Hatsan 135 QE Vortex Tüfekle Kil Hamurunda Denediğim Pelletlerle Tahribat Testi ve Sonuçları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Öncelikle video ve resim yükleyemedim kusura bakmayın.Atışlar ev ortamında yaklaşık 4metrelik mesafeden 8500gr lık dikdörtgen kalınlık tahmii 13 cm şeklinde diyebileceğim bir kill seramik hamurunda yapıldı.


    Her ne kadar çok sağlıklı olmasada bana birçok açıdan tahribat açısından bilgi veren bir test oldu.


    1.Jsb heavy oldukça büyük tahribat ve isabetli bir gidiş yol gösterdi bu yönden muazzam güzergah,en tatmin edici diyebilirim.(arkadan çıktı)


    2.Crosman premier 14.3gr olan oldukça tahribat güçlü ve isabetliydi özellikle açtığı delik muazzamdı.(arkadan çıktı)


    3.H&N Baracuda hunter giriş hasarı en şiddetli olan ve extremeden çok daha başarılı bir saçma o yüzden onuda 3e alıyorum.(arkadan çıkamadı)


    4.Jsb Hades ama bi daha alırmıyım bilmiyorum ama oda istenileni %78 oranında verdi sahadaki performansıyla beraber.(arkadan çıktı bidefada çıkamadı)


    5.Hunthink içlerinde en hasar verici deliğe sahib diyebilirim kutu içi her ne kadar yamuk peletler çıksada bu mesafede inanılmaz bir tahribat çıkardı deldi geçti.Hatta Crosmandan bile daha iyi.


    6.Spoton Match stabil bir delik tatmin edici delinim elde ettim beklediğimden çok daha iyiydi.


    7.Straton Jumbo Diabolo Büyük umutlarla aldığım pahalıda olan bu pellet bu tüfeğe gelmiyor yada başarısız hasar az delinim iyi ama uzun mesafede zayıf bir pelet ondan daha ağır jsb heavy çok daha iyi bence gereksiz bir pelet.


    8.Spoton dome her yönden beğenmedim.(arkadan çıkamadı)


    9.H&N Crow Magnum Israrla her tüfeğimde aldığım ama artık tamamen sildiğim bir pelet hunter extremele aynı giriş seviyelerinde bir tahribat olsada oda hamurun yarısına kadar ilerlemiş ama extremede daha isabetsiz bir pelet bence asla almıyacaklarım arasında.


    10.H&N Field Target bu saçmanın ufak bir sertlik yön değiştirdiğini hamurda stabil bir gidiş yakalayamadığını tahribatınında tatmin etmediğini çok adam yerine koyduğum ama istediğim verimi alamadığım bir pelet kesinlikle almam ama deldiği yerlerdeki ilk topu yuvarlağı heleki kağıt hedeflerde tatlı duruyor.


    NOT:Şimdi bu peletlerin bana göre tercihlerime göre grupman testini yapabileceğim 3 marka var 1 tanede yedek.


    1. jsb heavy 18.13grain


    2.crosman premier 14.3grain


    3.H n baracuda hunter 18.21


    Benim gördüğüm bu tüfeğin sevdiği pelletler bunlar


    yedeklerde olarak jsb hades,spoton match olabilir fiyat olarak yüksek ama güzeldir.


    Yoklukta hunthink olabilir.


    Asla Almayın diyeceğim.


    Crow magnum


    Spoton match


    Straton Jumbo diabolo


    H&N Field target



    Son olarak sorum olucak.

    Crosman pellet ve hunthink pelletler tüfeğe yivsetine zarar verir mi?







  • hocam tüfeğinizi kurulu şekilde atışa hazır bekletmeyin. Dik veya namlu aşşağı bakacak şekilde bekletmeyin. Namlunuza özel alışım sert pelletler veya çok ağır solidler dışında çoğu pellet zarar vermez ama kalitesiz ucuz pelletleri tercih etmeyin namlunuzu yağlamayın temizlerken! Çizebilecek herşeyden uzak durun 400 500 atışta bir temizliyorum ben bir parça bez ve iple :)

  • hocam tüfeğinizi kurulu şekilde atışa hazır bekletmeyin. Dik veya namlu aşşağı bakacak şekilde bekletmeyin. Namlunuza özel alışım sert pelletler veya çok ağır solidler dışında çoğu pellet zarar vermez ama kalitesiz ucuz pelletleri tercih etmeyin namlunuzu yağlamayın temizlerken! Çizebilecek herşeyden uzak durun 400 500 atışta bir temizliyorum ben bir parça bez ve iple :)

    Anladım ben dipçik aşağı namlu yukarı halde duvara yaslı hep bırakıyordum bununda bir zararı varmıdır.Birde burda bahsettiğim pelletlerde özel alaşım sert varmıdır.Kalitesizler arasına hunthinkide yazabilirmiyiz.Namluyu yağlamadım henüz.Şu ana kadar yaklaşık 300 atış yaptım.Bez derken nasıl bir bez kumaş parçası olurmu ucuna ip bağlayıpta mı namludan ileri geri temizliyorsunuz.Teşekkürler cevaplar için.

    • Official Post

    Namlu duvara yasli şekilde uzun süre kalması namluda egrilmeye neden olabiliyor. Kılıfında yatay halde muhafaza en iyisidir

    agt agtagt

  • Anladım ben dipçik aşağı namlu yukarı halde duvara yaslı hep bırakıyordum bununda bir zararı varmıdır.Birde burda bahsettiğim pelletlerde özel alaşım sert varmıdır.Kalitesizler arasına hunthinkide yazabilirmiyiz.Namluyu yağlamadım henüz.Şu ana kadar yaklaşık 300 atış yaptım.Bez derken nasıl bir bez kumaş parçası olurmu ucuna ip bağlayıpta mı namludan ileri geri temizliyorsunuz.Teşekkürler cevaplar için.

    Hocam nitro piston tüfeklerde dik bırakmayın yatay dursun piston içindeki yağ akıtma yapabilir. bahsettiğiniz pelletlerde sert pellet yok ancak ucuz ve aşırı hafif pellet var hafif pelletle atış yapmak boş atış yapmak gibi pek doğru birşey değildir. Benim namlu temizleme şeklim namludan ince ip gecirip ipin ortasına atlet vb beyaz namluya sığacak şekilde küçük kumaş kesip ileri geri yapmak 2 3 kere kumaşı değiştiririm yağ vb kullanmayın namlu kuru ve temiz olmalı 300 400 atışta bir temizleyin zaten 10 dakikalık kolay bir işlem.

  • Hocam nitro piston tüfeklerde dik bırakmayın yatay dursun piston içindeki yağ akıtma yapabilir. bahsettiğiniz pelletlerde sert pellet yok ancak ucuz ve aşırı hafif pellet var hafif pelletle atış yapmak boş atış yapmak gibi pek doğru birşey değildir. Benim namlu temizleme şeklim namludan ince ip gecirip ipin ortasına atlet vb beyaz namluya sığacak şekilde küçük kumaş kesip ileri geri yapmak 2 3 kere kumaşı değiştiririm yağ vb kullanmayın namlu kuru ve temiz olmalı 300 400 atışta bir temizleyin zaten 10 dakikalık kolay bir işlem.

    değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.