Sıfırladığım dürbün yakınlaştırınca alt vuruyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Dürbün ayaklarını kontrol et ; dürbün boğaz vidaları ve tırnakları kavrayan vidaları (sıkıştırma yaparken hafiften parmak kemiğini hissedecek kadar sık )

    1- Aynı hatayı almaya devam edersen sorun dürbünü içinde bulunan erector tube (dürbünün içindeki erkek tüp ,yakın uzak ayarladığın lens gurubu ve reticle nin bulunduğu parça ) nin dış tupe bağlandığı ve sabitlendiği vidaları sıkıştır yada yapabiliyorsan değiştir

    2- Yine bahsi geçen erektor tube yi destekleyen ayar kaçırmamasını sağlayan erektor spring (erkek tüp destek yayı) yerinden çıkmış olabilir .Bu yay helezonik ise iş kolay ama kesme saç yay ise tüpü söküp yerine oturtmak lazım zor bir iş haddi zatında zaten bu problemin temel sebebi taretin dibine kadar sıkılı kalması yada adi bir yay çeliği kullanılması gibi faktörler sayabilirim

  • elindeki dürbün ffp değilse alt vurması normal.


    dürbün 6-24x50 AOE warrior VECTOR OPTIK

    yakınlaştırınca alt vurma sorununa nasıl bir yöntem öneririsiniz ?

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Racing001 ().

  • alt vurması bir sorun değildir hocam.
    sıfırlama sonrası zoom yapınca da hep aynı noktadan vurmak için FFP optikleri tercih edebilirsiniz.

    ,yani elinizdeki optiğe naparsanız yapın sorunu düzeltemezsiniz.


    Selamlar. Tam orta noktaya sıfırladı ise aynı mesafede atış yaparken kaç büyütmede olursa olsun yine orta noktaya vurması gerekmez mi?


    Örneğin 6x'de 50 metrede sıfırlama yapıldıysa aynı mesafeye atış yaparken 12x'de de 24x'de de orta noktaya nişan alınarak atış yapılabilmesi lazım.


    Bahsedilen sorun benim anlattığım gibiyse dürbün problemli ve sıfır tutmuyor demektir.

    • Official Post

    sf dürbünlerde zoom yapınca sadece orta nokta mildotumuz sabit kalıyor. diğer mildotların yerleri her zaman değişiyor.

    mesafeye bağlı olarak yada zooma bağlı olarak vuruş noktamız alt atacaktır.
    ffp dürbünlerde hiç bir zaman dotların yeri değişmez.
    strelok pro+ da bunu deneyebilrisiniz.

    sf dürbün seçin ve 50 mt de 10x sıfırlanmış şekilde ayarları girin. sonra 25 x yapın bakın nereden vuruyor şekilde gösterecek.

  • eyvallah ben 14x e sıfırladım bu zoom sa kullanırım artık şimdilik.

    Ao önden perallx lı dürbünlrde bu bir problem aşağı yukarı ve sağ sol olarak vuruş noktası değişebiliyor piyasanın en iyisi denilen hawke Ao modelinde tecrübe ettim bu dürbünlerde mümkün mertebe parallax kullanmamak gerekiyor çünkü ön mercek hareket ettiğinden sıfırlama bozuluyor sattım kurtuldum birdaha ao ön mercekten netlemeli dürbün almam kimseye de tavsiye etmem