Gerçek sniper dürbünü ile bizim kullandığımız dürbünler aynımı ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • gerçek sniper dürbünü ile bizim bu kullandığımız dürbünler aynımı aralarında fark varmı varsa ne gibi farklar var mesala yaklaştırma, netlik, klik, vs. adam 2 km öteden adamı vuruyo bu nasıl bir zoom kaç x le yapıyo geçenlerde nette gördüm adam ırakda rekor onunmuş herhalde 4.314 mt de adamı vurmuş diyodu yalan yada doğru bu nasıl bir dürbünki adamı görüyo ve vuruyo o mesafeden

  • 9 zoomlu ateşli silah dürbünü ile sniperlik yapılabilir 600 ,700 metreye kadar iyide atıcıyanız 4km için 24 zoomlu işinizi görür tabi bu dürbünü çok iyi kullanabilmekte önemli bizim kullandıklarımız havalı tüfek dürbünü onların kullandıkları ateşli silah dürbünü hiç bir sniper 4km atış için tasko kullanmaz sanırım.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Bildiğim ve duyduğum en iyi sniper silahları bile bu mesafeyi atamıyor. bence bu sahte bir bilgidir mesut, ama 1500-1800 metre atan sniper silahları ordumuzda dahi var. artık gerisi atıcıya kalmış, yabi bu mesafelere atış yapabilmek için daha bir çok parametreyi bilmek gerekir, rüzgarın yönü,hızı gibi. Ayrıca orada verilen değer feet olarak verilmiş sanırım, buda yaklaşık 1,314 metre yapar.

  • Modern ordulardaki sniper ekipleri son derece modern cihazlar.Laser mesafe ölçerler atış tanzim radarları kıl tüy bilimum alet ile bu atışları düzenlemekte iken bizde ciddi anlamda bu olayı icra edecek tek grup Özel Harp Dairesinde var.Komando ve İçgüvenlik Piyade Taburları ve Jandarma Özel Harekat taburlarında ise kanas mevcut.Az sayıda Mc Milan tabir edilen 12,7 mm lik silah ise sadece Jöh taburları ve Komando taburların da mevcut.
    İntervention hariç hepsini gördüm elledim ;şrofls;.;şrofls;.


    Bir kere Bazı bixi makinalı tüfeklerde bile bulunan rus dürbünler en az nikko lar kadar net görüntü veriyor.Mercekler çok kaliteli
    Bizim kullandıklarımız biraz daha dandik geliyor bana.
    Rpg -7 nin modüler nişangah sistemi bile son derece net ve aydınlık.


    Ayrıca benim gözlemlediğim en önemli farklardan biride paralax.
    Paralax çok basit ve çok az reaksiyon veriyor.

  • iyi bir tüfek iyi bir dürbün ve profesyonel bir atıcı için 2km 3km sorun teşkil etmez kanatindeyim sonuçta hedef soda şişesi değil insan gibi büyük bir hedef.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Bence sniper demek one shot one kill demektir, sniperların kullandığı tüfeklerin 2000-3000 metreye atması ayrı bir olay, etkili menzil'i ayrı bir olaydır. Sniper tüfeklerini incelediğimizde hepsinin özelliklerinde yazar ''effective range 1000 yards.'' gibi. bunun dışındaki mesafelerde atıcı hedefi vurabilir ama etkisiz hale getiremeyebilir. Sniperların görevi genelde yaralamak değil etkisiz hale getirmektir. Bu sebeple kendilerine buna göre yer seçip atış yaparlar. Saygılarımla.

  • En gelişmiş sniper silahı olarak bilinen CheyTac Intervention üzerinde Night Force NSX 5.5-22X50 dürbün var.
    Dürbünün fiyatı 1800.- dolar kadar.


    Pekte hakkı olmayan bir şöhrete sahip SVD (kısaca Dragunov) ise 4x lik bir optik sisteme sahip. Ve bu silahlada 1000 metreyi aşan isabetli atışlar yapıldığı rivayet olunuyor.


    1300 metreye atış yapan bir Dragunuv'un dürbününden görünen :


    [Resim Engellendi: http://img61.imageshack.us/img61/938/dragunowsp9.jpg]


    Silah 1000 metreye sıfırlı, 1300 metre için en alttaki ^ işareti kullanılıyor. Boy hedefleri de aynı hizada ve bazıları yıkılmış.

  • aslinda silah tutkunlarina boyle uzun mesafeli atis yapabilecekleri bir merkez acip, gerekli yasal izinleri alip ,silahlari temin edip,atis yaptirabilecegimiz bir organizasyon tertiplesek kisa sürede dünyada bir marka olmak icten bile degil.herhalde bill gates le ogle yemeklerini beraber yer bunu gerceklestirecek kisi.paraya para demez ve bizdende bol hayir duasi alir. ;şrofls;.

  • Future Weapons serisinin Sezon 2 Episode 13'de Cheytac Intervention'in incelemesi var.
    2321 metre'de 3 atista 42cm'lik grup olusturuyor.
    Cok ustun bir susturucu sistemi, meteorolojik olcum bilgisayari (pda formatinda), cok etkiletici bir optik sistem vs mevcut.
    Insanin seyrederken kalp atislari hizlaniyor ;keyf;

  • The current record for longest range sniper kill is 2,430 metres (7,972 ft), accomplished by a Canadian sniper, of the third battalion Princess Patricia's Canadian Light Infantry (3 PPCLI), during the invasion of Afghanistan, using a .50 BMG (12.7 mm) McMillan bolt-action rifle. That's some shot he broke Carlos Hathcocks record for the longest range sniper kill. I was reading about this shot and it said that the round had a flight time of four seconds, and a drop of 44.5 m (146 ft). Like I was saying before amazing shot and so was Carlos Hahcocks shot achieved during ,achieved during the Vietnam War, at a distance of 2,250 m. Two excellent shots and two excellent snipers.
    tüm tartışma
    http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=70927


    anladığım kadarıyla en uzun menzilli keskin nişancı atışı ile ölüm rekoru, afganistan'da kanadalı bir sniper tarafından mcmillan .50 cal. bmg ile 2.430 metreden yapılmış. git bidaha yap desen yapabilirmi bilinmez ama yapmış deyyus !!!( bu arada bu adamlar 3 kişilik sniper ekibi )mermi hedefine 4 saniye sonra ulaşmış ve merminin bu mesafede yaptığı düşüş 44.5 m buna benzer bi atışda vietnam savaşında yapılmış muhtemelen springfield la falan yapılmıştır 2250 m ozamanda kullanılan dürbünleride hesaba katarsak adam cidden sağlam atıyomuş.


    sniper dürbünü mevzusuna gelince
    bildiğim kadarıyla sniper dürbünleri ve tüfekleri kullanılacağı alana göre değişkenlik göstermektedir sehir içi yada kısa mesafeden hızlı ve isabetli atışlar yapmak icin ufak büyütmeli dürbünler kullanılıyormuş mesela 2 dünya savaşında almanlar 4x en fazla 6x zoomlu dürbünler kullanmışlar ve mauser (kar98k) ile maximum 600'm den yanki'leri indiriyolarmış...

  • 2430 metre, dünya rekoru. Bunun hikayesini okumuştum. 3. atışta vurabilmiş.
    1. atış ıska, 2. atış sırt çantasına gelmiş. .50 BMG yi sırt çantasına yedikten sonra durup poz vermiş anlaşılan.
    Yürüyen adam bile 4 saniyede 5-6 metre yer değiştirir. Bu adamın nasıl vurulduğuna akıl erdirebilmiş değilim.

  • bence olay beş atıcı aynı hedefe aynı anda çalışırsa koşan hedef bile olur

  • işte bu sorun çözüldü. ;şrofls;.:thumbup:

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Başlığı biraz daha açarak üstadlarımız izni ile bende bildiğimden değil merakımdan, TV den, bilgisayardan gördüklerimi, okuduklarımı paylaşmak ve bir kaç ekleme yapmak istedim.


    Uzun mesafe atışlarını sanırım 3 çeşit olarak ayırabiliriz. Askeriyede ki Sniper, uzun mesafelerde grupman atışı ve av atışları olarak ayırabiliriz.



    1 A ) Sniper (keskin nişancı) : Bana göre en zoru. Hem uzun mesafe, hem hareketli hedef hemde farkedilmemek gibi bir çok zorluğa sahip. Bu eğitim için özel okulları bile var. Hatta sniperlara mektepli bile denilebiliyor. Düşünebiliyor musunuz ki ; bir görev veriliyor ve bazen iki kişi çıkılan bu göreve tek başınıza atanıyorsunuz. Görev yerine çok uzak bir mesafeden başlayarak yaklaşmaya başlıyorsunuz. Sırtınızda sniper tüfeğiniz, elinizde makinalı tüfeğiniz ve belinizce tabancanız. Günlerce ormanda yol alıyor, yolunuzu bulmak için uğraşıyor, konaklıyor ve tüm insanı gereksinimlerinizi yerine getiriyorsunuz. Hedef bölgeye ulaştığınızda, arazi şartlarına uygun şekilde giyiniyorunuz. Tüm yorgunluğunuzun yanında, doğru hedefe yöneliyorsunuz ve bekliyorsunuz. Teknolojiden de bu arada yararlanıp, avometreler, GPRS ler, uydu bağlantıları, PDA v.s. gibi cihazlarınızı açıp hesap kitap yapıyorsunuz. Tabi varsa....Ve tek bir atış ve yeniden yakalanmadan eve geri dönüş... Sanırım bir sniperın en zor görevi bu olsa gerek.


    Booze un dediği gibi rekor Kanadalılarda ama bende Vietnam savaşındaki sniperı daha çok takdir ettim. O zamanlar bu kadar teknoliji bile yoktu üstelik. Gelelim dürbünlere. Daha çok sabit büyütmeli 1/4 MOA lı dürbünler kullanılıyor sanırım. Ülkü Abi nin de değindiği gibi NightForce Dürbünler benimde hayalim ama fiyatı cidden beni aşar. Nisbeten ucuz olarak, Falcon Merlin T Class 10X42, Falcon Menace 10X42, Falcon T35 35X56 gibi dürbünlerde hem ateşli hemde havalı tüfekler için kullanılmaktadır. Birde Falcon T40 ve T50 var. Bu dürbünler ise daha çok FT sınıfı havalı tüfekler için kullanılabilir diye tahmin ediyorum.


    http://www.snipercentral.com/falcon.htm
    http://www.falconoptics.com


    1 B) Polis Teşkilatındaki Keskin Nişancılar


    2) Uzun Mesafe Grupman Atışları : (100/200 yd BR, 300m, 600 yd BR, 1000 yd BR, F-Class)


    Benim Favorim "F Class (NBRSA) Uzun Mesafe Atış Müsabakaları (6mm vs. 6.5mm vs. Big 30s) Tabi rakamlar konusunda Ülkü Abi gibi üstadlarımız çok daha detaylı bilgi verebilir. Dilimin döndüğünce yazmaya çalışıyorum yanlış bilgi verirsem düzeltmelerini rica ederim. 300 yard da 1" (2.54 cm) grup yapan biri ancak 1000 yard gibi mesafelerde başarı gösterebilmekteymiş ! 4" - 5" (10-12 cm) Grupman !


    Birçok atıcı 20X ve 50 X büyütme kullayormuş. Tabi 12-42X56 büyütmede kullananlar var elbetteki. Sanırım bu tamamen kişisel.Amerikada çok popüler olan bu atışlarda abiler kendi mermilerini 0,01 gibi elektronik teraziler kullarak mermilerini kendileri birleştiren bile var.


    [Resim Engellendi: http://img128.imageshack.us/img128/4139/hooverbigax640ic4.th.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img128.imageshack.us/img128/5952/aliematchx600yv2.th.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img128.imageshack.us/img128/3325/scopevw1smtk9.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img128.imageshack.us/img128/1470/scopevw2smys2.jpg]



    http://www.nightforceoptics.com/
    http://www.nightforceoptics.co…TITIONS/competitions.html
    http://www.6mmbr.com/1000ydpg02.html
    http://www.6mmbr.com/308Win.html
    http://www.6mmbr.com/1000ydpg02.html


    3) Av Amaçlı Uzun Mesafe Atışları : Örneğin 1000 yard antilop atışları gibi.


    Biraz konuyu fazla uzattım sanırım. Bana göre ; kalite, büyütme v.s. gibi ince detay haricinde hemen hemen ayınıdır. Ne yazik ki bütçe ile birebir bağdaşan bir konudur.




  • Buluthan mütevaziliğin, kişiliğin gibi paylaşımında mükemmel
    Akşam bende konuyla alakalı bildiğim bir kaç bir şeyi paylaşmak istiyorum ama tebrik etmeden Pc yi kapatmak istemedim

  • evet tamamen bütçe meselesi parası olan en iyi muhimmatı ekipmanı alır sahip olur benim anlamadığım ihtiyar üstadımın resimde gösterdiği 1000 mt lik mesafeye bakan dürbünle adam nasıl hedefi tutturuyo ben bişi göremedim anlayamadım o dürbünden neresine atıyo da 1000 mt de kullanıyor pardon 1300 mt imiş hyret kaldım yaw :him:s


  • Ayrıntılı ve güzel anlatımın için teşekkürler dostum. Sanırım konu açıklığa kavuştu. yani parası olan düdüğü çalar. ;şrofls;.