FX T12 ile Atışlar arası hız değerleri.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Her iki silahın Valf tasarımları tamamen birbirinden farklı, çekiç yay kısımlarında benzer parçalar kullanılmış, Gladiator ve Revolution da valf sistemi alt bloğa işlenmiş, oysa T12 de Valf sistemi tüpün üzerinde.
    Doğal olarak sistemler arası farklar doğması doğal, örneğin T12 nin yayını AirArms a takabilmiş olsak, sanırım valf açılmaz ve silah patlamaz.

  • Teşekkür ederim konu anlaşılmıştır.

  • Üstadım, T12 nin valf sistemi tüpün üzerinde ise 240 cc lik tüp ile değişim yapılamaz anlamına mı geliyor?

    • Official Post

    Üstadım, T12 nin valf sistemi tüpün üzerinde ise 240 cc lik tüp ile değişim yapılamaz anlamına mı geliyor?


    Yapılır, Ama bu ancak serviste gerçekleştirilebilir.

  • ama namlu boyunu bayağı geçer heralde öyle değilmi ?

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

    • Official Post

    ama namlu boyunu bayağı geçer heralde öyle değilmi ?


    En küçük ilave tüpün boyu 10 santim, böyle olunca yaklaşık 5 - 6 santim namluyu aşar.

  • Peki Mustafa abi tüp ilavesi değilde , t12 ye uygun daha kısa ve tombul tüpler yokmu ? namlu ile tüp arasında biraz boşluk var , kundakta buna göre ayarlansa olmazmı ? yada şimddiki tüpüyle aynı boyda fakat biraz daha tombul ?(

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

    • Official Post

    Peki Mustafa abi tüp ilavesi değilde , t12 ye uygun daha kısa ve tombul tüpler yokmu ? namlu ile tüp arasında biraz boşluk var , kundakta buna göre ayarlansa olmazmı ? yada şimddiki tüpüyle aynı boyda fakat biraz daha tombul ?(


    Yapılabilir ama ciddi bir çalışma olur, ve oldukça da masraflı olur.

  • Şirkette test amaçlı kullandığımız Gladiatörün A dan Z ye tüm parçalarını dağıttım, 1. kademe modifiye gerçekleştireceğim, Daha sonra 2. kademe gelecek (SüperSonic) atışlar.


    Sayın Serdar gladyo modifiye sonuçları ve yorumlarını heyecanla ve merakla bekliyoruz.
    selamlar saygılar...

  • bende namlu yu merak ediyorum namlu sadece dibinden montajlı yani başka herhangi bir desteği yok ve namlu kaza eseri bir yere takılsa çarpsa milimetrik de olsa sağa sola veya yukarı aşağıya yamullma gibi konusu olabilrimi

  • namlu bloğa baya sağlam bağlanmış, ama bu korkuyu yaşamamak için "namlu tutucu" var tüp ile namluyu birbirine bağlıyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Şimdi bu silahlar Yaylı silahlardan değil, oldukça hassas aletler, ve hakettikleri dikkat ve özen gözterilmeli.

  • Tabi isabeti nagatif etkiler ayrı mesele...


    evet Engin o ayrı mesele :)


    isabeti negatif etkilemesi kesin bir sonuç değil anladığım kadarıyla, bu tür tüpü namluya bağlayan parçalar benim bildiğim:
    AA S410, hw100, Steyr LG110 FT/HP, Daystate (Airranger ve Airwolf hariç) bütün modellerinde de mevcut. bazı forumlarda bazı kullanıcılar freefloat namlulu silahların daha isabetli olduğunu söylerken bazılarıda bir etkisi olmadığını ileri sürüyor. zaten FX te dahil bu parçaların namluyu tutan yerlerinde o-ringler var, yani metal-metale dokunmuyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Arkadaşlar biz gladiatörlerimize namlu tutucu taktık.Dün biraz atış yaptım.Öyle dediğiniz gibi isabetliliği etkileyen bi durum yok.üstadlarımızın dediğine göre 100 metre üzeri atışlarda hassasiyeti az da olsa etkiliyormuş.Allah korusun gladiatörün elinizden kayıp namlunun üzerine düştüğünü ;#^+. Bence herkes almalı :thumbup:

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • abi o hesaplar ince hesaplar senin benim gibi basit atıcıları ilgilendirmiyo o sebebden rahatlıkla takabiliriz 100 mt de şişeye gelsinde neresine gelirse gelsin diyoruz ama üstadlar öle demiyo ben şişeyi kapak kımından vuracam diyo ozaman o parçanın orada olmaması gerekiyo işde yinede daha iyisini üstadlar bilir

  • Freefloat elbetteki daha hassas oluyor. Önemli olan"Namlunun tüpe kesinlikle değmemesidir"


    Steyr, AA gibi markalarda namlu tutucu kullanmakta bir sakınca görmüyor. AA s410 xtralarda namlu tutucu var. Peki nasıl oluyorda buna rağmen hassasiyeti devam ediyor ?


    Basit ; o ring ;şrofls;.


    Ayrıca namlunun ceketi ile namlu arasında da bişicik var. Gerçi ben tüfeği toplarken onu kaybettim :( Ama İlker Abimi ve Hızlı kardeşimi öpüyorum. Hassasiyet 10 numara 15 metre 5 atış nerede ise tek delik. Efsane geri döndü ;şrofls;.


    not: Yanlış anlamayında, Şimdiden orasını burasını kurcalayalım fikirleri geliyor. Elinizdeki mevcut kaliteli tüfekleriniz ile neleri yapabildğinize bakıp, belli bir yerlere gelip de farklı şeyler istesek diyorum, nasıl olur ?


  • :!:


    Değerler süper cidden. Regülatörlü bir tüfek ile aynı nerede ise...


    Ne grupmanlar yapılır ;avci;


    933 - 931 - 932 - 933 - 931 - 929 - 930 - 929 - 931 - 930 ile 100 metrede (sıfır rüzgar ve tüfek kaynaklı sabit gibi düşünür isek) atış yapılırsa ; 0,7 mm fark eder !!!