşıyorum. Yapılışı konusunda her türlü şekilde yardımcı olmaya çalışırım. Yok benim elimden hiç gelmez diyen arkadaşlar içinde Ayna imalatı gerçekleştirip montajsız halde kargolayabilirim. Amaç benim gibi bu ürünü isteyip de 350 TL ödemesinler boşuna diye elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım herkese.



    agt Havalı Hobiler agt

  • Numan bey gerçekten çok güzel bir sonuç çıktı ortaya, aklınıza koydunuz ve yaptınız. Bugün test ettim gayet başarılı çantaya sığması pratik oluşu yukarı aşağı ayar imkanı sunması çok iyi. Yeni projeler bekliyorum sizden

    dıana 460 magnum

  • Güzel olmuş.3 ayaklı olması sallantı yaptımı, bende önce 3 ayaklı yapmıştım sallaninca 4 ayağa cevirdim.

    swiss arms jericho 941
    hatsan striker edge 5.5
    Kral puncher mega 5.5
    Hatsan Bt65 Sb Elit 5.5

  • selamlar bu sehpayi bende yapacagım hayet pratik ve zekice buldum.. lakin merak ettigim silahi oturttugumuz _V_ nin altina tahminen 5cm olarak gördugum metal parca var o parca V ile kaynaklı degilmi? Ve alt profilden uzanan vidali demire geciyor hemen altindaki kelebek somunlada yukari aşagi ayar veriliyor degilmi? ? Patent sahibi cevaplayabilirmi?;))

  • V 3cmlik lama demir bükülerek V formu verdim ever uzun somunuda kaynakladım lamaya ancak V yaparken tüfek eni kadar bir alanıda düz bırakarakU gibi bir form yapmaya çalışın ayrıca silahın oturacağı yerler çizmesin diye lamanın üzerine kauçuk levha yapıştırıp fazlasını falçata ile aldım. Vidalı tij demir ile 40x40mm demir profilde çift taraftan delik açtım tij demire bir kelebek demirin üstüne bir kelebek deliğin diğer tarafından çıkan tije bir kelebek somun ile yükseklik ayarı mümkün oldu. Haberim olsaydı size hediye ederdim yurtdışına taşındım hurdaya verdim öylece. Zemine basan tijli vidalı kauçuk ayakları daha yüksek yaparak yükseklik ayarına daha çok imkan verebilirsiniz bunlar dışında sapasağlam çalışıyor sistem ?

    agt Havalı Hobiler agt

  • benzerini yapacam fakat rulman kullanarak daha iyi ve daha farkli bir sekilde yapacam:)